Zobacz pełną wersję : brzuch a brzuch
Macie może koleżanki, szczuplutkie z jakimś tam mięśniem na brzuszku po urodzeniu dziecka?
Czy dziewczyny z niedużym tłuszczykiem na brzuszkach bardziej są narażona na brzydkie rozstępy i ogólnie zniszczenie ciała przez ciążę??
Moje znajome, które są w ciąży, czy urodziły zawsze jakąś tam delikatną oponkę czy boczki miały..
Gangsta Latino
26-03-13, 22:44
A co? Za 9 miesięcy będzie nowy użytkownik forum? ;D
Wydaje mi się, że na rozstępy nie są bardziej narażone. Zależy ile tego tłuszczu. Rozstępy to sprawa bardzo indywidualna. Są ludzie, którzy mają 5 kg nadwagi i mają rozstępy, a są tacy co mają 30 i nie mają (mówię o nadwadze z powodu zbyt dużej ilości tkanki tluszczowej).
Od razu po urodzenia dziecka, kobieta nie może mieć super/mega brzucha, nawet jeśli taki miała przed ciążą. Owszem, niektóre aktorki i kobitki z kasą dochodzą do siebie nawet po 2/3 tygodniach, ale mnóstwo kasy przeznaczają na zabiegi i odnowę. Zwykła kobieta potrzebuję +/- miesiąca, niektóre 2. A niektóre po urodzeniu nigdy nie dochodza do siebie, ale to przez lenistwo ;)
Ale, tak jak z rozstępami, jest to też sprawa indywidualna.
weźmy pod uwagę kobiety bez nadwagi ;-) bez boczków i fałdek
Gangsta Latino
26-03-13, 23:00
sprawa indywidualna. Na pewno jest to też zależne od tego ile jedzą (bo często ciążą to pretekst, żeby się obżerać, nawet jak na ciąże:P), oraz czy stosują kremy do ciała (chociaż ja zbytnio nie wierze w takie cuda)
spytaj na jakimś forum kobiecym, bo tu oprócz any i Ciebie to chyba więcej aktywnych lasek nie ma.
Ja przed ciążą ważyłam 48 kg więc raczej kiepsko było u mnie z tłuszczykiem ale w czasie ciąży nie pojawił mi się ani jeden rozstęp . Wszystko zależy od kondycji skóry , od jej elastyczności . Warto używać kremów które zwiększą elastyczność skóry i zapobiegną powstawaniu rozstępów . Jednak nigdy nie ma gwarancji że stosując nawet najlepsze kremy rozstępy się nie pojawią .
Macie może koleżanki, szczuplutkie z jakimś tam mięśniem na brzuszku po urodzeniu dziecka?
Czy dziewczyny z niedużym tłuszczykiem na brzuszkach bardziej są narażona na brzydkie rozstępy i ogólnie zniszczenie ciała przez ciążę??
Moje znajome, które są w ciąży, czy urodziły zawsze jakąś tam delikatną oponkę czy boczki miały..
Moja przyszła szfagierka przytyła w ciąży 8 kg po ciąży ani nie przytyła ani nie schudał ciało ma identyczne jak przed ciażą. z tym że zawsze była bardzo szczupła takze to zalezy od organizmu. a mała tryska zdrowiem codziennie jej pilnujemy z dziewczyną to aż mi się morda cieszy jak na nią patrze, ma niecałe 2latka :)
czyli w sumie każda kobietka ma inaczej. i kwestia zadbania o siebie.
Jedyne co wyczytałam, to to, że kobiety z silnymi mięśniami brzucha, mają w czasie ciązy małe brzuszki i okrągłe, a nie takie duże sięgające boków brzuchy :D