Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dieta Na Mase.

ramboczambo123
01-01-13, 14:24
Waga:65

Wzrost:170

Siema. Właśnie ułożyłem sobie dietę na masę.

I Śniadanie - 6.30
Omlet:
Płatki owsiane – 50g
Mąka pszenna - 30g
Jaja kurze całe- 120g (2 sztuki)
Białko jaja kurzego – 30g ( z jednej sztuki)
Pomidor – 200g
Olej słonecznikowy – 5ml

II Śniadanie – 9.00

Bułka grahamka – 70g
Masło orzechowe – 5g
Szynka wołowa gotowana – 50g
Papryka czerwona – 150g

III Śniadanie – 10.30

Bułka grahamka – 70g
Masło orzechowe – 5g
Papryka czerwona – 150g

IV Śniadanie – 12.30

Bułka grahamka – 70g
Masło orzechowe – 5g
Pomidor – 200g

V Posiłek – przed treningiem 14.30

Ryż biały – 80g
Mintaj świeży lub inna ryba – 120g
Brokuły – 200g
Oliwa z oliwek – 10ml

TRENING – 15.30 – 17.00

VI – po treningu – 17.10 – 17.20

Carbo – 30g
Białko – 30g

VII Posiłek – 18.30

Ryż brązowy – 80g
Pierś z kurczaka – 60g
Brukselka – 150g

VIII Posiłek – 22.00

Twaróg chudy – 130g
Oliwa z oliwek – 15ml

Sprawdzajcie i oceniajcie.
Pozdrawiam.

Gwido
01-01-13, 15:55
widze ze fajne pełnowartosciowe produkty wybierasz. i dobrze. jedz "czysto" i trenuj.
efekty bd na pewno
pozdro:)

szycha
01-01-13, 16:26
Za dużo bułek. Bier żarcie do pojemnika: ryż/makaron/kasza+mięcho+warzywa i sprawa załatwiona, ewentualnie plaster cycka w pieczywko + warzywo.

krolik_szaleniec
01-01-13, 16:42
Do ostatniego posiłku dodaj warzywa, wywal bułki i zastąp lepszymi węglami, przed treningiem ryż brązowy, kasza gryczana, makaron razowy nie ryż zwykły... w okolicach treningu dałbym więcej białka ;)

Gwido
02-01-13, 18:28
co zlego jest z pieczywem?

krolik_szaleniec
02-01-13, 18:35
Są lepsze źródła węgli...

Gwido
02-01-13, 18:47
ja jako wgw. mam glownie buleczki i wszystko dobrze idzie xD

krolik_szaleniec
02-01-13, 20:00
To szłoby jeszcze lepiej :P

Gwido
02-01-13, 21:18
hehe :D no ale kolega na masie to wiesz zawsze cos. nie zawsze sie chce ryz nosic. filet z indyka do bułki do tego serek wiejski jak w szkole jest np.

Micek185
02-01-13, 21:34
Są lepsze źródła węgli...

a w czym ryz jest lepszy od pieczywa? wytłumacz mi to jakoś racjonalnie ok?
i jak byś już pisał to jeszcze chciał bym wiedzieć co to są gorsze węglowodany bo nie chce przez przypadek ich mieć w diecie.

ramboczambo123
02-01-13, 21:54
No dokładnie. Chodzę do szkoły i bardziej podręczne są bułki niż jedzenie z pojemnika.

Gwido
03-01-13, 07:08
ja ci mowie bierz bulki grahamki grubo sobie obłóż i wcinaj :)

krolik_szaleniec
03-01-13, 17:56
Jak wygląda ryż i kasza gryczana a jak wygląda bułka....? Na rzut okiem wiadomo co lepsze... :P I po czym rośnie lepiej :P Co mniej przetworzone... :P

Jak się koksi to nie przeszkadza... może być bułka i jajecznica z pomidorami po treningu ;)

Micek185
03-01-13, 21:33
to po co pierdolisz takie głupoty skoro nawet nie potrafisz tego jakoś zargumentować? jak bym miał sie kierowac wyglądem jedzenia to bym non stop czekoladki żarł, ktoś rosi o rade to poradź a nie takie durnoty wypisujesz. za nastepne takie nabijanie postów obdaruje Ci punktami karnymi.

ht
04-01-13, 08:29
ryz kasza makarony razowe/durum platki owsiane- niski IG
co za tym idzie po spozyciu jest nizszy poziom glukozy we krwi, daja staly doplyw energii.

weglowodany o wysokim ig raczej staraj sie spozywac tylko po treningu.

krolik_szaleniec
04-01-13, 13:22
Czekoladki są bardziej przetworzone niż ryż czy kasza... nie jedz ;)

Nie nabijam postów tylko prowadzę rozmowę... :)

fallenursus
04-01-13, 14:36
ryz kasza makarony razowe/durum platki owsiane- niski IG
co za tym idzie po spozyciu jest nizszy poziom glukozy we krwi, daja staly doplyw energii.

weglowodany o wysokim ig raczej staraj sie spozywac tylko po treningu.

masz soga bo orubujesz wytlm. ale jak masz pod reka glukometr to zrob experyment. zjedz bialy ryz zmierz poziom cukru. na drugi dzien zmierz po zjedzeniu ciemnego :)

szycha
04-01-13, 19:14
W sumie na początku przygody z siłownią "dobra" micha nie będzie potrzebna, dopiero później, gdy się wciągniesz lub jak nie będzie przyrostów to "dopieścisz" swoje menu. Tyż na początku w pieprzałem bułki z wędliną i wszystko szło cacy. Jak możesz to wkładaj do bułek plastry cycka ewentualnie kotlecik.

Gwido
04-01-13, 19:18
jak ty mozesz czekolade do bułki czy kaszy porownywac...
gosciu jest na MASIE, a ty mu zabraniasz bułki jesc bo ma wysokie ig..
ja jem bulki na okraglo i wszystko gra

Micek185
04-01-13, 19:27
Cały wielki jebany sekret tych węglowoadnów tkwi jedynie w ilości energii jaką dostarczaja, skoro istnieje coś takiego jak ig to dlaczego po solidnych 4-5kanapkach czuje się dłuzej sytu niż po paczce czy dwóch ryżu? makaronu? kaszy? jedyny szkopół w tym że większosć z nas wybiera biale pieczywo za 1,70zł za bochenek, to fakt jest tam masa spulchniaczy i innego scierwa takiego jak zboża ostatniego gatunku, wtedy cała pula energii jest naprawde mała, ale weżmy pod uwagę fakt że myśląć pieczywo mam namyłsi chleb typu pumpernikiel, pelnoziarnsty gdzie dosłownie widać co się je jest dobry gatunek chleba z wartosciowymi ziarnami. Swojego czasu praktykowałem tez coś takiego że zmiast ryżu czy ziemniaków jadłem... płatki i kukurydziane większość zanawców typu królik zaraz by sie darło IG IG IG! zaleje Ci od takiego żarcia! tym czasem chuja! waga taka jak była została, nie zauważyłem żeby mnie zalało a pełny chodzilem i mi to pasowało tym bardziej ze kazdy lubi słodkości jak np płatki kukurydziane z bialkiem czekoladowym. więc kurwa proszę jesli ktoś ma coś do powiedzenia to niech to mówi na własnym przykładzie/doświadczeniu które miało ręce i nogi a nie kopiując pierdoły które powtarzaja od lat młokosy z internetu.

krolik_szaleniec
04-01-13, 19:43
Ja się bardziej czuję syty po makaronie niż chlebie ;)

Jak zjadłeś płatki kukurydziane z dużą ilością białka i mleka pełnotłustego prosto od krowy to ten ig może taki wysoki nie był ;)

Gwido (http://www.e-gym.pl/member.php?19622-Gwido) możesz jeśc co chcesz ja Ci tylko mówię co ja bym jadł jakbym miał 17 lat i że moim zdaniem kasza będzie lepsza niż bułka grahamka która pewnie z tym grahamem nie wiele ma wspólnego... :)

Gwido
04-01-13, 20:55
jem bułki z maki zytniej i pozdro.
i makaron whole wheat.