Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dziennik treningowy na Androida oraz www - praca inżynierska

Tadel
25-02-13, 12:18
Siemanko, potrzebuje waszej porady. Biorę się wraz z kumplem za pracę inżynierską. Wpadliśmy na pomysł by zrobić aplikacje na androida, coś w rodzaju "Managera Treningu".

Układasz sobie plan treningowy, potem bierzesz ze sobą telefon na siłownie, zapisujesz przy danym ćwiczeniu powtórzenia i obciążenia i potem cały trening zapisuje Ci się w historii z odpowiednią datą. Później możesz sobie do niego wrócić albo utworzyć wykresy statystyk z postępami w danych okresach czasu itd...

Możesz również w odpowiednim dziale zapisywać wagę i obwody, aby po pewnym okresie czasu przeanalizować jaki trening dał Ci najlepsze rezultaty

Myślałem też nad dodaniem części z dietą, która zawierała by kalkulator zapotrzebowania na kcal oraz możliwość układania diety i kalkulator który by obliczał ile kcal ma dana dieta oraz procentowa zawartość składników

Można by się dzielić wynikami ze znajomymi poprzez swoje konto na stronie www

Co o tym sądzicie?

maniek1988
25-02-13, 12:23
Dobry pomysl czegos takiego na Andka brakuje jestem Za.

Fit4ever24
25-02-13, 12:24
Bardzo dobry pomysł ;) Szkoda że nie mam odpowiedniego telefonu :(

slim shady
25-02-13, 13:30
co prawda nie mam żadnego nowego telefonu ale sam pomysł jest fajny

mtm
25-02-13, 15:21
:surprised:Slim prawdziwy animal

fallenursus
25-02-13, 15:28
my fitness pal

ma szysko. dodajemy posilku liczy kalsy i mikroskladniki. ma gify cwiczen. mizemy ukladac wkasne plany treningowe. liczy zapotrzebiwanua kal i spalanie wedlug tren itp itd....wszystko ma :)

maniek1988
25-02-13, 15:34
Fajnie by bylo jak by to po polsku dalo sie obslugiwac:D

DTX
25-02-13, 15:38
apka bodybuilding.com w sumie tez ciekawa :) konto tyko trza zalozyc

Fit4ever24
25-02-13, 16:02
Są takie aplikacje na PC?

yaro09
25-02-13, 16:09
pomysł ok, jednak sam dziennik może każdy zrobić we własnym zakresie, zapisując wszystko na kartce. Każdy umie to zrobić.
Aplikacja musi przyciągnąć czymś uzytkowników. Musi mieć coś, co robi za nas (bo albo nie umiemy czegoś zrobić, albo nam się nie chce) jak na przykład te wykresy statysty, także szedłbym w tym kierunku,
Może coś w stylu właśnie kalkulatora diet - wpisujesz co kiedy jesz i oblicza dzienne kcal. taka sytuacja.

kubaCK
25-02-13, 19:11
Aplikacja musi przyciągnąć czymś uzytkowników.
poprostu musza byc cycki. pisz wprost kazdy wie co chciales napisac:)

yaro09
25-02-13, 19:27
przejrzałeś mnie :P

.rocky
25-02-13, 21:13
dobry pomysl jak by wam to wyszlo dobrze za pare groszy moglbym nawet wykupic bo te co sa dostepne sa jakies popierdolone zeniewiem gdzie jesttem i do tego nie w pl