Zobacz pełną wersję : Bialko, bcaa czy kreta
Cześć
Czy waszym zdaniem przy cyklu masowym lepiej zainwestować w bcaa czy monohydrat?
Dieta dopięta, jako uzupełnienie łykam białko po treningu i na noc.
Co sadzicie o poniższych produktach:
http://www.bcaa.pl/hi_tec/bcaa_powder_500g_2927.html
http://www.bcaa.pl/fitness_authority/xtreme_creatine_1000g_2561.html
Fit4ever24
06-03-13, 21:51
BCAA bardziej by sie sprzydało przy redukcji.
Jeśli masz dietę dopiętą to po co Ci aż tyle białka z odżywki? Kreatyna jak i BCAA to nie są suplementy wymienne, wiec musisz więdzieć czego oczekujesz.
Odzywka jest wkalkulowana w diete:
rano - zeby jak najszybciej zatrzymać katabolizm
po treningu aby dostrczyc do organizmu potrzebne el.
na noc
Zjedz sobie lepiej rano porządne śniadanie.
krolik_szaleniec
07-03-13, 17:16
Jak masujesz i masz dietę z dodatnim bilansem kalorycznym to po co Ci BCAA????
Kreatyna...
maniak7000
07-03-13, 19:25
są różne szkoły, ale generalnie nie ma potrzeby BCAA kiedy masz nadwyżkę kcal w diecie (inna sprawa, że tego nocnego katabolizmu by aż tak nie demonizował)
kreatyna jak najbardziej będzie ok :)
internet wysiadl i nie czytałem waszych rad, kopiłem BCAA (Hi-Tec Anabol Amino) cóż nie zaszkodzi po tym pójdzie kretka
Bilans dodatni to nie potrzebne, nie zaszkodzi jak ma wydać na fajki albo browara to lepiej niech te bcaa kupi i kreatynkę :)
Jest jeszcze opcja ze zostawię te aminki na czerwiec-lipiec jak będę robił formę plażową :) (czyt. redu) a teraz kupię krete ?
majster nie skupiaj sie na tym jak by to były jakies złote środki, to pierdoły które z ciebie zawodnika nie zrobią.
ps.mono z fa najgorsze jakie jadłem
Jest jeszcze opcja ze zostawię te aminki na czerwiec-lipiec jak będę robił formę plażową :) (czyt. redu) a teraz kupię krete ?
Mniejsza z tym kiedy je zjesz. To samo można z nimi jak i bez nich.
temat tyczy się bcaa więc mam pytanie . Słyszałem że niektórzy kulturyści używają BCAA cały rok nie zależnie od tego czy robi się masę , redukcję czy regenerację . Miało by to sens ?
Fit4ever24
25-03-13, 20:01
Jak duzo środków na koncie to jasne.