PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z rękoma

pkmh
24-03-07, 15:04
Mam problem z rękoma (od barków poprzez banie,przedramie i nawet nadgarstki) jednym słowem mówiąc to mam chude ręce. Ćwicze od ponad pół roku, na nic nie nażekam ale rece to zaczynają smiesznie wyglądać w porównaniu do reszty. Nie wiem co robic, stosuje jako taką dietke ale wogole rece mi sie nie masuja :sad: Może coś mi poradzicie, co robić bo chce żeby bylo cos widac.

To jest moj plan na banie:

Uginanie sztangi stojąc 4 serie
uginanie ramion z hantlami siedzac (chwyt młotkowy) 3serie
uginanie ramienia siedzac w podporze o kolano (progresja) 3 serie

do tego robie jeszcze przedramie

barki:;

wyciskanie sztangi siedzac 3 serie
unoszenie sztangi przed soba 3 serie
podciaganie sztangi wzdloz tulowia 3serie
unoszenie hantli w opadzie tulowai (na tył) 4 serie

blackburn
24-03-07, 18:22
a tric?

(...)
24-03-07, 18:57
właśnie nie ma tricpsu który stanowi 66,6%objętości ręki, ćwiczać sam biceps ręka jest mała i dziwnie wygląda. Bierz się za triceps

Sobian
24-03-07, 19:13
Własnie miałem założyć taki sam temat. Ja pare razy pomoglem, moze ktos pomoze teraz mi :razz:

Mój obecny plan.

Pon:
4x skos gora
2x skos dół
3x rozpietki maszyna
3x pompki na poreczach

3x ściaganie wyciagu gornego
3x wyciskanie francuzkie lezac

Śro:
4x drazek nachwytem szeroko
4x wiosla sztankielka
4x sciaganie wyciagu dolnego

3x uginanie sztanga
3x uginanie sztangielka mlotkowy
3x modlitewnik lub kolano

Pt:
4x wznosy bokiem
4x przyciaganie sztangi do brody
3x sciaganie za plecy wyciag gorny
3x szrugsy

4x hack-przysiady
4x wykroki
5x wspiecia

Sob:
Superseria na przedramie
4x przedramie podchwytem
4x nachwytem
-----------
Plan pisany szybko ale każdy domyśli sie co tam jest wink.gif
Wcześniej ćwiczyłem biceps i triceps w superserii w piątek. Niestety. Łapa nadal nic nie idzie! Ćwiczę od 7 miesięcy, poszło już wszystko ładnie, szczególnie jestem zadowolony z pleców. Obecnie jestem na cyklu krety i siła idzie na wszystkim, trochę słabo na barkach ale też idzie, natomiast w łapie wogóle. Stoi na 32cm. Troche glupio to wyglada bo odstaje od reszty sylwetki :/
Diete oczywiście mam, trzymam sie jej scisle. Zakupilem dodatkowo gainera Gain Bolic 6000 i Carbo po treningu.

Ktoś może coś doradzi jak w końcu łape rozkręcić?

pkmh
24-03-07, 21:50
trica tez cwicze, tylko zapomnialem o nim napisac...

moj plan na trica:
wyciskanie francuskie lezacz 3 serie
wyciskanie nad glowa 3 serie
unoszenie hantla jednoracz w opadzie tulowia 3 serie

wiec co jest przyczyna tego ze nie widac efektow na rekach? co powinienem zmienic?

rocky_balboa
24-03-07, 22:07
moze jakas przerwa na tydzien - dwa na silownii i wtedy zacznij cwiczyc, powinno sie wyrownac, a wszystkie miesnie sie ladnie zregenerują

pkmh
24-03-07, 22:12
no moze sprobuje, ale obawiam sie ze to moze byc wina genetyki ..moze poprostu nie jest mi dane miec duzej lapy :sad: mimo to bede probował

T-Bag90
25-03-07, 10:44
Moze cwiczysz za intensywnie na silowni, malo odpoczywasz. Sprubuj odpozac troche i zaczac znowu. pamietaj ze odpoczynek jest wazny!

AdRiAn
25-03-07, 10:52
moje rady :

1. odpocznij kolo 2 tygodni
2. pierwsze cwicznie na sztandze rob z progresja (biceps)
3. to samo triceps

pamietaj, ze aby miesien ladnie rosl musi byc napedzany duzym ciezarem...

ps: po tym napewno ruszy, tylko nie wszystko od razu...

grzesiek k
25-03-07, 20:23
wyciskanie francuskie lezacz 3 serie
wyciskanie nad glowa 3 serie
unoszenie hantla jednoracz w opadzie tulowia 3 serie weź dodaj po 2 serie jeszcze i zwiększ ciężar do tego stopnia że jak zrobisz tyle serii to żebyś miał dość odpoczynek na 1.2 min i znowu ale to zrób po przerwie tak jak koledzy wcześniej wspomnieli 2 tyg dobrze ci zrobi bo taka przerwa raz na 3 miesiące jest dobra organizm tego potrzebuje
pzdr.

Sobian
25-03-07, 22:23
grzesiek, co ty gadasz... 11 serii na małą grupę? Ja bym jeszcze odjął z 1-2 a wykonywał pozostałe 7-9 z dużym ciężarem i odpowiednio technicznie!

grzesiek k
26-03-07, 16:34
Sobian, Sorki kurwa jak mogłem o tym nie pomyśleć jasny gwint no sory to się nie powtórzy
pzdr.