Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nowy początek

kiero
18-03-13, 22:58
Witam, kiedyś chodziłem rekreacyjnie na siłownie jak się nudziłem, ale miesiąc temu zacząłem trenować na POWAŻNIE!

Start-11lutego bez diety i bez suplementów, tylko aminokwasy przed siłownią i multiwitamina.

18marca- czuję się fajnie, czuje wzrost masy jak i siły, nieznaczny spadek tłuszczu, ale zawsze brakowało energii na siłowni... Z dzisiejszym dniem zacząłem brać suplementy- dużo energii co za tym idzie większy ciężar, łatwiej zrobić plan, troszkę otumaniony "chyba:|".

Suplementy:

1. Olimp BCAA mega caps1100

2. Olimp REDWEILER Pump Furious

3. Olimp L-Glutamine Xplode5500

4. Olimp Creatine mega caps 1250 Creatine Monohydrate

5. Olimp Thermo speed extreme

6. Olimp ArgiPower L-Arginine HCL 1500

7. Olimp L-Carnitine1500Extreme mega caps

Plan treningowy: pon- klatka piersiowa ... wt- biceps+brzuch... sr- plecy albo wolne... czw-triceps+brzuch... pt-barki... sb/nd- plecy+brzuch lub nogi+brzuch albo wolne (pierwszy miesiąc 3dni w tygodniu, od ostatniego tygodnia 4-5dni staram się)

Dieta- wcześniej brak ścisłej diety, alkohol raz na tydzień, marihuana w weekend.
Teraz będę starał się jeść zdrowo z dużą dawką białka, ważę 76kg przy wzroście 172cm. Odrzuciłem póki co
białko serwetkowe, mam nadzieje, że ryż wystarczy, chcę zrobić suchą masę, pozbyć się tłuszczu, nabrać
siły i wyrobić rzeźbę.

Rozpocznijmy konwersacje:)

fallenursus
18-03-13, 23:33
rozpisz makro.
chcesz robic mieso na ww to zalejesz sie jak swinia.

kiero
18-03-13, 23:50
chcesz robic mieso na ww to zalejesz sie jak swinia.

coś do tego dołożyć? zaleje się jak świnia, ale efekt będzie;D?

PS. od weekendu lubię zapalić blanta czy wypić piwko, teraz muszę odstawić to całkowicie? Słyszałem, że jak nie odstawię to mogą mnie dopaść efekty uboczne?

fallenursus
19-03-13, 01:14
napisales ze ostawiasz bialko serwatkowe, wytlumacz bo moze czegos nie rozumiem, a chcesz jesc sam ryz- to glownie ww a minimalne bialko w tym. miesnie to bialko+woda. bedziesz zajadac sie ww to bedzie woda i tl i bedziesz wygladac jak balon.

kiero
19-03-13, 01:46
mam trochę masy....dlatego pomyślałem, że białko dokupię za jakiś miesiąc...będzie ok?

fallenursus
19-03-13, 01:58
bedzie okay jak rozpisze makro w diecie .
b/w/tl dzienne spozycie.

alder
19-03-13, 02:33
kolega nie rozumie. ...

fallenursus
19-03-13, 03:36
bialka/weglowodany/tluszcze- i niemam tu na mysli smalcu ")

kiero
19-03-13, 05:13
nie mam ścisłej diety, ale jakbyś którąś zaproponował to było by miło:)

Chodzi mi o to, żeby zrobić fajną rzeźbę, a potem chodzić tylko żeby to utrzymać i być rekordy siłowe;D

kiero
19-03-13, 05:31
Ale bez diety chyba nie da rady...

Zjadłem na kolacje kasza 250g+sos+mięsa100g, obudził mnie kolega o 4;30 i o 5;00 wstałem coś zjeść inaczej bym nie usnął:D...Poszły płatki, lecę spać:D

alder
19-03-13, 08:34
mnie obudziła ukochana po 6. tez chyba nie usne

250g kaszy ??????? you must've weighed it after it was boiled, did you?
a waży się przed gotowaniem. .. jeśli się mylę to lepiej zamienić proporcje. 100g kaszy a ćwierć kilo mięsa

nie wiem jaką masz sylwetkę i tendencję. ja bym tak jadl miesiąc i by mnie zalało.

kiero
19-03-13, 11:15
Wstałem po 10 nastawiłem śniadanie i wypilem Olimp L-Glutamine Xplode5500 + Olimp REDWEILER Pump Furious.
Śniadanie to 100g ryżu i 200g gotowanej piersi z kurczaka z sosem słodko-kwaśnym. 10minut po śniadaniu łykne piguły i myślę, że o 12 wyjdę na siłkę.
Po siłce to samo co na śniadanie poleci i jadę do pracy, do której zabieram parę kanapek i może znajdę coś w co będę mógł zabrać danie, które jadłem na śniadanie.

Czekam na propozycję diety, jeśli sam mam czegoś poszukać to proszę napisać jeśli ktoś czuję się wykorzystywany;D

alder
19-03-13, 11:18
na forum masz wszystko co niezbędne do ułożenia diety więc swój zapał do treningów przełożyć Proszę i na to :)
moim zdaniem bez dobrej diety suplementy to strata pieniędzy

kiero
19-03-13, 11:27
śniadania dałem radę zjeść jakieś 3/4...zobaczymy co będzie po treningu

ps. jasne już mam parę na oku, do pracy mam na 15 i ciężko trochę z czasem, ale w końcu coś znajdę:D

mógłbyś mi tylko powiedzieć czy dania mają być obszerne czy lepiej mniejsze, a częstsze?

alder
19-03-13, 11:35
Jestem zwolennikiem częściej a mniej zachowując jednak zasadę
x=y ÷ (z + 1)

gdzie
x - ilość białka w danym posiłku
y - całodzienna ilość białka
z - liczba posiłków
1 - dodatkowa porcja białka przed snem

kiero
19-03-13, 11:46
dziwnie się czuję po tych moich odżywkach, taki otumaniony, zmęczony;D...nie przejmować się tym i iść na siłkę? przypominam, że wczoraj zacząłem brać suple...

maniek1988
19-03-13, 11:48
A jakie suple teraz wziąłeś?

kiero
19-03-13, 11:55
1. Olimp BCAA mega caps1100 po śniadaniu 2kapsy

2. Olimp REDWEILER Pump Furious 30min przed śniadaniem

3. Olimp L-Glutamine Xplode5500 30min przed śniadaniem

4. Olimp Creatine mega caps 1250 Creatine Monohydrate po śniadaniu 2kapsy

5. Olimp Thermo speed extreme po śniadaniu 1kaps

6. Olimp ArgiPower L-Arginine HCL 1500 po śniadaniu 1kaps

7. Olimp L-Carnitine1500Extreme mega caps po śniadaniu 1kaps

Demonek
19-03-13, 12:40
1. Olimp BCAA mega caps1100 po śniadaniu 2kapsy

2. Olimp REDWEILER Pump Furious 30min przed śniadaniem

3. Olimp L-Glutamine Xplode5500 30min przed śniadaniem

4. Olimp Creatine mega caps 1250 Creatine Monohydrate po śniadaniu 2kapsy

5. Olimp Thermo speed extreme po śniadaniu 1kaps

6. Olimp ArgiPower L-Arginine HCL 1500 po śniadaniu 1kaps

7. Olimp L-Carnitine1500Extreme mega caps po śniadaniu 1kaps

A Ty w ogóle ułożyłeś sobie jakiś plan, zapotrzebowanie policzyłeś? Poczytałeś co te suple robią, czego Ci może brakować? Czy tak z baśki, bo fajnie pudełko wygląda to wezmę?

Wg. mnie to za wcześnie żeby brać suple jak nawet diety porządnie nie rozpisałeś a podejrzewam, że i z samą techniką ćwiczeń leżysz. Najpierw podstawy, potem suple.

kiero
19-03-13, 13:17
z kolegą chodzę, który trenuje od ponad 3lat, więc jeśli chodzi o ćwiczenia i technikę to nie mam się o co martwić...wróciłem na forum żeby wszystko notować i być pod okiem specjalistów.

Dostałem właśnie dzień wolny to się zajmę dietą i pewnie pójdę ją uzgodnić z kolegą.

Właśnie wróciłem z siłowni, nie chce się przetrenować, ale zostało mi sporo energii, bardzo dobrze się czuję;D!

fallenursus
19-03-13, 13:19
zaloz relacje w odpowiednim dziale.
pomozemy.
bo to co narazie jest to lekka pomylka.

Demonek
19-03-13, 13:21
z kolegą chodzę, który trenuje od ponad 3lat, więc jeśli chodzi o ćwiczenia i technikę to nie mam się o co martwić...

Właśnie wróciłem z siłowni, nie chce się przetrenować, ale zostało mi sporo energii, bardzo dobrze się czuję;D!

Taaa, ja też tak chodziłem i ćwiczyłem. I po 4 latach się okazało, że moja technika ssie drąga totalnie.

Wróciłeś z treningu i zostało Ci energii. Opierdalałeś się więc, albo za krótki trening, albo za lekki. Trzeba trochę poćwiczyć, posłuchać własnego ciała, dobrać ćwiczenia na które najlepiej reaguje, ciężary. Nikt tego za Ciebie nie zrobi, ale to co zaproponujesz spece z forum mogą ocenić. Daj więc jakieś konkrety a nie oczekuj wróżenia.

kiero
19-03-13, 13:56
Myślę, że za lekki (samemu gorzej się ćwiczy), ale się spieszyłem tak jak pisałem... myślałem, że jadę do pracy jednak okazało się co innego...opłaca się iść jeszcze raz wieczorem czy odpuścić już sobie do jutra?

"Taaa, ja też tak chodziłem i ćwiczyłem. I po 4 latach się okazało, że moja technika ssie drąga totalnie." -> "Daj więc jakieś konkrety a nie oczekuj wróżenia."

to nie próbuj wróżyć bo Ci nie wychodzi;D... Jak nie brałem supli to nie miałem sił po 1-2ćwiczeniach, dlatego je biorę, a to że nie miałem czasu na dietę wczoraj, to nie znaczy, że dziś się tym nie zajmę, nawet z twojego posta próbuje wyciągnąć jakąś naukę, ale praktycznie całe to flame...

Co do kolegi nie mam wątpliwości, ćwiczył z kulturystami, którzy żyją z tego, że dobrze wyglądają.

PS. jak można przenieść temat do odpowiedniego działu to byłbym wdzięczny:)