Zobacz pełną wersję : POMÓŻCIE PROSZĘ
Mój tato twierdzi że i odżywki to sztuczna rzecz która pomaga rozwojowi naszych mięśni
Proszę powiedzcie czy odżywki są szkodliwe i czy można je zażywać i nic nam się nie stanie
Proszę piszcie prawdę potem pokaże posta tacie i może się namówi
Mam 14 lat i chciałbym jakieś mini odżywki na masę dobrze się nie znam ale proszę o pomoc
Nie sa szkodliwe, a w twim wieku to tylko dieta, odpoczynek, trening i tyle! Narazie nic ci nie jest potrzebne, za rok moze jakiegos Gainera a na ta chwile odpusc:P
odżywki to nie to samo co sterydy:D one sa naprawde całowicie bezpieczne:D z pczatku twierdzono o kreatynie ze jest szkodliwa ale obecnie poziom techniczny skoczył do góry i po przebadaniu wyszło ze jest w 100% bezpieczna:D pozdro
[ Dodano: 30-03-2007, 14:40 ]
w 100% bezpieczna jesli nie ma sie problemu z nerkami musze dodac:D
ale teraz pytanie czy w moim wieku moge jakiegos gainera czy jeszcze sie wstrzymac.
Mnie się nie spieszy tylko pytam :P :razz:
Lepiej sie wstrzymaj jeszcze:P Tylko odpowienia dieta i bedzie Git!
ok dzieki za all ale z tą dietą jest problem ale to nie dział o tym ...
Wedlug mnie gainera mozesz sobie zapodac;] wiek nie ma znaczenia jak bedziesz mial czegos za duzo z organizmie to przeleci przez Ciebie i nic Ci sie nie stanie a zawsze mozesz zlapac troche masy.. Ale masz jeszcze jeszcze czas wiec jak wolisz.. Ale wedlug mnie mozesz spokojnie juz brac;]
Pozdro
no dobrze teraz inne pytanie czy jak potem przestane brać odżywki to spadne na masie o tyle ile na nich przytyłem ??
Nieeeeeee, jedyny spadek to tylko po kreatynie jest ale tez nie az taki duzy, jak masz dobry antykatabolik to minimalny, jakby bylo tak ze wezmiesz cos, przestajesz brac i wracasz do normy to nikt by tego nie kupowal i nie wiadomo po co to by bylo :P
a jak się spozywa odzywki to jest potrzebna odpowiednia dieta??
takze?
Tak, a nawet bardziej musisz jej przestrzegac :P
a co by się stało jakbym nie przestrzegał??
aha spoko ale i tak chyba dam sobie narazie spokoj ostry trening i tyle :p
SOG
MrOlimpia, z tym pstrym treningiem to reż nie przesadzaj, nie obciążaj kręgosłupa!!
Odżywki zostaw na potem. Na razie jedz baardzo dużo i lekko trenuj i będczie super.
pzdr.
wiem mam juz trening adriana i wedlug niego bede cwiczyl
Jak cos co sam organizm wytwarza moze byc szkodliwe? Oczywiscie wszystko w nadmiernych ilosciach szkodzi (np zjedz 2 kg soli:D) Nie pisze ze wszystkie odzywki organizm sam wytwarza ale np najpopularniejsza kreatyne - tak. Wszelkie gainery itd sa mieszanina odpowiednich skladnikow w odpowiednich proporcjach, a skladniki te sa w normalnym pozywieniu. Ale w wieku 14 lat sie lepiej wstrzymaj.
[ Dodano: 30-03-2007, 20:31 ]
u mnie w domu sie smieja ze pasze jem:]
Nie pisze ze wszystkie odzywki organizm sam wytwarza ale np najpopularniejsza kreatyne - tak.
A ja myślałem że ona jest w mięsie w bardzo malłych ilościach :lol: :lol: :lol:
pzdr.
mrowa napisał/a:
Nie pisze ze wszystkie odzywki organizm sam wytwarza ale np najpopularniejsza kreatyne - tak.
A ja myślałem że ona jest w mięsie w bardzo malłych ilościach :lol: :lol: :lol:
pzdr.
gdzies czytalem ze sam wytwarza ale nei mam jak sprawdzic:D
ale skoro jest w miesie i zwierzeta wytwarzaja to czemu nie czlowiek?
Kreatyna znajduje się naturalnie w ludzkim organiźmie. Jednak są to ilości tylko śladowe.
Wiadomo każdy mięsięń musi posiadać wodę, więc w "każdym mięsie" jest kreatynka (takie zdrobnienie, aby podkreślić, że mało :) )
no o to mi chodzilo:] ze skoro jest w organizmie to nei moze byc trujaca. Wiem ze zaraz ktos powie ze substancje ktore sa w organizmie tez niekiedy sa trujace ale ja chce zaznaczyc ze duze znaczenie ma ilosc tej substancji.
spoko ostrego treningu nie robie taka ogolnorozwojowka i czekam do 1.5 roku a potem kupuje jakies suple i trening na silce co o tym myślicie ? :cool:
Dobry plan :twisted:
pzdr.
dzięki :razz: myślę że będzie widać efekty potem zapodam zdjęcia pozdr