Zobacz pełną wersję : krew
Chcę_być_wielki
03-12-12, 12:46
znowu czekam na konkretne odpowiedzi i od tych co mają pojęcie o temacie ;)
1. Jak oddanie krwi wpływa na ćwiczenie na siłowni?
2. Czy jeśli oddaje się krew czy w jakiś sposób nasz organizm się oczyszcza ?
BRAWO ZA DOBRY TEMAT!!!
Sam oddaje krew co 5 m-cy i jestem zadowolony!!! Można komuś pomóc ,nie licząc słodyczy dla żony, he he. A przy okazji masz badanie krwi i jak coś będzie nie halo to powiedzą. Wiadomo, że w dniu kiedy spuszczą z ciebie 450 ml nie pójdziesz na trening ale na następny dzień śmiało można pójść. Sam tak robię i się zajebiśćie czuję, no! Oczywiście przed oddaniem należy zjeść lekki posiłek (nic tłustego ani jaj Pozdro
Chcę_być_wielki
04-12-12, 09:08
BRAWO ZA DOBRY TEMAT!!!
Sam oddaje krew co 5 m-cy i jestem zadowolony!!! Można komuś pomóc ,nie licząc słodyczy dla żony, he he. A przy okazji masz badanie krwi i jak coś będzie nie halo to powiedzą. Wiadomo, że w dniu kiedy spuszczą z ciebie 450 ml nie pójdziesz na trening ale na następny dzień śmiało można pójść. Sam tak robię i się zajebiśćie czuję, no! Oczywiście przed oddaniem należy zjeść lekki posiłek (nic tłustego ani jaj Pozdro
Tak w 100% się z Tobą zgadzam oddanie krwi to jest znakomita inicjatywa ze strony człowieka. Jednak interesuje mnie to pod względem, że tak powiem strikt "siłowni" , pytanie na pewno jest trudne ;p i może brzmieć np. czy nasza krew, która się wytworzy w zamian tej oddanej, będzie bardziej dotleniona i będzie miała lepszy wpływ na dotlenienie naszych mięśni ;p:rockon:
Hmm... najlepiej zapytać pielęgniarki.
czy organizm jest naturalnie przystosowany do oddawania krwi-nie i odpowiedz taka
Jeśli chodzi o ćwiczenia po oddaniu krwi to lepiej jest poczekać do dnia następnego, ale jeśli chodzi o dotlenienie to trzeba iść i specjalisty się zapytać co i jak. Bo przy oddawaniu krwi nikt raczej nie pyta o to czy teraz będzie miał lepszą krew;)