PDA

Zobacz pełną wersję : Propozycje jak rozreklamowac forum

maniek1988
12-09-12, 22:03
Jak w temacie czekam na wasze sugestie jak ruszyc z tym forum zeby wiecej osob o nas uslyszalo i zaczelo sie tu pojawiac czesciej.
Oczekuje konkretow a nie gdyban najciekawsze pomysly zostana przedstawione gorze i moze wcielone w zycie.
Jako ze mam staly kontakt z wlascicielem i zostalem do tego oddelegowany prosze potraktowac to powaznie to napewno pomoze w wyborze odpowiednich pomyslow.

Z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich pomocnych:D

Licze na was!!!!!!!

yaro09
13-09-12, 00:33
Ja proponuje ogarnąc fejsa, bo tam się najwiecej teraz dzieje. Nie wiem kto teraz tym sie zajmuje, ale troche marnie to wygląda. Jak nie ma chętnych do prowadzenia fb to moze ja bym mogł się tym zająć.
Tyle ze potrzeba jakichś ciekawych materiałów, zdjęc, artykułow.

maniek1988
13-09-12, 00:35
Dobra propozycja czekam dalej.

slim shady
13-09-12, 01:02
jakby forum miało własny serwis informacyjny, tylko nie ma komu pisac artow ...
oczywiscie pozycjonowanie w google
przydali by sie producenci supli na forum a nie same sklepy

maniek1988
13-09-12, 10:48
Mialem nadzieje ze troche bardziej sie bedziecie starac:D narazie 2 propozycje calkiem dobre.
Przyklilem temat aby w kazdej chwili mozna bylo cos latwo do niego dodac gdyz bedzie to temat mysle zawsze aktualny ciekawych pomyslow nigdy dosyc.

yaro09
13-09-12, 11:20
propozycji malo bo wydaje mi sie ze dla duzej częsci uzytkowników jest to sprawa obojętna. wiesz, nie interesuje ich to, czy forum bedzie znane, rozreklamowane czy nie.
a poza tym dzisiaj cięzko jest znalezc osoby, które robią coś bezinteresownie

maniek1988
13-09-12, 11:23
Myslimy rowniez o konkursach z nagrodami wiec i "bezinteresownosc" powinna byc zaspokojona:D

yaro09
13-09-12, 11:27
a no chyba ze tak :) co do tego fb to obczajcie na fejsie profile takie jak trenuje24 albo bodybuilding motivation. chodzi mi wlasnie o cos takiego :)

maniek1988
13-09-12, 11:50
rozumiem o co chodzi a dal bys rade to jakos ogarnac? masz jakies ewentualne na to pomysly?

yaro09
13-09-12, 13:09
nie wiem, moze i dałbym rade. tylko ciekawi mnie skąd oni na tych stronach co chwile biorą jakies newsy, foty, artykuły itd.
wydaje mi sie ze ciągle cos uzytkownicy podsyłają. bo skad to brac?

maniek1988
13-09-12, 13:17
napewno maja jakies osoby ktore wyszukuja jakies arty najlepiej jak by to z 2 osoby ogarnialy bylo by latwiej

slim shady
13-09-12, 13:37
podaje jedna stronke :D http://pakerzy.org/ ogolnie pewnie subskrypcja z 50 stron kulturystycznych + kanał na YT i dla tego tyle tego maja, mi sie wydaje ze bodybulding motivation prowadzi kilka osob bo co chwila jakies zdjecia sa przez cały dzien ...

Baloniarz
13-09-12, 15:19
Ja to znowu wypale o koszulkach :P
Strzelcie koszulki z przodu z reklamą forum a z tyły reklama sklepu i ślijcie do pakerów za jakieś drobne zasługi na forum :P

yaro09
13-09-12, 15:42
nom albo niech takie koszulki się pojawią w sklepach tych co mamy na samej górze głownej strony. tylko musiałyby byc tanie

maniek1988
13-09-12, 16:31
Myslalem zeby ewentualnie czesc koszulek przeznaczyc np. na wyroznienia lub nagrody w konkursach jakie przewidujemy a czesc poprostu wstawic na sklep ale to jeszcze do obgadania jest.

DTX
13-09-12, 16:35
zapominalem ofejsbuku :c

maniek1988
13-09-12, 16:37
To juz wiem trzeba bedzie to pocisnac bo widze ze sporo osob tak twierdzi.

Baloniarz
13-09-12, 16:47
Nie ma co myśleć tylko trzeba działać kolego :), od myślenia to tylko głowa boli :P i czas ucieka ;]

DTX
13-09-12, 16:48
dobra, to od jutra bd na biezaco cos wrzucal

maniek1988
13-09-12, 16:49
A kto wogole mial ogarniac tego FB? Bo Yaro jest chetny do pomocy.

yaro09
13-09-12, 17:06
Ty DTX jestes od fejsa? I sam jestes?

DTX
13-09-12, 19:03
yup,sam

maniek1988
13-09-12, 21:22
Yaro to jak mozesz to zgadajcie sie i cos razem wykombinujcie z tym FB macie wolna reke jak beda jakisugestie to dam znac

Monos
13-09-12, 22:38
konkursik i będzie reklama;d

yaro09
14-09-12, 19:58
Damy radę Mańku ;)

Baloniarz
14-09-12, 20:01
Wrzućcie linka do fejsa popatrzę z tajniaka :)

yaro09
15-09-12, 00:49
wpisz na fejsie e-gym.pl i powinno wyskoczyc :)

tomektom
01-10-12, 21:13
Stworzyłem stronę - Dziennik treningowy online. http://tomektom1.unixstorm.org/ Chcecie może objąć patronat nad tym projektem ?

Danone
03-11-12, 19:40
http://www.facebook.com/egymPL

yaro09
03-11-12, 19:43
nie wiem czemu aktywność uzytkowników forum na profilu fejsowym jest taka marna...
bo jeśli chodzi o moderatorów zajmujących sie profilem na fejsie, to moge powiedziec, że odwalają swietną robotę. nie wiem kto tam tak zajebiscie zarządza, ale mi sie podoba bardzo :)
tak trzymac chłopaki !! :D

Danone
03-11-12, 19:48
DTX daje radę.
Żeby ktoś na fejsa wchodził, to trzeba go podpiąć pod forum, będę szukał tej opcji.

yaro09
03-11-12, 19:49
aa to dtx tam siedzi?? no niezle niezle, oby tak dalej :D

luzakkk
20-12-12, 00:27
maniek dobra opscja byllo by rowniez do kazdej paczki wlozyc ulotke z danymi i logo forum co idzie z waszego sklepu czy to stacjonarnie czy wysylkowo, takze z tej strny mozna by bylo trafic do jednej grupy klientow.

druga grupa klientow ale to juz bardziej zlozony plan, to plakaty(w formie powiekszonej ulotki) w silkach oczywiscie dystrybucja tylko po znajomosci uzytkownkow z wlascicielami i prosba o zawieszenie w widocznym miejscu chociażby na miesiac.

na poczatek zaprosic znane polskie marki do aktywnego udzialu na naszym forum.

jak jeszcze na cos wpadne to dam znac jakby co służę pomoca

fallenursus
20-12-12, 00:50
wizytowki sklepowe i adress forum do paczek najlepoej

Gangsta Latino
08-01-13, 23:11
1. Popytać największych byków z forum czy zgodzą się na publikacje ich zdjęć na fejsie, wiele stron kulturystycznych tak właśnie robi + filmy fallena wrzucać ;D

2. bardzo dobry pomysł z tymi paczuszkami + promocja która i tak jest a więc napisać na tych kartkach, że za zarejestrowanie się na naszym forum dostaną 5 % ( za wpisanie nazwy forum i swojego nicku przy zamówieniu)

3. Konkursy

4. Pisanie artykułów, tak jak w czytelni i wrzucanie linków bezpośrednio do nich na fejsa

Danone
08-01-13, 23:19
Gangsta, jesteś w stanie zebrać sztab ludzi, którzy się tym zajmą - oczywiście nie za darmo?
Każdy będzie miał jakieś zadania itp...
Generalnie dużo daje merytoryka i teksty, np. opinie o odżywkach, na które wchodzą ludzie przez google itd.

Gangsta Latino
08-01-13, 23:30
znaczy co do osób, jeśli sugerować by się relacjami o DT, to byków tylko kilku mamy, myśle np. że taki mtm zgodził by się na publikacje swoich fot. Jeszcze 3 czy 4 by się znalazło.
Co do paczek to już BCAA się tym musi zając tak samo konkursy. A co do artykułów, to oprócz tych które są w czytelni ( DTX i fallen pewnie się zgodzą na ich publikacje) można jeszcze kilka stworzyć, ale kto by to robił to nie wiem.
Opinie o odżywkach: można by robić promocje, aby zachęcić do tworzenia takich relacji, recenzji tzn. jak ktoś kupi paczkę z BCAA i po cyklu lub w czasie cyklu będzie dawał opinie o tych produktach to przy następnym zamówieniu ma jakąś promocję albo 1 produkt gratis itp.

Jak od siebie, mogę się zając nowinkami (zawody itd.) + zawodnicy (biografie). Wrzucać na fejsa z pytaniem co sądzą o zawodniku, czy mają jakies ciekawostki o nim, czy go lubią itd albo kto wygra dane zawody. Tylko w tym przypadku trzeba by wprowadzić blokadę tzn. można na 1 dzień otworzyć 2/3 tematy (na całym forum), a jeśli chce sie dalej przeglądać to trzeba się zarejestrować.

Gangsta Latino
10-01-13, 18:56
a tak P.S to największym problemem forum, jeśli chodzi o przyczynę małej ilości nowych użytkowników, jest fakt, iż po wpisany frazy "forum kulturystyczne" w Google jesteśmy na 7 pozycji. A niestety każdy laik wybiera któreś z trzech pierwszy pozycji... także właściciel powinien zainwestować trochę.

fallenursus
10-01-13, 19:11
DTX daje radę.
Żeby ktoś na fejsa wchodził, to trzeba go podpiąć pod forum, będę szukał tej opcji.

byla ta wtyczka juz. lukaj w opcjach.

Fit4ever24
18-03-13, 19:29
1. Tworzenie konkursow w ktorym uczestnicy mieliby udokumenowywać jak promuja forum. Wielu ludzi by sie dowiedzialo o jego istnieniu

2. Druk wlepek ktore mozna byloby przyklejac w miejscach w ktorym przebywaja potencjalni forumowicze ( za zgoda wlascicieli )

USgorn
19-11-13, 00:06
Ja wymyslilem cos takiego. Sprobowac nawiazac wspolprace z Druzyna Mistrzow na zasadzie. Zaproponowac im wlasny dzial oni daja od siebie czlowieka ktory bedzie modem w tym dziale. Sa w miare popularni wiec powinno za nimi troche ludu przyjsc a z tego co sie orientuje nie wspolpracuja z zadnym tego typu forum

warez81
19-11-13, 22:02
Teraz najlepszym i natanszym nosnikiem informacji reklamowej jest FB. Konkursy z L&S zeby zbudowac baze danych uzytkownikow a nastepnie zbudowanie listy mailowej.
Co tygodniowe oferty przysylane na maila,
Rabaty dla stalych klientow sklepu.
Wiecej tagowania dzialu doping bo tego chyba najczesciej szukaja ludzie w necie, artykuly napisane przez ogarnietych ludzi.

No i nieodlacznym elementem forum powinien byc dzial z dupami :twisted:

Pikaczu
19-11-13, 22:29
sposobów reklamy jest w hooy i jeszcze troche

pozycjonowanie w necie.pejsbuk.nagrody na jakis zawodach.organizowanie zawodów(konkurencja dowolna)forumowe nie wałowane suple po kosztach bez cudownych opakowań oraz mixowanych kombinacji alpejskich typu glutamina hmb i lcarnityna i masz masosiłorzeźbe.

USgorn
19-11-13, 22:30
reklame na wp wykupic tam duzo ludu sie przewija

warez81
19-11-13, 23:31
reklame na wp wykupic tam duzo ludu sie przewijaWysokie koszty, bardzo wysokie

USgorn
20-11-13, 00:16
a no w sumie nie mam zielonego pojecia bo sie nigdy nie interesowalem. Wlasnie wszystko zalezy ile zarzad jest w stanie zainwestowac ale reklama na jakims wiekszym serwisie nawet na o2 by styklo. Dala by sporo

warez81
20-11-13, 00:18
a no w sumie nie mam zielonego pojecia bo sie nigdy nie interesowalem. Wlasnie wszystko zalezy ile zarzad jest w stanie zainwestowac ale reklama na jakims wiekszym serwisie nawet na o2 by styklo. Dala by sporo
No nie dokonca US bo reklame trzeba targetowac odpowiednio. Na o2 owszem duzo wyswietlen ale ile ludzi ma cos wspolnego ze sportem?

USgorn
20-11-13, 00:25
nie wiadomo. na sojowym reklame trzeba dac %-)
ja na chlopski leb duzo ludzi=szansa ze jakis odsetek wejdzie. Tutaj na poczatek przydaloby sie pare tysiecy %-)
Ty biznesmen to wiesz dokladniej jak to powinno wygladac

warez81
20-11-13, 00:29
No ja wlasnie od miesiaca formuje strategie marketingowa swojego hotelu wiec jestem na biezaco ;)

USgorn
20-11-13, 00:34
wez przy okazji strategie forum obmysl %-)

warez81
20-11-13, 00:35
A dobrze placa? %-)

USgorn
20-11-13, 00:41
wczesniej w tym temacie pisali ze by sie jakis grosik znalazl dla kogos kto by sie zajal tym wszystkim, ale ile nie pisali. Pewnie zalezy jak sukcesywna okazala by sie reklama. Jak wybijesz ich na glowne forum to Panna Reklama bedze Cie co tydzien odwiedzac %-)

Pikaczu
20-11-13, 13:34
a no i te pokićkane kukisy moze jakas komputerowa głowa obczaić zeby reklamki forum w tle na innych stronach sie pojawiały

Muking
02-12-13, 17:14
Us, normalnie wszedłem do domu, otwarte drzwi były %-)

Kupiłem sobie zegareczek, ale nie kurwa bransoleta jakaś %-)

Chcę_być_wielki
01-02-14, 22:44
nie wiem czy taka propozycja padła. Ale może da się skontaktować z kilkoma siłowniami i w ramach jakiejś współpracy może? , albo wzajemnej pomocy, reklamować się na ich stronach.

Chcę_być_wielki
09-02-14, 09:38
może warto podjąć działania z firmą która rozdaje karty multisport dla pracowników.. Kiedyś tętniło tu życiem, teraz jest gorzej. Wróciłem po dłuższej przerwie i widzę, że pustki straszne na forum

Pikaczu
06-04-14, 14:29
dobra teraz sprzedam swój stary plan jak jeszcze mialem perspektywy i dojscia

zróbcie co roczne zawody miedzyszkolne w wyciskaniu na klate pod patronatem forum sklepu bcaa i milko.szkoły co roku biją sie o uczni i o reklame.wiec korzyści beda i chetnie pójda nato

Gangsta Latino
08-04-14, 19:15
fajny pomysł. Najlepiej zrobić to w gimnazjum lub technikach, będzie najwięcej chętnych.

Pikaczu
08-04-14, 19:20
gambaza odpada bo woli kitrać sie z papierosem.i wklejac fotki jak pija wódke z zakreconym korkiem.cel technikum/liceum.sprzet do wyciskania.pare banerów.fotki z impry oraz adresami szkół na forum i młodzi juz dalej sami by rozreklamowali forum.do tego jakies konkursy typu najlepsza przemiana czy jakies tam inne i biznes sie kreci.sam tak chciałem zrobic ale w innym wydaniu pare lat temu

Gangsta Latino
08-04-14, 19:24
ja z kolei nie głosował bym za liceum. Sam chodziłem jeszcze rok temu, i wątpię aby chociażby z mojego LO dużo osób się zgłosiło. Do LO idzie mało "pakerów". W gimnazjum z kolei szczególnie w 3 klasach na pewno by się kilkanaście osób znalazło. Mimo, że gimbaza się teraz bawi, to te kilkanaście osób też ćwiczy tym bardziej teraz jak się rajcują burneiką i raket fjuel ;D

Pikaczu
08-04-14, 19:27
ale to nie chodzi o wyniki tylko reklame.pare szkół w jednej by sie znalazło.bo wkońcu miedzy szkolne zawody.wygrany dostał by puszke kreatyny.tytuł na forum jak by sie zalogował i po temacie

Gangsta Latino
08-04-14, 19:30
wiadomo, że nie o wyniki, ale im więcej osób tym lepiej.

Pikaczu
08-04-14, 19:38
hostessy czemu nie%-)

kupiec
21-06-14, 20:55
zapraszam do: http://www.e-gym.pl/showthread.php?36515-kupi%EA-to-forum

Fehu
28-07-14, 21:12
zajmijcie sie pozycjonowaniem strony.wykupcie reklame czy coś

To forum dla wielu kluczowych "słów" było w top 3 - wiele lat temu ;D jeszcze pod e-kulturystyka.info
dziś już jest martwe.

pozdrawiam

fallenursus
28-07-14, 21:23
Więc na kiego wala przylazisz i marudzisz non stop

Fehu
31-07-14, 22:03
Więc na kiego wala przylazisz i marudzisz non stop

Cóż Twoje wypowiedzi są równie merytoryczne co moje - z tym , że ja już jestem od dawna po za forum jak i tą dyscypliną sportu .
Choć czekaj czekaj - ja w swojej wypowiedzi jednak przytoczyłem fakty , ba może nawet podsunąłem myśl powrotu do dawnej domeny ?

Forum jest do rozruszania i o ile drogi Fallenie nie ujmuję Ci wiedzy - o tyle nie masz bladego pojęcia o prowadzeniu forum , nie wspominając o kulturze Twojej wypowiedzi jak i ortografii .

Pozdrawiam

fallenursus
31-07-14, 23:00
Od kiedy twój depresyjny bełkot przestał zaśmiecać forum ilość nowych użytkowników podeszła o 10k w górę....just sayin.
Pozdrawiam.

yaro09
31-07-14, 23:58
ja już jestem od dawna po za forum jak i tą dyscypliną sportu .

a czemuż to?

Baloniarz
07-08-14, 17:57
jak Ci się poziom nie widzi zmień forum, dla mnie to oczywiste, jakby mnie sie coś nie podobała nie pierdoliłbym trzy po trzy i nie dawał głupich rad tylko poszedł bym z tąd w huja. Tak nie rozumiem Cie ale skoro Twoim hobby jest zadawać głupie pytania to zadawaj może ktoś mądrzejszy Ci odpowie bo ja to już mam mózg wyżarty przez moje koksy :P