Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Plan treningowy- Pytanie

damianlev
01-02-13, 17:48
Witam wszystkich, mam 19 lat i ćwiczę już przez dłuższy czas, jakieś 6- 9 miesięcy, ale mam czasami przerwy. Chciałem się zapytać, czy trening na masę który teraz robię mogę zmieniać co tydzień, tzn, czy moge robić co tydzień inne ćwiczenia , bo czytałem , ze powinno się zmieniać co 2 miesiące, a kolega który jest trenerem mówi mi, ze jak się zmienia co tydzień to lepiej, bo ćwicząc dana partie ciała pozwala to na jej wszechstronniejsze bodźcowanie. Co o tym myślicie ? :)

DTX
01-02-13, 17:51
Są różne szkoły, ale tka naprawde musisz patrzec co na Ciebie dziala.

damianlev
01-02-13, 17:56
Są różne szkoły, ale tka naprawde musisz patrzec co na Ciebie dziala.

No tak, ale czy taki trening tez jest dobry ?

Fit4ever24
01-02-13, 17:59
Coś co będzie dobre dla kogoś innego nie znaczy że będzie dobre dla Ciebie. Plan się co jakiś czas zmienia ale jak poczujesz zastuj

damianlev
01-02-13, 18:03
Coś co będzie dobre dla kogoś innego nie znaczy że będzie dobre dla Ciebie. Plan się co jakiś czas zmienia ale jak poczujesz zastuj

To znaczy, ze mogę spokojnie zmieniać co tydzień mój plan ? , jeżeli nie będzie na mnie działać zbyt dobrze, to po prostu będę zmieniać co kilka tygodni :) Juz sam nie wiem, ale chyba chce spróbować.

Fit4ever24
01-02-13, 18:07
Mozesz spróbować napewno nie zaszkodzi trzymaj sie tylko wytycznych co do ilości serii na partie ( duże- małe)

damianlev
01-02-13, 18:11
Mozesz spróbować napewno nie zaszkodzi trzymaj sie tylko wytycznych co do ilości serii na partie ( duże- małe)

Lepiej jest przygotowac dobry plan przetz jakis tam czas i wgl nie cwiczyc i zaczac dopiero jak ma sie juz plan, czy przy ukladaniu odpowiedniego planu chodzic na silownie i stopniowo go zmieniac ?

DTX
01-02-13, 18:11
Zmieniaj sobie kolejnosc cwiczen, mozesz cos dodac cos zamienic, grunt to staly progres ciezaru (z zachowaniem odpowiedniej techniki, a nie na pajaca)

fallenursus
01-02-13, 18:13
zacznij najpierew cwiczyc bo pozadnie tego nigdy nie robiles.
po dbrych kilku miesiacach a i byc moze nawet dluzej mozesz sie nad takimi pytaniami zastanawiac.
do treningu intuicyjnego masz daleka droge.

Fit4ever24
01-02-13, 18:14
Napisałeś że ćwiczysz już 9 miesięcy więc powinieneś wiedzieć conieco jak ćwiczyc i co na Ciebie działa. Pozatym układanie planu nie trwa tydzień. Ułuż coś i zaraz ocenimy

Fit4ever24
01-02-13, 18:18
Właśnie zobaczyłem Twój ''nowy plan'' Ktoś się wysilił żeby Ci rozpisać plan więc trenuj narazie tym planem a jak poczujesz że mięśnie się przyzwyczaiły to możesz go modyfikować.

damianlev
01-02-13, 18:19
Napisałeś że ćwiczysz już 9 miesięcy więc powinieneś wiedzieć conieco jak ćwiczyc i co na Ciebie działa. Pozatym układanie planu nie trwa tydzień. Ułuż coś i zaraz ocenimy

Jasne, juz ulozylem , mozesz go ocenic :) http://www.e-gym.pl/showthread.php?34667-Plan-treningowy-do-oceny&p=455653#post455653

Fit4ever24
01-02-13, 18:21
Jeśli fallen Ci go napisał to bez patrzenia moge stwierdzić że jest zajebiście

damianlev
01-02-13, 18:32

Tak, fallen mi napisal nowy plan, ale ja pytalem, czy ten plan ktory ja sam zrobilem, byl az tak bardzo zly ?=

damianlev
03-02-13, 15:17
Chcial bym bardziej, by ktos mi powiedzial, co jest nie tak w moim planie, a nie ukladal mi plan :)

piuras86
03-02-13, 16:07

weź już kurwa wazeliny nie smaruj bo rzygać się chce ....

Fit4ever24
03-02-13, 16:10
rzygaj byle nie pod siebie a ja nikomu się nie podlizuje tylko stwierdzam fakt