Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jak nabrać masy...

RogerJLB
26-11-12, 00:53
Witam wszystkich.
Mam 19 lat , 70 kg 177 cm wzrostu
Chodzi o to ze , problem z nabraniem masy mimo tego że jem bardzo dużo i to nie byle jakich posilków tylko to co myślę że powinienem oraz do tego biorę odzywki , Storm universalu (miarka na czczo rano) i nitrobolon II treca , przed i po siłce.Co do posiłków , jest ich kilka dziennie po 5-6-7 (na obiad i na noc jem najwięcej bo głód nie ustaje ) , jajecznica z 2 jajek rano do tego płatki mleko czekolada roznie , potem cos na zbicie głodu który mnie dopada po 30 minutach zalezy co znajdę w lodowce to jem , obiad zazwyczaj makarony mieso sosy warzywa czasem owoc (napewno wartosciowe i kaloryczne posilki) po obiedzie tez coś przekąszę na głoda , przed silką omlet z 3 jaj , twarog z makaronem , 2 obiad jak zostanie , po siłce tuńczyk , mięso jajka (zazwyczaj białkowy posiłek) i na noc to juz co popadanie pol lodowki wyjem. Jem tak od dłuższego czasu kilka tygodni na pewno i efektów nie widzę w ogóle , odwiedzam tylko toalete po 2 3 razy dziennie...Popierdzieli mnie w koncu z tym jedzeniem , nic tylko jem i jem a efektu nie widze . Brałem gainery ale nic nie daly dlatego strata pieniedzy...Co mam zrobic w takim przypadku , prosze o odpowiedz ;) pozdrawiam

fallenursus
26-11-12, 01:07
zrob maslo orzechowe w ksiazce kuchsrskiej masz przepis.
miedzy posilkami wrzuc miarke bialka dwie-trzy lychy tskiego masla i pol kubka platkow.
daje se lapsko uciac ze unikasz tl. nic dziwnego zes ciagle glodny. ;)

i napewno nie jesz wystarczajaco.
jajecznica z dwuch jajek- jaja to chyba sobie zemnie robisz ;)

rozpisz ostatnie trzy dni. jak nke pamietasz. to zapisz dokladnie nastepne trzy i wroc rozpisz.
jak ocos prosze to zrob. jak nie jestes powazny to nie rob i mam cie w dupie. proste.

RogerJLB
26-11-12, 01:36
weekend byl ciezki bo bylem na 2 nockach i spalem w dzien , zapisze jutrzejszy dzien wt i srode a potem przepisze tutaj co jadlem .Jak ma to pomoc to zrobie , jesli bym nie chcial pomocy to bym nie pisal , proste ;p

fallenursus
26-11-12, 01:39
n to czekam do srody ;)
ill help ya brah.

sweetex
26-11-12, 15:25
rozpisz ładnie tą dietę:
I -...
II- ... itp.

Jakie B/T/W w ciągu dnia, coś zaradzimy.

RogerJLB
28-11-12, 22:23
Witam , 3 dni minely mialem napisac co jadlem ;d
zaczne tylko od tego ze na zakupy po zywnosc jade dopiero jutro do dzis bazowalem na tym co zostalo ;d to tak :
1 dzien poniedzialek.
1.12;50 storm
2.13:15 jajecznica z 3 jajek 2 kanapki z maslem , do tego orzechy wloskie i ziemne
3.15:15 obiad kawal schabu z frytkami
4.18:50 omlet z 3 jajek , zaraz po nim nitrobolon i na silke
5.20;50 nitrobolon
6.21:00 miska platkow sniadaniowych Lion
7.23:00 kasza gryczana worek
8.1:00 2 hamburgery
9.1:45 miska platkow Lion
Wtorek:
1. 12:30 storm
2. 13:20 3 jajka na twardo i pol woreczka ryzu
3. 15:00 kebab drobiowy
4. 18:00 torebka ryzu
5. 19:00 knoppers xd
6. 22:30 kebab drobiowy
7. 1:00 kasza gryczana woreczek
8. 2;10 jajko na twardo
Środa
1. 12:30 storm
2. 13:00 jajecznica z 3 jajek
3. 15:00 placki ziemniaczane
4. 18:30 omlet z 2 jajek zaraz po nim nitrobolon i na silke
5. 21:00 nitrobolon
6. 21;30 kanapki z szynka i serem mz majonezem
7. 22;30 worek kaszy gryczanej .
NIe spie po nocach i spie do 12 dlatego tak pozno zaczynam dzien ;d jutro jade na zakupy , prosil bym o polecenie czegos szczegolnego co moge zakupic i dorzucic do swojej " diety " ;p typu tunczyk orzechy itp . Dzieki i czekam na odpowiedzi ;)

jak
28-11-12, 22:41
chlopie na kanapkach i pladkach nie urosniesz
na jajecznicach z 2 jaj tez nie za bardzo :( podstawa powinny byc kurczaki a nie posilek 2;10 jajko na twardo

fallenursus
28-11-12, 22:57
5kg schabu
2kg piersi z kury
3kg karku z wola
kg orzechow wloskich lub migdaly
litr oleju z pestek winogron
2kg tilapi
5kg platkow owsianych
warzywa
ryz
makaron durum
ziemniory

tak na poczatek.

fallenursus
28-11-12, 22:57
5kg schabu
2kg piersi z kury
3kg karku z wola
kg orzechow wloskich lub migdaly
litr oleju z pestek winogron
2kg tilapi
5kg platkow owsianych
warzywa
ryz
makaron durum
ziemniory

tak na poczatek.

RogerJLB
28-11-12, 23:48
rano nie mam apetytu nigdy zeby sie obzerac , dlatego jajecznica z 2 , 3 jajek jest w sam raz z 5 przeciez nie zjem na raz ... i wiem ze kurczaki bo bardzo czesto jem mieso ale pisalem tez ze jestem przed zakupami dlatego te posilki byly troche " ubogie" :)
fallen tą lista to caly batalion zolnierzy mozna wykarmic xD dobra , mimo ze to sa tez w miare duze koszty to zobaczymy co da sie zrobic ;d dzieki jak narazie za pomoc , w razie czego sie jeszcze odezwe , pozdrawiam Panowie ;)

fallenursus
29-11-12, 00:29
stary w dziale z przepisami masz mnostwo dobrych posilkow.
na dwa tyg rzarcia z tej listy masz a nie wydawac kase na odrzywkikuo se mono i zryj miecho z ziemniorami