PDA

Zobacz pełną wersję : Plan ćwiczeń dla mnie?

demini
26-09-12, 20:45
Witam, jestem początkującym jeśli chodzi o treningi, mam siłkę w domu bracia ćwiczą od dawna, pomimo iż wiem jak ćwiczą to dla mnie troszkę chaotycznie każdy robi inne ćwiczenia ponieważ już mają swoje plany, jak to rodzeństwo cięzko jest sie dogadać:P

Mógłby któs rozpisać mi plan ćwiczeń? na Masę jak sądzę bo jestem szczupły, najbardziej zależy mi na klatce piersiowej, ponieważ jakieś brzuszki już mam, klatka płaska, wstawiam zdjęcia z przed kilku tyg gdy nie ćwiczyłem jeszcze.

6566

Zdjęcia są jak mówiłem z przed paru tyg... teraz troszkę klatka jest większa minimalnie i biceps bo ćwiczę z braćmi jako tako.

Ja: 172 wzrost 55kg waga.

Proszę o jakiś dobry Plan na dni w którym szybko przybiorę jakąś minimalna zmianę:)

Pozdrawiam.

szycha
26-09-12, 21:36
http://www.e-gym.pl/showthread.php?24355-Wa%BFne-tematy-!!!
http://www.e-gym.pl/showthread.php?67-Kilka-przyk%B3adowych-diet-na-mase
http://www.e-gym.pl/showthread.php?20417-Przyk%B3adowe-plany-na-mas%EA-(split)

Tu znajdziesz odp na wszystkie swoje pytania .

demini
26-09-12, 22:17
No ok ale nie powinien mieć każdy indywidualnie rozplanowany plan ćwiczeń do różnych przemian materii? wzrost waga? nie każdy ma taką sama prawie:P?? tylko pytam:D

Patriot
27-09-12, 00:24
Zgadza się każdy powinien indywidualnie mieć rozpisywane. Tylko, że jesteś początkujący i tak naprawdę nikt nie zna twojego organizmu pomijając już nawet to że na razie Ty sam go nawet nie znasz- nie wiesz jak reagujesz na jakie ćwiczenia , czy na masę lepiej u ciebie się sprawdzą małe powtórzenia, czy większe itd
Na pewno musisz zmienić podejście, że zależy Ci na dużej klatce,bo takie podejście do niczego dobrego nie prowadzi. Chcesz wyglądać "ładnie" (w zasadzie jest to pojęcie względne co się podoba tobie nie musi się podobać dla mnie itd) to musisz mieć proporcjonalną sylwetkę.
Najpierw musisz poczytać tematy podwieszone, zapoznasz się z lekturą i sam coś wymyśl dla siebie, a wtedy postaramy się pomóc.
Po tych zdjęciach, wzroście i wadze mogę powiedzieć tylko, że na pewno jesteś ektomorfikiem, jesteś strasznie chudy i nie masz praktycznie w ogóle tłuszczu, więc śmiało możesz dorzucić z 15-20kg na początek

demini
27-09-12, 12:18
jesteś strasznie chudy i nie masz praktycznie w ogóle tłuszczu, więc śmiało możesz dorzucić z 15-20kg na początek

Na zdjęciu może i jestem strasznie chudy, ale na realu bez przesady:D,.... Gdybym miał mozliwość dorzucenia 15-20 kg to byłbym szczęśliwy niestety mam taka przemiane materii że jem za trzech a mało tyje,( to nie tarczyca ani nic z tym związanego, badania miałem lekarz powiedział że taka przemiana materii szybko spalam0 czy cos... buu no nic dzięki.

Patriot
27-09-12, 13:57
55kg przy wzroście 172cm to bardzo mało
licząc BMI minimalnie mieścisz się w wadze prawidłowej 1kg i masz niedowagę, więc moim zdaniem to jesteś chudy ;p

demini
27-09-12, 14:09
na 170/60 kg wiec mam 5 kg nie dowagi:D fakt ale nadrobie to!:P znajomy ćwicząc WorkoutstreetPoland zrobił mi taki plan na początek... co sądzicie?

Przysiady 3 serie 20 pow.
Wspięcia na palce 2 serie 20 pow.
Podciąganie na drążku w szerokim nachwycie 2 serie max
Pompki klasyczne 3 serie 10 powt.
Pompki tricepsowe 2 serie 10 pow.
frog stand (lub dla bardziej zaawansowanych Stanie na rękach) 2 serie 10-20 sek.
Podciąganie wąskim podchwytem 2 serie max
Brzuszki 2 serie max
Wznosy nóg w zwisie na drążku 2 serie 8 pow.

piuras86
27-09-12, 15:12
dobry bardzo dobry pojedziesz na nim 2 miesiące i bedzie ok

a tak szczerze to ja bym tylko dołożył z cięzarów łapy troche wyciskania na płaskiej i mc i kolejne 2 miesiące

po 4 miechach moizesz przejśc na normalny trening kulturystyczny bądź na stacje jak woli i zależy pod co trening ustawisz

demini
27-09-12, 15:19
no to super ciesze się że znalazłem jakis start z czym mogę zacząć, nie wiem co masz na mysli tylko z ciężarów łapy? jakie to ćwiczenie i mc?

szycha
27-09-12, 15:23
i że jem za trzech a mało tyje
Też kiedyś tak mówiłem a głównie były to kanapki. Rozpisz co jadłeś przez ostatnie trzy dni.
A co do treningu to jako przygotowanie do siłowni może być, jeśli dasz radę podciągać się, pompki i podciągać,

demini
27-09-12, 15:27
spokojnie dam radę,.... ale ja nie jestem inni:P:).... Zazwyczaj śniadanie, na mieście, obiad w domu potem obiad u mamy kolacja... itd no jadlem sporo an pewno nie kanapki:P

maniek1988
27-09-12, 15:58
Sporo tylko ciekawe czego bo to tez jest wazne. Jakie skladniki byly w tej potrawie, ile bialka, wegli, tluszczy?

demini
27-09-12, 16:10
hmmm zazwyczaj mamuska robi schaby kotlety, maslanka surowki,... sniadanie to jajka ostatnio..rosol drugie danie, piers z kurczaka, ostatnio z indyka cos jadlem....takie no wiecie obiadki matki jedz co dają...więc jem nigdy nie układałem planu odżywiania,... ale zacznę jeść samemu ryż, kasza gryczana, płatki owsiane, twrog, ser bialy itd mleko do picia nie wiem jeszcze dokładnie, dopiero zaczynam sie w to wdrążać wszystko.

piuras86
27-09-12, 16:31
kalorie kalorie i jeszcze raz kalorie hehehehe tłusto smacznie najlepsze dietetyczne papu to kebab u ciapatego :D z dodatkowym mięsem najlepsza baranina w łodzi to na placu manufaktury :D

demini
27-09-12, 16:34
co prawda strasznie tluste ale fastfoody sa nie zdrowe:D zbyt czesto jesc je zamiast ryz platki owsiane itd:D

visitor663
27-09-12, 21:35
kalorycznie nie znaczy zdrowo i z pozytkiem dla organizmu... staraj sie jesc duzo weglowodanow, jesli chcesz szybko zdobyc kg jedz te ktore maja duzy indeks glikemicznym czyli: platki owsiane, bialy ryz, ziemniaki, makarony itd. Przede wszystkim naucz sie jesc 5-6 posilkow dziennie w rownych odstepach czasu:) dodasz dobrze ulozony trening i efekty przyjda z czasem;)

demini
28-09-12, 11:58
no i dziękuję za dobrą odpowiedź,... dzięki wielkie wszystkim za udział informacyjny dla mnie i do zobaczenia z efektami pozdrawiam:D