PDA

Zobacz pełną wersję : wyrzezbienie brzucha ,bicepsu i ud

Getas
31-03-07, 18:07
Witam.
Ostatnio dostalem niezłą motywację na polepszenie swojej sylwetki, i mam zamiar popracowac nad brzuchem, udami i bicepsem.
Z tego co wiem na brzuch polecane jest a6w, no ale niewiem co zrobić z udami i bicepsem.Znacie jakies ćwiczenia na wyrzeźbienie tych mięśni (chodzi mi głównie o rzeźbe ale masa jest na drugim miejscu) pomocne będą również diety, ponieważ chciałbym uzyskać jakieś rezultaty przed wakacjami:wink:
pozdrawiam

Vegeto86
31-03-07, 18:23
(chodzi mi głównie o rzeźbe ale masa jest na drugim miejscu)
Najpierw masa pozniej rzezba. Co chcesz rzezbic kosci? ps nie jestes czasem z forum fotki pie el?

Getas
31-03-07, 18:24
nie jestes czasem z forum fotki pie el?a jaki nick? jak getas88 to nie, bo to jest moj brat :razz:
no to powiedzmy ze chce wyglądać dobrze, ale nie tak jak ten gostek z twojego avatara<joke :mrgreen: >, poprostu chodzi mi tu o ładnie wyrzeźbione mięśnie

Vegeto86
31-03-07, 18:26
getas88
no spoko kojarze

grzesiek k
31-03-07, 21:00
No to problem masz na Brzuch już masz a na te inne partie co chcesz wyrzeźbić to rub te ćwiczenia co są na nie pisane i już
pzdr.

Getas
01-04-07, 09:40
ok to doradźcie chociaż co do suplementów. Co polecacie na start poza kreatyną?

Punisher
01-04-07, 09:53
Co polecacie na start poza kreatyną?
Nikt Tobie nie poleca na start kreatyny!
Strasznie malutko ważysz i potrzebujesz kilogramów.
Ułóż sobie dietkę i do tego dokup gainera. Wtenczas przytyjesz i będziesz miał z czego mięśnie budować. Bo na razie niestety nie masz co rzeźbić...

Getas
01-04-07, 10:01
Bo na razie niestety nie masz co rzeźbić i tu sie mylisz :razz: w udach mam 50cm( i to mi nie pasuje) odjąć od tego 2-3 mm tłuszczu(sic...) to chyba są tam jakieś nieodkryte mięśnie (?) hehe niewiem nie sprawdzałem, no ale te uda mają chyba jakiś potencjał kulturystyczny :razz: :mrgreen:

Nikt Ci nie poleca na start kreatyny!
w takim razie ten kumpel który chodzi na siłkę z 2 lata za bardzo się niezna.
Ok to kreatyna precz.
A Ile ten gainer kosztuje?

Chciałbym wyrzeźbić brzuch przynajmniej troszeczkę przed wakacjami

Punisher
01-04-07, 10:33
Aby brać kreatynę trza mieć starz.

Gainer to dobry jest MassXXL...
1kg 32 zł
2kg 54 zł
3kg 84 zł
... (ceny orientacyjne)
Ale są też inne gainery, jeśli nie masz tyle kasy to może GainBolic Olimp'a.
Ceny mozesz poszukać na allegro.

Chciałbym wyrzeźbić brzuch przynajmniej troszeczkę przed wakacjami
Jak każdy chyba, szpan na plaży mus być :mrgreen:

[ Dodano: 01-04-2007, 10:36 ]
Ręce też masz zmasowane?Nie wierzę... :cool:

Getas
01-04-07, 10:50
Ręce też masz zmasowane? biceps 33cm (nigdy nie cwiczyłem na siłce jakby co :razz: )
w poniedzialek pojade do bydgoszczy i kupie sobie co nieco tego gainera. zabacze co będą mieć w sklepie i porozmawiam z gościem :mrgreen:

[ Dodano: 01-04-2007, 10:52 ]
a może doradzicie mi jeszcze jakiś dobry spalacz tłuszczu? no wiecie te 2-3 mm są troche... nie na miejscu :cry:

Punisher
01-04-07, 10:59
To się zdecyduj czy chcesz spalać czy masować.
Gainer jest po to aby przybrać na masie. Będziesz ćwiczył A6W to spalisz tłuszcz na brzuchu. Ale to bardzo wyczerpujący zestaw ćwiczeń - nic za darmo. Jeżeli chcesz coś osiągnąć to musisz się do tego na maxa przyłożyć.
Decyzja należy do Ciebie...

MrOlimpia
01-04-07, 11:10
Powiem ci tyle narazie ułuż sobie odpowiednią diete. Jak chcesz przybrać jeszcze na masie no to dieta , trening na mase no i ewentualnie gainer...
Jeżeli chcesz wyrzeźbić mięśnie a masz już masę to dieta tak czy siak , trening na rzeźbę ( dużo serii z małymi ciężarami ) i jakoś pójdzie a no i ewentualnie jakis suple na rzeźbę.... Na brzuch a6w , biceps - tu masz masę ćwiczeń , uda - przysiady ( ale nie polecam bolą kolana , i można nabawić się kontuzji możesz robić wykroki ze sztangą , babskie przysiady , syzyfki , wchodzenie na ławkę poziomą jedną nogą ...
te ćwiczenia są praktyczne do wykonania i nie grożą kontuzją jak przysiady ze sztangą ..

Punisher
01-04-07, 11:16
uda - przysiady
To po co piszesz, jeśli nie polecasz.
hihi
babskie przysiady
Ciekawe jakie to są :D o pompkach słyszałem, ale o przysiadach nie :)
Wiem, że są półprzysiady i są lepsze, bo robiąc pełny przysiad robimy zbędny ruch.

MrOlimpia
01-04-07, 11:27
babskie przysiady - stoisz na niewielkim rozkroku od 15 - 20 cm i niewielkiej odległosci od stabilnej podpory ( np kątownika jednej z maszyn treningowych) jedną dłonią na wysokosc pasa ujmujemy ową podporę w drugiej dłoni trzymamy sztangielkę Odchylamy tułów ku ręce ze sztangielką przenosząc tym samym cały ciężar na nogę znajdującą się po stronie sztangielki nastepnie uginajac nogi w kolanach powoli wykonujemy przysiad potem zatrzymujemy ruch na 1 lub 2 sekundy po czym powili wracamy do pozycji wyjsciowej. po zakonczeniu serii zmieniamy rękę w której trzymaliśmy sztangielkę....
przepisane z czasopisma KIF

Punisher
01-04-07, 11:32
SOG dla Ciebie, ale nie wiem, dlaczego tak się nazywają :razz:
Co babskie to .... :cool:

MrOlimpia
01-04-07, 11:33
dokładnie w czasopiśmie napisali że nazwa odstrasza pakerów ale że to ćwiczenie daje naprawdę doskonałe rezultaty
PS thx za soga

Getas
01-04-07, 12:01
To się zdecyduj czy chcesz spalać czy masować.
w pierwszym poście napisałem, że chce to wszystko nieźle wyrzeźbić :P
No ale co do masy to ty mi chcialeś doradzic gainer :P
dużo serii z małymi ciężarami
przysiady
wykroki ze sztangą to robie, no ale co to są te syzyfki?

[ Dodano: 01-04-2007, 12:01 ]
aha i czym są te całe sogi?

grzesiek k
01-04-07, 12:20
aha i czym są te całe sogi?Sogi są to takie rzeczy no punkty że jak ktoś ci pomoże w jakiejś sprawie lub coś ci doradzi to dajesz mu Soga a jak ty mu pomożesz to on daje tobie Klikasz pod jego Wiadomością na ikonę Sog i już jest.Wiesz już co to jest
pzdr.

MrOlimpia
01-04-07, 12:21
jeżeli uważasz że ci pomogłem to mi wystawiasz sog jest koło mojego profilu taki prostokąt niebieski i pisze na nim sog.. :P
a syzyfki to - stajemy w wąskim rozkroku nogi lekko ugiete w kolanach jedna reka przytrzymujemy sie jakiegos punktu stabilnego a drugą reke mamy zalozana na biodro lub na wysokosci klatki piersiowej przytrzymujemy nia dodatkowy ciezar np talerz od sztangi. Uginajac nogi w kolanach i wypychajac mocno kolana do przodu przy tułowiu odchylonym do tyłu schodzimy biodrami jak najmocniej w dol Po osiągnieciu pozycji koncowej natychmiast wracamy do pozycji wyjsciowej. Tepo ruchu w dół ma być wolne zaś w górę szybkie

grzesiek k
01-04-07, 12:23
jeżeli uważasz że ci pomogłem to mi wystawiasz sog jest koło mojego profilu taki prostokąt niebieski i pisze na nim sog.. :P kurwa musisz pisać to jeszcze raz ?? kurwa mać widać że ten ost nie podziałał na Ciebie :!:
pzdr.

MrOlimpia
01-04-07, 12:27
k**** jakbys zobaczył że wysłalem tego posta pare sekund pozniej po tobie to bys sie nie darl a jak wszedlem to twojego postu nie bylo potem nie odswierzylem i napisalem swoj dopiero teraz patrze a ty tu klniesz na mnie ja wyslalem 12,21 a ty 12,20 teraz mnie przepros za swoj blad...

Punisher
01-04-07, 12:28
SOGi (http://e-kulturystyka.info/viewtopic.php?t=1725&start=0)

grzesiek k
01-04-07, 12:29
teraz mnie przepros za swoj blad...chyba sie nie słyszysz to za minutę mogłeś usunąć lub edytować swego Posta nie sądzisz ale cóż to technika wyższa
pzdr.

Punisher
01-04-07, 12:29
i koniec kłotni, grzesiek k wyluzuj, ja też często tak mam, że ktoś mnie wyprzedzi o pare sekund :cool:

[ Dodano: 01-04-2007, 12:30 ]
no tak, racja, np. ja zawsze potem kasuje :mrgreen:

MrOlimpia
01-04-07, 12:32
tak a skad ja mam wiedziec jak to sie usuwa ....... napisałem trudno nie musisz klac ....

[ Dodano: 01-04-2007, 12:33 ]
nie wypowiadam sie w tej sprawie nie masz co robic tylko wyklinac innych??

grzesiek k
01-04-07, 12:33
no tak, racja, np. ja zawsze potem kasujeno ty jakoś potrafisz ale MrOlimpia, on też chce żeby widzieli że on też to pisał :!:
pzdr.

Getas
01-04-07, 12:38
Ludzie nie kłucić się. co innego jakMrOlimpia, napisał by tylko o sogach, no ale on w tym samym poście napisał jeszcze o syzyfkach, więć koniec sprzeczki

rocky_balboa
01-04-07, 13:25
grzesiek k "pomocnik"... phi :D
~sory bardzo za offtop !!

Kakashi
02-04-07, 00:02
nie kłócic sie bo burkiem poszczuje...robiecie z tego smietnik !! zasmieciliscie mu cały temat...sławo mogłbym Cie prosic zebys usunoł te posty wraz z moim:D pozdro:D

grzesiek k, iMrOlimpia, spamujecie jak poje.bani...uspokujcie sie
z tego co pamietam to dopiero co Ci warna zdjeli grzesiek k, to wydze ze chcesz go znowu bo sie przywiazałes...
a ty MrOlimpia, dostaniesz jeszcze jednego i masz zakaz pisanania na forum!!! opamietać sie!!!!!!!!!

teraz juz mozna to usunać:D pozdro:D

Getas
02-04-07, 10:41
no spokój!
To teraz pytanko o a6w:
czy przy krokach 1 i 3 pomiędzy napięciem jednej nogi, opuszczeniem jej i podniesieniu drugiej trzeba się kłaść, czy należy ciągle mieć podniesione barki i napięty brzuch?

Punisher
02-04-07, 15:14
czy przy krokach 1 i 3 pomiędzy napięciem jednej nogi, opuszczeniem jej i podniesieniu drugiej trzeba się kłaść, czy należy ciągle mieć podniesione barki i napięty brzuch?

Ja się kładłem, chyba dobrze co? :cool:

Getas
02-04-07, 15:34
Mi się wydaje właśnie, że trzeba kłaść tylko nogę, i jednocześnie podnosić drugą. brzuch musi być ciągle napięty co nie?

Punisher
02-04-07, 15:55
oddychać też trzeba jakoś :cool:

Getas
02-04-07, 16:21
z napiętym brzuchem też można oddychać.
Dobra nie zgadujmy, tylko niech się wypowie ktoś kto już robił a6w

grzesiek k
02-04-07, 18:51
z tego co pamietam to dopiero co Ci warna zdjeli Nawet o tym nie wiedziałem radar, Sorki mogłem to załatwić na GG sorki to sie nie powtórzy
grzesiek k "pomocnik"... phiWyprowadził mnie z równowagi Przepraszam
pzdr.

Punisher
02-04-07, 21:37
Dobra nie zgadujmy, tylko niech się wypowie ktoś kto już robił a6w
Ja robiłem A6W...

Ja się kładłem

Getas
03-04-07, 15:02
a po całym cyklu widziałeś jakieś większe rezultaty?
Bo mi się wydaje, że ćwiczenia bez kładzenia się są bardziej wyczerpujące i chyba efekty powinny być lepsze.
Niewiem dokładnie jak to powinno się robić, ale dziś spróbuje zrobić jedną serie bez kładzenia się a drugą z :wink:

grzesiek k
03-04-07, 15:46
Getas, Lepiej rób z kładzieniem się bo jak wspomniałeś bardziej wyczerpuje i lepsze daje efekty
pzdr.

Getas
03-04-07, 18:14
Lepiej rób z kładzieniem się bo jak wspomniałeś bardziej wyczerpuje i lepsze daje efekty napisałem odwrotnie. ok nie ciągnijmy tego dłużej. jak już wspomniałem zrobie jedna serie jednym sposobem, a drugą drugim i zobaczymy co z tego wyjdzie :twisted:

grzesiek k
03-04-07, 21:17
napisałem odwrotnie.Sorki pomyłka Sory za spam :mrgreen:
pzdr.