PDA

Zobacz pełną wersję : Dodatek do rzeźby...

Wikidajło
30-10-12, 16:33
Witam
Mam do was prośbę, właśnie zacząłem ćwiczyć na rzeźbe i tu jest pytanie do was, jaką odżywkę polecacie? Zależy mi by było to coś dobrego dzięki czemu szybciej będe mógł wyrzeźbić swój smalec :D aha i wszelkiego rodzaju spalace odpalaja, gdyż uważam że to za lipe...
Jeżeli podobny temat istnieje to przepraszam ale nie znalazłem.
Proszę o odpowiedź i pomoc.

fallenursus
30-10-12, 16:52
http://www.e-gym.pl/showthread.php?24353-Rze%BCba-Odchudzanie-Jeste%B6-gruby-Mi%EAsnie-zakryte-s%B1-pod-t%B3uszczem-Trzeba-dzia%B3a%E6!!

Wikidajło
30-10-12, 17:11
Tylko że tam nie ma nic o odżywkach...

yaro09
30-10-12, 17:26
no chyba spalacze do tego służą. a skoro mówisz ze odpadają to?
ew. zwieksz ilosc bialka

fallenursus
30-10-12, 17:31
Tylko że tam nie ma nic o odżywkach...

bo na rzezbe sie nie cwiczy tylko szamie.

Wikidajło
30-10-12, 18:12
Czyli jestem dalej w czarnej dupie, wpieprzałem ostatnio thermal pro i zero efektu, wiem że to przez złe odżywianie i pracę dlatego myślałem że jest jakaś odżywka która pomaga się szybciej wyrzeźbić...

fallenursus
30-10-12, 18:16
skoro wiesz w czym problem.....

yaro09
30-10-12, 18:41
wiec widocznie jest zly trening. albo wcale nie ma ;]

Wikidajło
30-10-12, 21:53
No napewno nie jestem takim zapaleńcem jak większość z was, ale to nadmiaru obowiązków. Dlatego chciałem się dowiedzieć jak wyrzeźbić troche smalcu, przynajmiej klatkę. Ma siłownię mam czas tylko 3 razy w tygodniu a i to nie zawsze, macie jakieś pomysły? Może jakaś kreatyna...?
Pozdrawiam.

slim shady
30-10-12, 21:54
nie pilnując diety praktycznie żadna odżywka nie będzie działać, rób minimum 5 razy tygodniowo aeroby minimum 30 minut, zmniejsz węgle kosztem białka, wyrzuć śmieci z jedzenia i nie podjadaj, unikaj smażonego, trening z ciężkimi ciężarami i nie unikaj złożonych ćwiczeń. Spalacze działają ale też nie możesz oczekiwać że spala tłuszcz za Ciebie, one jedynie mogę Cię wspomóc.

Kreatyna może być, jako antykatabolik się przyda.

Wikidajło
04-11-12, 20:15
Wielkie dzięki za pomoc, napisz proszę jaka jeszcze to ma być kreatyna a gdybyś dał linka byłbym naprawdę wdzięczny, może jest jeszcze jakaś co by troszkę siły dodała bo z tymi ciężkimi ciężarami to słabo, ogólnie słaby jestem strasznie jak na swoją wagę i parametry sporo pracuje, może nie fizycznie ale stoje sporo na nogach.
Jeszcze raz dziękuje.

piuras86
06-11-12, 11:40
a ćwiczysz nogi ? jesli tak to rozpisz trening na nogi :)

Wikidajło
06-11-12, 20:50
Nigdy nóg nie ćwiczyłem, a co ma jedno do drugiego?

piuras86
07-11-12, 12:32
to zacznij ćwiczyć nogi głębokie przysiady wykroki
dwugłowe uda łydki

chcesz rzeźbe robić ?
poczytaj gdzieś o stalym napieciu miesni wspolpracujacych jaki plus z tego idzie co idzie przy regularnym trenowaniu nóg co sie dzieje w organiźmie

jaką masz diete pod to twoje rzeźbienie ?
rozpisz diete i trening

Wikidajło
07-11-12, 19:40
Trening troszke bidny, a diety to nie ma wcale można powiedzieć, może ty masz jakieś pomysły lub z doświadczenia znasz coś dobrego ? będe bardzo wdzięczny za pomoc...

piuras86
07-11-12, 20:06
diety na redukcje są opisane w dziale dieta tego musisz trzymać możesz wspomagać sie białkiem w prochu utrzymać niski poziom węgli
trening siłowy i nogi obowiązkowo ! treningi też masz podane jest odpowiedni dział i cardio 2x dziennie lub raz dziennie 45 minut

suple bcaa-kofeina na pobudzenie kreatyna też może być

na dietach redukcyjnych sie nie znam ale wszystko jest opisane w odpowiednich tematach ... miłego czytania

Lordunio
07-11-12, 20:52
Piszesz "dodatek do rzeźby", tylko do jakiej rzeźby jak treningu, ani diety nie masz, a Ty mówisz od razu o suplach (które chyba jako jedyne mają coś wspólnego z rzeźbą w Twoim przypadku) które dadzą jedno wielkie gówno bez dwóch pierwszych.

Przede wszystkim wbij sobie do głowy DIETA, najpierw z ujemnym bilansem kalorycznym, ogranicz węgle, stopniowo je zmniejszaj, jak dojdziesz do 2g węgli na KMC to wtedy poczytaj o rotacji węglowodanami.

Wtedy możesz pomyśleć o treningu, ja polecam interwały po treningu, jeżeli normalnie trenujesz na siłowni.
Ja bym polecał np. albo wejść na kompleksy sztangowe/hantlowe, albo wjechać w 2x w tygodniu crossfit + 2 razy w tygodniu normalny trening na siłce + aeroby (interwały).

Wtedy możesz myśleć o suplach.

Tylko mi nie mów, że nie masz na to czasu, bo ja też na to praktycznie nie mam czasu, a daję radę, poświęcić raz na 3-4 dni godzinę, dwie tak aby przygotować sobie jedzenie na następne dni. Wczoraj np. byłem poza domem przed 14 godzin i nie miałem z niczym problemu, więc jak się chce to się może.

Problem tylko jest taki, że musisz się postarać, bo od siedzenia i gadania "ja się redukuję", ale nie mam diety i treningu, czyli nie mam nic, zupełnie nic nie będzie. Ty będziesz się denerwował, że przeczcież chodzisz na siłkę, to czemu efektu nie ma? I to na tyle, zrobi się takie błędne koło - będziesz oczekiwał efektów przy minimalnym poświęceniu i wyjdzie z tego jedno wielkie... sam wiesz co.

HuGsoN
11-11-12, 06:16
Trening bez diety to jak sex bez kobiety.