PDA

Zobacz pełną wersję : moja siła ;( rekordy prawie jak seria

rocky_balboa
29-03-07, 08:04
Moja siła jest w opłakanym stanie... osatnio bedac na silowni nie potrafilem wycisnac 60kg na klate :| a co dziwniejsze na serie po 6-8 razy biore 50kg wiec ten rekord chyba powinien byc wiekszy co? co robic zeby szybko przybrac sily, a nie koniecznie masy? Moge byc sobie niepozorny chudzielec ale chce duzo wyciskac i mocno rombać po ryjach :lol:

druga sprawa ze za niedlugo nie bede juz tam chodzil na silownie, w domu mam sztange, tylko lawki nie mam :| . wszystkie partie bedzie sie dalo cwiczyc procz klaty... ale skoro wyciskanie zalezy od barkow i tricow(?) to czy jezeli bede cwiczyl te partie, a na klate robil tylko pompki, to czy moze bede wyciskal wiecej jak juz se kupie ta lawke :razz: ??

PreemO
29-03-07, 15:01
Rób trening progresywny. Idzie siła, w mniejszym stopniu masa.

MrOlimpia
29-03-07, 15:29
ćwicz i ćwicz a siła sama przyjdzie..
__________________________________________________ ____________-
"By osiągnąć sukces należy najpierw nastawić na to swój umysł, a w sercu mieć wiarę w swoje możliwości" Arnold Schwarzenegger

Kakashi
29-03-07, 21:32
ale skoro wyciskanie zalezy od barkow i tricow(?) to czy jezeli bede cwiczyl te partie, a na klate robil tylko pompki, to czy moze bede wyciskal wiecej jak juz se kupie ta lawke

ta...i wyciskanie nie zalezy wogole od klaty:P nie radze cwiczyc w taki sposób ze olewasz klatke...to sie moze odbic potem...chyba ze to ma byc kwestia 2-3 tygodniu...

progresywny jest na mase bardziej niz na siłe...

ćwicz i ćwicz a siła sama przyjdzie..
bez tego to by chłopak sie pogubił i sam na to nie wpadł...naprawde dobra rada:|

T-Bag90
29-03-07, 21:35
Moze odpocznij pare dni i potem sprubuj ile max machniesz :P

P.S Jak serie robisz 50 kg 6-8 razy to powinines kolo 70 kg sie zakrecic na 100% :D

Kakashi
29-03-07, 21:56
róznie bywa
dam taki przykład jeden z moich kumpli wyciska 80kg na klate drugi 78,5 kg
ten pierwszy robi serie cos koło 50 po 8 ruchów a ten drugi z mniejszym rekordem 55kg po 10 ruchów...

ale tez sie zgodze ze te 70 powinno pójsc w góre:D pozdro:D

MrOlimpia
30-03-07, 13:44
co napiszę to krytykujecie co moze zla rada aby cwiczyl a sila sama przyjdzie
tak sobie napisalem a ty nie musisz odrazu oceniac mojego postu zaczyna mi się tu nie podobac bo wszyscy krytykujecie a nie pomagacie ^^ :sad:

Kakashi
30-03-07, 13:48
MrOlimpia, chodzi o to ze jak ja bym przeczytał taki post w moim temacie wogole bym na niego nie zwrócił uwagi bo myslałbym ze ta osoba to napisała zeby posty nabic... uzasadnij to co mowisz w jakikolwiek sposób:D pozdro:D

MrOlimpia
31-03-07, 13:47
a z tego postu cos wynika .. ??
jak tak to powiedz co bo ja wogole nie rozumiem .....

Punisher
31-03-07, 14:22
PreemO napisał/a:

a z tego postu cos wynika .. ??

Wynika. Że autor tego posta się nie zna.

Radar również poprawił PreemO'a więc nie wiem po co takie sranko.

PUDZIAN:)
31-03-07, 23:41
Moze odpocznij pare dni i potem spróbuj ile max machniesz

P.S Jak serie robisz 50 kg 6-8 razy to powinines kolo 70 kg sie zakrecic na 100%

oj mylisz sie kolego maxymalnie powinien wziasc 65kg ale przy moich obliczeniach dokladnie mialby wziasc (zakladając ze wezmie 50kg 8razy) 63,5kg:) powaznie!

Kakashi
01-04-07, 02:01
PUDZIAN:), czy ty czytasz co tu sie pisze czy pierdolisz bez sensu bo masz na to ochote??

chyba wyraźnie ze moj kumpel robi 4x8 50kg i na rekord wyciska 80kg ... i co w takim razie:D źle wyliczyłes i nie czytałes to co pisało wyzej...:|

01-04-07, 10:10
chyba wyraźnie ze moj kumpel robi 4x8 50kg i na rekord wyciska 80kg ... i co w takim razie:D źle wyliczyłes i nie czytałes to co pisało wyzej...:|
kutwa jaki ty jestes zjebany, a nie pomyslales moze ze oni cwiczą np na sile?? a nie kurwa pojebie na mase!!

Kakashi
01-04-07, 11:21
chyba wiem jak moj kumpel z siłki cwiczyc?? dobrze wiem ze jedzie na mase:| a jesli ten koles robi 50x8 ruchów w 4 seriach to tez robi mase:| wiec co ty teraz o treningu na sile nawijasz?:|

[ Dodano: 01-04-2007, 11:44 ]
mały warn zebyś używał bardziej cenzuralnego słownictwa tez Ci nie zaszkodzi:)

01-04-07, 12:08
hehe na mase moze cwiczyc.................moze jeden trening w zyciu zzrobil na mase i zadowolony....................to powiedz mi ile on ma cm w klacie........bede strzelał 78??

Kakashi
01-04-07, 14:13
teraz pytasz o mojego kumpla czy o rocky_balboa, ??
poza tym to nie jest tematem!!

hehe na mase moze cwiczyc.................moze jeden trening w zyciu zzrobil na mase i zadowolony........
:| nie potrafisz sie przyznac ze nie czytałes tego co pisałem i "wyliczyłes" cos czego nie mozna wyliczyc bo to jest kwestia zalezna od organizmu a wiemy o tym ze kazdy ma zupełnie inny...EOT!!

01-04-07, 16:13
radar, powiem ci tak: MYLISZ SIE, i nie mam zamiaru dluzej ci tego tlumaczyc!!
PS zeby wziasc 80kg to trzeba 60kg wycisnac 8 razy!!(okolo)

[ Dodano: 01-04-2007, 16:13 ]
PS2 to sie tyczy tych co trenują na mase oczywiscie

Tomcio100
01-04-07, 19:52
dziwne i to bardzo. ja biorac dany ciezar max 10 razy w 1 seri po odlozeniu sztangi i 15 minutach odpoczynku wycisne jakies 25kg wiecej :lol:

Kakashi
01-04-07, 21:19
PUDZIAN:), no jestes głupi i tyle Ci powiem !!!!!
moj kumpel...chodze z nim na siłke cwiczy na mase robi klatke 50kg po 8 ruchów w 4 seriach i wiecej nie umie a na rekord wzioł 80kg i wsadź se w dupe te swoje obliczenia!!!!!

maly16junior
08-04-07, 14:19
Poprostu ten twoj kolega jest wytrzymaly, a nie jest aż taki silny. Jeden jest wytrzymały, a drugi silny tzn. ten silny podniesie dużo kg na raz, a mało na wytrzymałość, a ten drugi na odwrót!!!!

PreemO
08-04-07, 18:32
Nie rozumiem dlaczego wszyscy na tym forum twierdzą ze progresja jest na mase a nie na siłę?? Od kiedy zacząłem trenować, wiadomo mi że trening progresywny powoduje wzrost siły. A o to fragment z książki: " Metoda progresji - jest to metoda maksymalnych obciążeń. Stosowana przez ciężarowców, ponieważ szybko doprowadza do rozwoju siły, mając mniejszy wpływ na przyrost masy, co jest istotne ze względu na utrzymanie swego limitu wagowego. " Ktoś chce coś dodać?

rocky_balboa
08-04-07, 20:14
a na barki i bica/trica tez robic progresje?

Kakashi
08-04-07, 22:11
Poprostu ten twoj kolega jest wytrzymaly, a nie jest aż taki silny. Jeden jest wytrzymały, a drugi silny tzn. ten silny podniesie dużo kg na raz, a mało na wytrzymałość, a ten drugi na odwrót!!!!
z tego co piszesz wynika ze moj kolega jest silny a nie wytrzymały...nawet nie wiesz co chcesz powiedziec:P

A o to fragment z książki: " Metoda progresji - jest to metoda maksymalnych obciążeń. Stosowana przez ciężarowców, ponieważ szybko doprowadza do rozwoju siły, mając mniejszy wpływ na przyrost masy, co jest istotne ze względu na utrzymanie swego limitu wagowego. " Ktoś chce coś dodać?

tak...zapytam jaka to ksiazka i kto jest autorem?? to ze masz ksiazke (tego akurat nie wiem) i tak w niej naprawde pisze (tego tez nie wiem) to jeszcze nie znaczy ze to wiarygodne źródło...

PreemO
08-04-07, 22:55
Książka to: " KULTURYSTYKA - Ćwiczenia głównych grup mięśniowych ", autorzy: Mirosław Jasiukowicz, Andrzej Jasiukowicz. Wyd. "Złoty klucz"