PDA

Zobacz pełną wersję : Jaki trening

Dawid1645
26-09-12, 10:00
witam .Mam pytanko jaki z treningów był by dla mnie najlepszy, chodzi mi głownie o wyrzeźbienie ciała i o przyrost mięsni:) a nie chciałbym przytyć,czytałem o treningu na mase,ale nie wiem czy to bedzie najlepsze rozwiązanie. z góry dzieki za odpowiedzi :)

krolik_szaleniec
26-09-12, 10:05
Jaki masz staż? Wiek jeszcze... na start FBW później masa i dobra dieta... :)

Dawid1645
26-09-12, 10:12
Własnie zaczynam swoją przygode z ciezarami :) wczesniej zajmowałem sie biegami zeby odniesc swój upragniony cel:)chodzi mi głownie o rzezbe i przyrost mięsni :)

krolik_szaleniec
26-09-12, 10:25
To FBW przez 2-3 tygodnie później jechałbym trening na masę + parę ćwiczeń hm... jak to nazwać żeby Micek nie jebnął kurwa... modelujących ćwiczeń parę hi hi hi ;)

Oczywiście dieta tutaj będzie kluczowa i albo robisz mięśnie i zalewasz się w jakimś stopniu tłuszczem lub robisz redukcję i odsłaniasz to co masz...

maniek1988
26-09-12, 10:30
Podstawą są zawsze fotki każdy trening powinien być dobrany indywidualnie. Proponuję jakieś zdjęcia( nie ma się czego wstydzić) I później będziemy radzić. No i oczywiście ankieta staż wiek itp. Bo niby skąd mamy wiedzieć jaki trening jeśli nie znamy stażu na siłowni. Podejdź do tego poważnie to my też tak zrobimy.

Dawid1645
26-09-12, 10:33
Aha rozumiem :) to czyli jak bym robił trening na mase to bym przytył? :) bo do konca nie o to mi chodzi :)duzo pracowałem zeby schudnąc:) i troszke mnie to odpycha :)

krolik_szaleniec
26-09-12, 10:38
To czybyś przytył to zależałby od Twojej diety....

Kolega dopiero zaczyna przygodę z siłownią, tak? Jeszcze wiek, wzrost, waga, przeciwwskazania jakieś?

Dawid1645
26-09-12, 10:43
Tak tak :)i jak narazie nie wiele wiem jak czwiczyć i dlatego takie dzwine pytania :) :) 20 lat:)180 cm ,77 kg :)

maniek1988
26-09-12, 10:46
Fotki fotki!!!! Nie znając składu ciała trudno cokolwiek zaproponować. Jeśli zaproponujemy trening oraz odżywianie w nie odpowiedni sposób można zrobić krzywdę a nie pomóc.

krolik_szaleniec
26-09-12, 10:51
To na start polecam Ci trening FBW... poczytaj trochę o tym treningu w dziale z tematami podwieszonym...

No wysokie To a chude strasznie... ;)

Dawid1645
26-09-12, 11:03
Dzięki za rade :) niby wysokie ale tluszczyku dosć duzo jest :) i chciałbym sie tego pozbyć :) a nie nabrac na nowo :)

Gwido
26-09-12, 22:48
kluczem do wszystkiego jest dieta. dodatni bilans=masa, ujemny=rzezba. musisz zdecydowac. jak zaczynasz swoja przygode z dzwiganiem to wejdzie ci jedno i drugie. Aha i moze ktos na mnie rzuci kamienia ale odradzam fbw :) czemu? jak jestes typem, u ktorego slabo rozwija sie jakas partia (no bez odpowiedniego bodzca ni chuja ci nie ruszy) to 1 czy 2 cwiczenia moga ci zwyczajnie nic nie dac. Dlatego polecam od razu 4/3 dni splita bo mozna skupic sie od razu na okreslonych miesniach i atakowac je tak jak sie chce.
Ale to tylko moje zdanie.

Patriot
27-09-12, 00:16
bo fbw mało kto potrafi robić , ludziom się wydaję że to jest beznadziejny plan, bo " za mało"
w splicie większość ludzi trenuję na 60% tam są lżejsze ćwiczenia z mniejszym ciężarem i w ogóle
a fbw żeby dało efekt trzeba NAPIERDALAĆ , dojdą do tam 140kg w martwym ciągu i mówią że za ciężko i jadą później 6tyg jeden ciężar 100kgx8 i "ee lipa nie trening nie daje efektów" do przełamywania własnych barier trzeba mieć jaja nikt nie zrozumie tego kiedy już przestanie powiedzemy ciężar tak łatwo iść w górę i trzeba walczyć ze swoim układem nerwowym dopóki samemu się tego nie doświadczy
po prostu większość osób się za szybko poddaje, a tutaj efektów nie ma po miesiącu , dwóch czy pół roku, ale po roku, dwóch czy trzech latach

maniek1988
27-09-12, 06:58
Zgadzam sie FBW swietny trening ale piekielnie intensywny i wymagajacy. No i ludzie na niego tak patrza bo juz nie mozna dac hantelka na modlitewniku tylko trzeba tyrac te najbardziej wymagajace cw.

Patriot
27-09-12, 11:40
Dokładnie ;)

Dawid1645
27-09-12, 15:20
Dzięki za odpowiedzi :) bardzo mi pomogliście :)