PDA

Zobacz pełną wersję : Proszę o dobranie cyklu

michal2007_87
26-03-07, 22:12
Mam 20 lat, od 2 lat ćwiczę na siłowni. Do tej pory używałem tylko odżywek i suplementów (odżywki białkowe "gainery", kreatyna, itp). Mam 170 cm wzrostu, ważę 68 kg, mam około 37 cm w bicku i 92 cm w klacie. Moje efekty ustały pomimo suplementów i odpowiedniej diety dlatego postanowiłem rozpocząć cykl na saa. Wynika to chyba z mojej budowy genetycznej. Proszę, żeby ktoś z doświadczeniem dobrał mi odpowiedni cykl wraz z odblokami i rozpisał co ile i jakie ilości mam brać. Zastanawiałem się nad deką ale czytałem że powinno się ją łączyć z testosteronem ale ja nie mam pojęcia jak to łączyć i jakie odbloki brać, szczerze mówiąc jestem w tym temacie podstawowo zaawansowany dlatego proszę Was o pomoc. Jeżeli możecie to piszcie zrozumiałym językiem i podajcie pełne nazwy ;) z góry wielkie dzięki...

NIKOLIS 168
27-03-07, 14:33
jak na początek to:
Meta (polecam polską albo ruską) + omka wydaje mi sie najsensowniejsze! Kup sobie Clomdex lub Nolwadex do tego cynk i powinno być dobrze!
Przydałby Ci sie jakiś gainer polecam 4,8 kg Mass XXL-a!
O rozpiske musisz poprosić innych którzy tkwią w dopingu już kilka lat!

polo
27-03-07, 14:48
Pogadej z voldemortem na gg :wink: dobrze ci doradzi

Kakashi
27-03-07, 16:12
NIKOLIS 168, oszalał... pierwszy cykl omka i do tego bez testosteronu..jesli nie masz pojecia to sie nie wypowiadaj bo mozesz chłopakowi krzywde zrobic!! wiec sprawdzaj swoje informacje i dopiero potem je wygłaszaj!!!!!!

NIKOLIS 168
27-03-07, 18:03
po chuj mu testosteron!!!!! Znajomi od razu biorą meta+omka i w krótkim czasie kilka kilo więcej ważą! Wg mnie Teśćia lepiej nie brać bo później będziesz miał duże skutki uboczne!

blackburn
27-03-07, 20:28
pierwszy cykl omka i do tego bez testosteronu
Oma to mieszanina testosteronów jedynym dodatkiem może być jedynie propianat 50mgED na kika

Takie są moje propozycje wybierz coś dla siębie wszystkie są dla POCZąTKUJąCYCH

poczatkujacy:

1.
1-6 metanabol 15mg ed
1-6 npp 50mg eod

2.
1-6 prop 50mg eod
1-6 metanabol 15mg ed

3.
1-10 enan 200mg e5d
1-4 matanabol 15mg ed

1-10 bold- 1 tydzień front 600mg,dalej po 300mg ew.

1-10 Enan 200mg/e5d

brodawid
27-03-07, 20:57
Boze co ja tu czutamradar, doinformuj sie zanim napiszesz cos rownie smiesznego :lol: NIKOLIS 168, tak samo-zenada!!!!

michal2007_87, Jesli jestes juz pewny ze chcesz rozpoczac koksowanie to przede wszyskim spokojnie mysle ze jak dla ciebie na poczatek wystarczy sama metka

1-5 15-20mgED (to znaczy : 1-5tygodni 15-20mg tj 3-4 tabletki ED-codziennie)

Tabletki biezesz w rownych odstepach czasowych zawsze po glownych posilkach (na pusty zoladek moga wystapic bule gastralne)

Na oslonke do kazdej tabletki mety "silimarol" dostepny bez recepty

Po cyklu "hepatil" na watrobe

Koniecznie "cynk" na pryszcze gainery odzywki mineraly -oczywiscie dobrze widziane

Na pierwszy cykl nie co przesadzac zobaczysz jaka jest reakcja twojego organizmu na koks-a o wyniki sie nie martw napewno bedziesz zadowolony

Nie wspomnialem o diecie bo mysle ze o tym masz pojecie pamietaj tyklo ze na koksie musisz dbac o nia 2razy bardziej

Pozdrawiam i zycze sukcesow

Kakashi
27-03-07, 21:13
Boze co ja tu czutamradar, doinformuj sie zanim napiszesz cos rownie smiesznego

tak pisało na tym forum z dosc wiarygodnego źródła ale mozliwe ze źle cos zrozumiałem:D ale dalej jestem przekonany ze NIKOLIS 168, głupio gada:D

p.s ja przynajmniej nikomu nie zaszkodze tym co napisałem nawet jesli to jest źle...co najwyzej dowiem sie jak jest:D

[ Dodano: 27-03-2007, 21:17 ]
dobra sprawdziłem...ups :oops: troche mi sie pomieszało...:P

brodawid
27-03-07, 21:19
gdzie wyczytales ze omka jest bez testoteronu???????

Kakashi
27-03-07, 21:33
brodawid, juz sie przyznałem do błedu:D pomyliły mi sie nazwy...:D pozdro:D

brodawid
27-03-07, 21:37
ok. zdaza sie :wink:

bocion
27-03-07, 21:38
Ja ci radze wziac na pierwszy cykl metanabol, bo tani, efektywny i daje malo skutkow ubocznych ktore jeszcze mozesz zmniejszyc lekami oslonowymi.
Czytam sobie tera taka gazetka kulturystyczna i tu jest napisane ze NIGDY nie nalezy na pierwszy cykl brac wiecej niz 1 jeden srodek. Nie wiem czy to wiarygodne zrodlo ale tak tu stoi napisane, zrob z tym co chcesz. Pisza tez ze sylimarol i hepatil to gowno, lepiej je zastapic Essentiale Forte lub Esseliv(dawkowanie 3xdziennie po 1-2 kapsy).
Jesli chodzi o dawkowanie samej metki:
Przez 4 tygodnie po 20mg mety, po cyklu przez 10 dni 1 tabletka clomidu(na jajca zeby sie z powrotem wrocily do poprzednich rozmiarów[zarcik chociaz moze sie tak podobno zdazyc] i zaczely produkowac wlasny testosteron)
Jesli chodzi o suple to gainer zeby po prostu diete uzupelniac i kreta po cyklu, po to aby utrzymac mase ktora zrobiles na koksie.

vold
27-03-07, 21:40
Dobra nie ma się co przegadywać źle poprost radar doczytał nic się nie stało.

omka to mieszanka 4 testosteronów czyli testosteron.

Jak napisał brodawid sama metka na pierwszy cykl była by ok ale też widze że nasz pytający nie jest takim typowym amatoterm widać że wszystko robi z głową więc i cykl przeprowadził by jak się należy.

Ja proponuje meta i testosteron może krótki ester (propionat) jak na początek ale i enantat też byłby ok , moge rozpisać jakiś cykl tylko musze wiedzieć jaki Ci pasował raczej krótki na ok. 6 tyg czy np. na 10 tyg.

1-10 bold- 1 tydzień front 600mg,dalej po 300mg ew czy ty się dobrze czujesz? chłopak nigdy nie brał sterydów , waży 68 kg a ty mu bolda na początek i to jeszcze na starcie 600mg , szkoda słów.

brodawid
27-03-07, 21:45
voldemort, przejmij goscia bo jak blackburn, to zrobi to..... :???:

blackburn
28-03-07, 11:42
Niektórzy mogą uważać mnie za świra że polecam bolka dla nowicjuszy, mogą twierdzić że to za srogi pomysł.... ale większość osób bez problemu poleci długie cykle na Testosteronie/Metanabolu dla początkujących, lecz długie cykle z zastosowaniem Testosteronu/Metanabolu będą mieć więcej skutków ubocznych niż przy zastosowaniu cyklu z bolka

[ Dodano: 28-03-2007, 11:12 ]
Tak przy okazji skoro wszyscy są tacy dzobrzy z dopingu to jakoś czytam na tym forum tylko o odbloku! A gdzie coś o inhibitorach, środkach antyestrogenowych. Fakt może i ludziom przywrucicie poradami poprawne funkcjonowanie jąder, ale co z tego, że będą mieli taką zaawansowaną formę gino+lipo, że tylko operacyjnie będzie można to usunąć, trądzik będą mieli dobre pół roku, a owłosienie większe niż małpa w zoo, wspominacie coś o depresji po cyklu i jak ją wyeliminować nie sądze. Więc się h.. znacie.

brodawid
28-03-07, 18:15
spokojnieblackburn, nie tak nerwowo .................. po to jest to foru zeby sie poradzic ludzi ktorzy doping stosowali na wlasnej skurze wiec pojecie o tym maja.wdlugich cyklach nie ma nic zlego jesli jest zastosowana odpowiednia profilaktyka i nie przegina sie paly z dawkami.Mysle ze na pirwszy cykl powinno sie stosowac jeden steryd zeby poznac reakcje swojego organizmu.

Jesli uwazasz ze za malo jest na forum wypowiedzi o np "depresji posterydowej" i masz zasob wiedzy na ten temat to bardzo chetnie poczytam o tym problemie ktory nie watpliwie dotyka ludzi stosujacych doping

vold
28-03-07, 18:20
wspominacie coś o depresji po cyklu i jak ją wyeliminować nie sądze depresja występuje właśnie po cyklu po którym nie zastosuje się odblokowania.

trądzik będą mieli dobre pół roku nie koniecznie od tego są środki zapobiegawcze w postach podwieszonych jak wchodzisz na forum powinneś poczytać posty podwieszone bo nie będziemy po 200 razy wypisywać tego samego.

Słyszałeś że dzwonili ale nie wiesz w którym kościele :evil: