Zobacz pełną wersję : jakie białko wybrac
Witam zastanawiam się nad białkiem na noc chodzi mi o to aby nie zalac sie a zbudowac sucha mase dieta jest staz treningowy 3 lata co polecacie?
fallenursus
17-01-13, 16:06
http://www.bcaa.pl/dymatize/elite_xt_2010g_2254.html
mialem jagodowy i orzechowo bananowy rewelka
duza ilosc wegli a co myslisz o firmie optimum casein?
fallenursus
17-01-13, 16:46
ww z blonnika. cukrow nima. optimum drogie ale tez spoko
dziekowa zdecyduje sie na to co mowiles a doradz cos o amino lepiej olimp mega caps czy scitec 375 caps?
fallenursus
17-01-13, 17:15
a to co juz tam lubisz. ja np pije intra treningowo wiec patrze na smak. pamietaj tylko zeby mialy min 3gr leucyny na porcje co jwst barszo wazne dla mTOR.
masz kase to purple wraath, xtend. lub jakies polskie.
wez w bcaa.pl kluc sie o cene i tyle :)
dymatize w polsce jest walone od hoooy'a podróbek chodzi.....
Mex Matrix 10,peek,Fa,Scitec
3g leucyny kurde zaraz zobacze na opak ile ten matrix ma ..... na te 28 g
fallenursus
17-01-13, 17:50
dlatego sie nie kupuje z alegro tylko ze sklepow co biora z dobrego zrodla
night blend z treca ;)
jak ww z błonnika?
fallenursus
17-01-13, 18:05
fiber=carbs ,no?
tak ale od kiedy jest trawiony ?
fallenursus
17-01-13, 18:10
ale gdIe oisze ze trawiony? skoro napisak ze wezmie to chyba wie ze nie trawiony jak mu przezzkadzaja ww na noc.
chaotycznie było napisane. wegli tamjest 18 plus 6 błonnika na Sto. .... 18% to nadal duzo. Czyż nie?
fallenursus
17-01-13, 18:33
a nje zauwaylem tych 6sciu na gorze:) wcinalem to na keto i nie nazekalem.
odejmij blonnik od tych 6 i bedziez mial ilosc ww w porcji.
http://www.bcaa.pl/universal/beef_aminos_400tab_2324.html nie rozumiem opisu czy to oznacza ze 2 tabletkach czyli w jednej porcji jest L-Leucyna: 3900 mg bo ten napis o profilu aminokwasu mnie mylii
w 100g produktu jest tyle leucyny. a porcja to raczej nie 100g. nie wiem co w tym trudnego przecież napisane jak wol
sprawdziłem to białko z Peak
na 100g produktu 15 g leucyny
glutamina 18g
matrix 10 ma 3g leucyny na 28g produktu i 2 g glutaminy
tan na opakowaniach pisze a jaka prawda to h ... wie
rozmawialem z kumatym gosciem. powiedzial zeby dac sobie spokoj z cesainami na noc itp. najlepiej dac izolat i oliwe zeby spowolnic wchanianie.
fallenursus
17-01-13, 23:01
tanuej kazeina wychodzi a to samo daje.
zpytaj tego kumatego goscia o argumenty.
Pioter1994
17-01-13, 23:14
Słyszałem to samo co ht już kilka razy. Dawniej zarzucano twaróg przed snem z kazeiną jednak dzisiaj podobno izolaty są lespzym wyjściem zwłaszcza jak ktoś ma $$$, tylko też nie pamiętam argumentów...
Tak samo Karmowski mówił w wywiadzie i pisał też artykuł o tym, że lepiej dać jajka przed snem niż od dawna utarty twaróg, jeden z powodów jest taki, że dzisiejszy twaróg zawiera tylko jakiś %a kazeiny a wszyscy myślą, że to 100% kazeina i 100 procent białka się przyswoi. Białko z twarogu przyswaja się w 50% więc żeby załóżmy ktoś chciał dostarczyć 30g białka z twarogu, zakładając, że w 100g jest 20g białka musiałby go zjeść 300g a w tym są także zbędne węgle na noc, więc po co?
Btw: kazeina jest w składzie kleju do tapet :P
Co osoba to opinia , kiedys tez nie bylem zwolennikiem twarogu . teraz osoba poważana w polskim bb rozpisala mi w diecie twaróg na noc jem i nie zamierzam zmieniać. Kołodziej jadł po treningu a jaką forme prezentuje wiecie
a ja uważam że to jeden Ciul. białko to białko i czy w nocy będzie wchłanianie 2 godziny czy 6 tp jakie to ma znaczenie? co z tego ze katabolizm będzie dłuższy? ??? on tez jest potrzebny. dzieci małe nie muszą jeść na noc twarogu i rosną. psychicznie lepiej oczywiście wziąć na noc białko jak kazeina bo fajnie jest iść spać z myślą że nasze mięśnie sa podlewane bialkiem. znam ludzi co cwicza od lat mają dobrą masę a w życiu białka na noc nie jedli.