PDA

Zobacz pełną wersję : ODŻYWKI I SUPLEMENTY -------- pojedyncze pytania

Strony : 1 2 [3] 4

Pioter1994
02-05-13, 14:30
Pumbas miał, pisał, że nie wypał. Zrezstą 120zł za puszeczke 146g ... :D

Yaro spróbuj BPI 1.m.r. - kozacki supel.

Demonek
02-05-13, 15:41
Panowie, polećcie jakiegoś kozackiego spalacza. Stosowałem już jakieś jakieś pikusie z olimpu czy inne treci, dobrze działał na mnie Scorch (w zeszłym roku). Myślałemo nim, ale może wyszło coś efektywniejszego?

yaro09
04-05-13, 16:06
Jeśli chodzi o suplementacje potreningową, to wyczytałem coś takiego:

"Niestety miesień musi zostac zniszczony aby pózniej powstal większy i mocniejszy!

Ale w tym nasz cel aby ten proces regeneracji czyli odbudowy mięsni jak i glikogenu przyspieszyc.

Aby tego dokonac zaraz po skonczeniu treningu nalezy spozyc napój weglowodanowo-bialkowy:
ok.0,8-1,2g/kgmc prostych weglowodanów (np.glukoza)
ok.0,4g/kmc 'szybkich' bialek (np. izolat)
+ ew. kilka gram bcaa/leucyny

Wtedy bedziemy mieli pewnosc ze procesy odnowy przyspieszymy i zmaxymalizujemy."

Co o tym myślicie i czy na redukcji warto pić tyle węgli po treningu?

fallenursus
04-05-13, 16:57
Odbudowa to proces calodobowy. Tego juz nie.doczytales?

yaro09
04-05-13, 17:01
chodzi mi tylko o suplementację od razu po treningu

Gangsta Latino
04-05-13, 17:20
Yoo... jaki mix. polecacie przed testami maturalnymi. Chodzi mi o poprawę koncentracji przedewszystkim, skupienie itd.

Myślałem, aby walnąć coś w ten deseń : multiwitamina/100mg kofy/300 mg guarany/ 200 mg magnezu. Co sądzicie?

slim shady
04-05-13, 17:42
kofeina + różaniec górski (rhadiola) 500 mg na porcje

fallenursus
04-05-13, 17:45
Yoo... jaki mix. polecacie przed testami maturalnymi. Chodzi mi o poprawę koncentracji przedewszystkim, skupienie itd.

Myślałem, aby walnąć coś w ten deseń : multiwitamina/100mg kofy/300 mg guarany/ 200 mg magnezu. Co sądzicie?

Noopept.

Gangsta Latino
04-05-13, 17:51
Nie aż tak fallen ;)

fallenursus
04-05-13, 18:02
Why not? Research.
Zdam relacje i opisze srodek jak.dziala. z tego co wyczytalem skutkow ubocznych brak. Obydwoje bedziem testowac.

fallenursus
04-05-13, 18:03
Why not? Research.
Zdam relacje i opisze srodek jak.dziala. z tego co wyczytalem skutkow ubocznych brak. Obydwoje bedziem testowac.

Gangsta Latino
04-05-13, 18:06
Środek kojarzę, czytałem na kilku forach o nim, ale... jakoś mnie relacje nie przekonały. Tzn. działanie podobno bajka, ale zdarzały się też schizy jak ktoś źle dawke dobrał. Maturę mam za 3 dni, wiec po pierwsze wątpię żebym zdążył załatwić, a po drugie nie wiem jak na mnie podziała. Gdyby to były 2 tygodnie, to kto wie, ale 3 dni za mało.
Różaniec górski kiedyś miałem, dobrze na mnie działał. Myślałe, czy by jednak do tego różańca i kofy nie dodać guarany. Na mnie to dobrze działa. Guarana działa szybko, a kofa długo wiec idealne połączenie.

slim shady
05-05-13, 03:48
guarana zawiera kofeine, z tym że na odwrót gurana działa długo a po kofeinie masz kopa szybkiego
ale nie przesadzaj z ilościami, najlepiej jest się wyspać

maniak7000
05-05-13, 03:58
guarana zawiera kofeine, z tym że na odwrót gurana działa długo a po kofeinie masz kopa szybkiego
ale nie przesadzaj z ilościami, najlepiej jest się wyspać

j/w + takie info, kofeina mocniejszy kom ale trwa krócej - guarana dłużej działa ale jest delikatniejsza :) (takie tam uzupełnienie :P )

ht
05-05-13, 06:08
Why not? Research.

obytroje jak nie obyczworo;d

.rocky
05-05-13, 12:13
gangsta ogarnij sobie dawke etylofenidatu na jakims sklepie z rc w necie,jednorazowa porcja to grosze, albo najlepiej mph o działaniu szybko uwalnianym, uniwersalny dil powinien to mieć, niema na swiecie nic lepszego na krotkotrwale zmaxymilizowanie osiagow umysłu przed praca, wtedy możesz być pewien ze mature piszesz tak ze mucha nie siada, ale to kurde musialbys wcześniej jak za 3dni chyba ze z wysylka bys zdazyl ale mega srodek polecam bez wkręty tylko czysta bomba na umyśle, te wszystkie noopepty ruzance góralskie guarany to sciema to gowno taka furora na ten noopept bralem przez miecha wystarczający czas na wkręcenie i wielkie gowno nic zero

Baloniarz
05-05-13, 12:43
rocky zmień dila :), lub/i daj się wyczyścić receptorom :)

Gangsta Latino
05-05-13, 12:52
Kurde slim masz rację, miesiąc mnie nie było na forum i już pozapominałem takie rzeczy, a też napisałem guarana 200 mg, a miało być 500mg.

Mam suplement guarany gdzie w kapsułce jest 270mg guarany i ma ok. 22 mg kofy. Będę brał 2/3 tabletki + 100mg kofeiny. Do tego różaniec, ale musze kupić bo dzisiaj byłem w aptece w markecie to nie mieli... chyba, że zielarski odwiedzę.

A tak w ogóle, macie może link do strony gdzie znajdę taki duży spis wszystkich suplementów/ziół najlepiej w działach np. witaminy/pobudzienie/zdrowe tłuszcze itd. Według mnie oprócz witamin/zdrowych tłuszczy powinno się do stałej suplementacji czy diety dołożyć pewne zioła i tego typu rzeczy np. jagody goii itd

slim shady
05-05-13, 18:55
ja w zależności od potrzeby wyszukuje ziółek :)
co do różańca to bierz ekstrakt

Gangsta Latino
05-05-13, 22:17
a tak z twojego doświadczenie, na ile przed egzaminem wziąć górski? 1h?

slim shady
05-05-13, 22:59
ja brałem rano przed egzaminem czyli zanim dojechałem i był egzamin to z 40 minut- 1 h ale możesz też wcześniej i tak zadziała jak ma zadziałać, zawsze fajne mrowienie było po tym w głowie

Gangsta Latino
05-05-13, 23:07
brałeś 500mg? może przy mojej wadze (95) dam z 600-700? A co sądzisz o lecytynie?

slim shady
06-05-13, 00:38
miałem akurat porcje w tabs 200 mg 3 % rozawin więc jadłem po 600 mg, ale 500 mg też powinno działać jak należy

lecytyne sobie odpuść nie odczujesz nic

polecam sen, orzechy

Gangsta Latino
06-05-13, 13:25
Kurde nie mogę tego nigdzie znaleźć, kupiłem żeńszeń... planuje taki zestaw:
- multi z Olimpu (ta mocniejsza)
- 100mg magnezu z Olimpu (łącznie z multi ok. 290)
- 3 tabletki Omegi 3 z olimpu
- 200 mg kofy
- 500mg guarany
- żeń szeń (tu nie wiem ile bo nigdy nie brałem).

slim shady
06-05-13, 14:26
jak masz ten olimpa to jedna kapsułka dziennie wystarczy ale nie oczekuj po tym natychmiastowych efektów
ogólnie 500 mg na porcję bym nie przekraczał

Gangsta Latino
06-05-13, 15:08
500 mg żeńszenia?

slim shady
06-05-13, 17:13
tak żeń szenia, nie napisałem :D

bumbum86
07-05-13, 14:19
Witam.
Jaki najlepszy stack kreatynowy polecacie,cena nie gra roli. Cel masa.
z góry dzięki za odpowiedzi. pozdrawiam

fallenursus
07-05-13, 14:36
http://www.bcaa.pl/controlled-labs/

Greem mag i przed treningowo white flood dopniesz dietke i bedzie bum

yaro09
07-05-13, 15:25
Witam.
Jaki najlepszy stack kreatynowy polecacie,cena nie gra roli. Cel masa.
z góry dzięki za odpowiedzi. pozdrawiam

no green magnitude dobrze wspominam. teraz biorę muscle pharm creatine i też jest git

bumbum86
07-05-13, 17:45
hmm ok dzięki myślałem o GM a co możecie powiedzieć o Scitec attack, peak plutonium,man Clout tylko ze cieżko go dostac.

fallenursus
07-05-13, 18:27
Man i gm to prawie to samo rowne opinie maja po mojej steonie. Z takich ciut drozdzych supli imho bym nawet nie patrzyl na kupno z neta-allegro bo mozna jakis piach dostac:) opinie sklepu manka i spolki sa bardzo pozytywne ceny knkurencyjne i szybka dostawa.

Pioter1994
07-05-13, 19:42
Fallen ten white flood jest dobry bo własnie zastanawiam sie miedzy Muscle Pharm Assault a White Floodem, ten drugi na pewno ekonomiczniej wychodzi?

Jeszcze pytanie, co sądzicie o aspirynie przed treningiem np: pod koniec cyklu na kreatynie 2 ostatnie tyg. zarzucić? Podobno zwiększa przepływ krwi, zmniejsza uczucie bólu i zapobiega stanom zapalnym, sporo osób chwali. Ktoś próbował?

bumbum86
07-05-13, 19:49
Oki dzięki Fallen, napewno zamówię z bcaa bo już kiedyś tam zamawiałem i byłem zadowolony. Pozdro

yaro09
07-05-13, 20:20
Fallen ten white flood jest dobry bo własnie zastanawiam sie miedzy Muscle Pharm Assault a White Floodem, ten drugi na pewno ekonomiczniej wychodzi?

Jeszcze pytanie, co sądzicie o aspirynie przed treningiem np: pod koniec cyklu na kreatynie 2 ostatnie tyg. zarzucić? Podobno zwiększa przepływ krwi, zmniejsza uczucie bólu i zapobiega stanom zapalnym, sporo osób chwali. Ktoś próbował?

ja nie jadłem white flooda, ale teraz jem assaulta, zaczynałem od pół miarki, potem cała duża miarka i nic, zero pompy, powera itp, może delikatnie lepsze skupienie (albo sobie wkręcam).
Także drugi raz go nie kupię. Z kolei jak dam 1,5 miarki to cały trening na kiblu siedzę.

Pioter1994
07-05-13, 21:31
Wielkie dzięki yaro utwierdziłeś mnie w przekonaniu. Jeszcze zastnawiałem się nad Test Ripped Freak, ale najprawdopodobniej będę zamawiał WF.

Ktoś wypowie się o aspirynie?

yaro09
07-05-13, 21:34
Test ripped nie brałem, ale teraz ładuję test freaka :) zaraz zaczynam drugą puszkę, bo jest całkiem spoko

fallenursus
07-05-13, 21:36
Pomaga na serce i rozrzedza krew. Nigdy nie bralem:)
Kop po wf jest stabilny i toba nie rzuca jak co po niektorych. Dobry supl pre wo. Electric lemonade dobry w smku. Daaawno temu mialem

Pioter1994
09-05-13, 11:13
Co sądzicie o GABA? Daje to jakiś efekt czy placebo?

Baloniarz
09-05-13, 11:37
U mnie na siłowni konkretny człowiek mówi że ma po tym mocniejszy sen, wstaje bardziej wypoczęty, w ciągu dnia ma lepsze samopoczucie, drogie nie jest, przetestuj i daj znać :)

fallenursus
09-05-13, 14:00
Jw.
Dodam ze lepiej nie chlac i cyklowac.
Biore jak schdze z duzych dawek saa.pierwszy raz duzo lar temu jak przestalem jarac masowo ziolo

yaro09
09-05-13, 22:29
Co sądzicie o tym białku? Chyba jakieś nowe... Jadł ktoś?

http://www.bcaa.pl/scitec/100-casein-complex-2350g-3715.html

http://www.bcaa.pl/images/29/3715.jpg

yaro09
10-05-13, 11:36
i drugi produkt, co myslicie o eaa activlab?

http://www.bcaa.pl/images/37/2171.jpg

http://www.bcaa.pl/activlab/eaa-xtra-500-g-2171.html

maniak7000
10-05-13, 20:53
kazeina sciteca - nie jadłem, pewnie nieźła w smaku (cecha marki) - dlaczego nie poczciwe WPC ?? zastanów się czy płynna kazeinka może faktycznie tak długo siedzieć w bebechach ^^

eaa z activ - miałem pomarańcz - śmierdzi niemiłosiernie, ale w smaku niezła; skład też w normie

Baloniarz
10-05-13, 21:08
Nie lepiej dołożyć do purple tam też jest Eaa i dodatki lepsiejsze :)

maniak7000
11-05-13, 06:59
Nie lepiej dołożyć do purple tam też jest Eaa i dodatki lepsiejsze :)

purple to klasyk - kwestia ceny, ale jak jest kasa to wiadomo co by wygrało :)

Pioter1994
11-05-13, 12:46
Kazeina jest w składzie klejów do drewna :D

yaro09
12-05-13, 11:19
tą kazeine od sciteca jadłem wczoraj, smak czekoladowy. smakuje jak kazeina czekoladowa :) podobna do trec night protein blend albo ON Optimum Casein Gold standard , czyli dupy nie urywa.
w porównaniu do innych smaków np zielonego izolatu, albo czerwonego orzechowo-czeko, to jest niedobra.

Na white flooda mnie juz nie stac, bo w chu kasy poszło ostatnio na suple. ogólnie tylko kilku producentów wypuszcza same EAA, olimp, activlab, inkospor ma tam jakieś chyba.
a reszta to mixy bcaa i eaa, gdzie dawki eaa są minimalne

yaro09
15-05-13, 23:05
Słuchajcie, czy na redukcji warto dawać po treningu jakąś niewielką ilość węgli (carbo) ? Jeśli tak, to ile mniej więcej?

luzakkk
16-05-13, 00:54
jasne ze tak wszystko zalezy od intensywnosci treningu czyli wychodzi okolo 0,6 - 1 g/kg mc, na redukcji nie omija sie wegli po treningu, tylko zmniejsza sie bilans kcl w ciagu dnia.

yaro09
16-05-13, 07:21
ok, ktoś jeszcze sie wypowie na ten temat? :)

fallenursus
16-05-13, 10:39
jasne ze tak wszystko zalezy od intensywnosci treningu czyli wychodzi okolo 0,6 - 1 g/kg mc, na redukcji nie omija sie wegli po treningu, tylko zmniejsza sie bilans kcl w ciagu dnia.

A co ci te ww po tren dadza? Tylko nie pisz ze uzupelnisz tym glkogen...

Teraz jem ww po tren nigdy nie jadlem nawet na masie i zero roznicy. A jem je tylko poto zeby kiec czym wygrzebsc olej kkosowy z pudelka. Juz on zostaje szybciej przetransportowany do komorek niz ww i zuzyty jako energetyk.

maniek1988
16-05-13, 10:58
Jak wciagniesz porcje bialka lub aminokwasow po treningu a pozniej normalny posilek to tez bedzie dobrze obojetnie czy na redu czy na masie.

yaro09
16-05-13, 15:21
w takim razie po treningu bedzie brany taki mix:
- 30g bialko izolat
- 20g carbo
- 10g bcaa

Gangsta Latino
20-05-13, 20:38
powinno się łączyć kreatyną z białkiem. chodzi mi o te pierdołki z wchłanianiem itp. że niby łącząc kreatyna wchłania się wolniej i przez to nie jest wykorzystywana w 100%.

Ja po tren biorę białko + kreatyna i za 20/30 min węgle.

Pioter1994
20-05-13, 22:53
Gdyby wchłaniała się wolniej to nie dodawano by jej do np: gainerów.

Zrezstą dużo osób łączy krete z białkiem i carbo. Gorsze wchłanianie w tym przypadku to mit który już dawno odszedł do lamusa.

yaro09
20-05-13, 22:58
a btw znacie jakiś taki stack typowo po treningu, który ma w sobie wegle, białko, amino i ewentualnie krete? Ale w jakichś normalnych (czyli dobrze dobranych) ilosciach, żeby nie trzeba było mieszać ciągle samemu tego wszystkiego ;/

Fit4ever24
20-05-13, 23:00
Reanimator z Olimpu ale nigdy tego nie miałem a jedynie widziałem. Drogie

fallenursus
21-05-13, 04:39
Anabolic window zielone jablko mialem
Lepszesiego supla w smaku nie pilem.
Golden gains
Nie chcce mi sie dalej myslec:)

Gangsta Latino
21-05-13, 12:33
w takim razie po treningu bedzie brany taki mix:
- 30g bialko izolat
- 20g carbo
- 10g bcaa

A spróbuj przez jakiś czas jeść samo białko + bcaa, a po 20/30 min carbo. Ja efekt zauważyłem.

yaro09
21-05-13, 12:35
Ale robiles to na masie czy redu?

Gangsta Latino
21-05-13, 13:01
teraz jestem na masie i redu ;D

Wrzuciłem (już całkiem dawno) filmik z seminarium gdzie był Farah i Kai. Farah namawiał, aby od razu po treningu nie jeść węgli tylko samo białko. Na początku wydawało się to dla mnie dziwne, bo byłem uczony że po treningu węgle obowiązkowo, są nawet ważniejsze niż białko.

Jednak zmieniłem to i posłuchałem się Faraha. Zauwaźyłem po pierwsze lepsze przyrosty i częściej dokładam ciężar, ale co najdziwniejsze od 2 tygodni nie ćwicze, a po takim czasie zawsze zauważałem spadki... a teraz prawie nic. Jedynie może na klacie coś poleciało, ale tak bez różnicy. Poszukaj sobie tego wywiadu, bo tam mówi dlaczego węgle od razu po treningu to błąd.

yaro09
21-05-13, 13:32
No błąd to może nie. Ale być może są lepsze efekty. Ale to
Chyba dopiero na masie spróbuje.

Pioter1994
21-05-13, 16:40
Z tego co tam gdzieś kiedyś słyszałem/wywnioskowałem to gdy nie bierze się węgli zaraz po treningu, ale samo białko organizm jeszcze przez jakiś czas spala tłuszcz.

Tak na marginesie, zwykły posiłek po treningu to o tyle lipa, że cała krew jest w mięśniach a nie w żołądku który też jest mięśniem przez to ciężko strawić normalne żarcie. Ja np: czuję dyskomfort jedzac zaraz po treningu kruczaka z ryżem dlatego znacznie lepiej mi białko wchodzi ewentualnie owsiane do tego jakieś pare minut po treningu nigdy zaraz.

Fit4ever24
21-05-13, 18:07
Niekiedy nie ma wyjścia i musi to być normalny posiłek bo lepszy rydz niż nic ;)

Gangsta Latino
27-05-13, 14:58
Mam cwilowy dostęp do neta więc zadam dwa pyt. które mnie dręczą :P

Kreatyne biore gdzies od grudnia (stale) w DT po 5g potem od stycznia albo lutego po 10gram. W dnt nic.

Pytanie dotyczy działania kreatyny tzn. czy nie jest czasen tak ze im dluzej sie ją bierze to slabiej działa?? Czy moze zwiększać dawki? Obserwuje relacje 3 osób ktore są na stałej od około roku. Dawki biorą różne od 5 do 20 gram. Chwalą sobie więc wychodzi na to że kreta działa cały czas mniejwiecej tak samo. Jednak zdania w tej kwestii są podzielone tak samo jak w tym ile mozna brać krete tzn. jak długo...? Ja niby biore od listopada (wczesniej cyklowałem ) ale przez ten czas miałem przerwy: 3 tygodnie, 2x 2 tygodnie i ok. tygodnia. - nie robiłem ich specjalnie były spowodowane np. przez chorobe czy nauke do matury... Teraz chce od czerwca do wrzesnia byc na stałej suplementacji non stop (jedynie w sierpniu 2 tyg przerwy). Tak więc: czy kreatyna działa coraz słabiej i czy mogę ją bez obaw tak długo brać???

A drugie pyt. dotyczy przedtreningówek ale chodzi o oto samo. Jak długo można brać i jakie przerwy robić?? Od 1 czerwca zaczynam Loadera, starczy mi na 2 miechy, potem 2 tyg przerwy i nowa przedtreningówka. Może tak być czy przerwę zwiększyć do 3-4 tygodni???

yaro09
27-05-13, 18:17
co do krety to poczytaj np są fajne badania na ***, z nich wynika, ze suplementacja kretą powinna byc przerywana i trwać ok 2miesiące, aby poziom krety w organizmie osiągnał max poziom, a potem spadł, aby znów mógł osiągnac max poziom.
cos w tym stylu było

a co do przedtren to musisz je brac? ja ogolnie nie biorę, próbowałem kilka różnych i bez róznicy, assaulta niedawno skonczyłem i jak dla mnie jest do dupy, zresztą juz pisałem tu o tym.
ja jak zjem na sniadanie i przed treningiem porządne posiłki ww to na treningach się lepiej czuje i mam wiecej siły niz po tym assaulcie. dlatego głownie biorę przed tren tylko bcaa albo eaa (ewentualnie z dodatkiem wegli).

gangster
27-05-13, 20:02
Organizm przyzwyczaja się do wszystkiego dlatego lepsze są przerwy,zmiany. Myślę,że kreatyna i przedtrenigówki są przydatne na masie czy redukcji ale na podtrzymanie nie ma potrzeby stale je zarzucać.

Gangsta Latino
28-05-13, 10:14
ok. dzięki za odp.

Z waszyc odpowiedzi wynika ze lepiej cyklować niżbrać stale. hmm... terazmam troce mętlik w głowie bo z drugiej strony, coraz więcej osób jest na stałej suplementacji i sobie chwali.
Dobra.. i tak w sierpniu 2 tyg mnie nie ma, więc przerwa od krety i tak będaie tak samo jak od przedtreningówek ;0

Mam jeszcze pyt. dotyczące krety. Działa ona po pierwszej dawce czy dopiero po kilku? Codzi mi o to jak szybko zaczyna oddziaływac na organizm. I kiedy jej stężenie jest równe 0 tzn. jak długo musze jej nie brac aby całkowicie pozbyc sie jej z organizmu??

yaro09
28-05-13, 10:20
nie no kreta się rozkręca, nie wiem jak długo,a le max stezenie osiągasz chyba gdzies po 2tyg od rozpoczęcia brania, a potem gdzies tyle samo trwa spadek tego steżenia do normalnego poziomu.
ja koncze niedlugo ostatnią puszke krety i robię przerwę 1,5 - 2 miesiące, zobaczę jakie efekty bedą, jak wezmę krete po przerwie. ja swego czasu tez robiłem takie cykle po 4 miechy, ale wydaje mi sie, ze chyba lepiej jest przerywać dawkowanie.
powiedzmy 2miechy krety, miesiąc przerwy itd

Gangsta Latino
28-05-13, 17:51
ale trzeba pamiętać, że na cyklach bierze sie więcej krety np. po 10 gram a day a ja biorę tylko co 2 dzień.

CZytałem 2 artykuły o stałej suplemntacji i plusem stałej jest niby: mniejszy katabolizm i szbsza regeneracja mięśni co łączy się z szybszym wzrostem.

Wiadomo że na cyklu rośniesz szybciej ale jak przestajesz brać to tempo maleje i to bardzo a trochę mięcha też spada. A biorąc stale przyrosty może i są wolniejsze ale są stałe a nie np. przez 2 miechy, potem miesiąć spada i znou nowy cykl. Także teraz zrobie tak:
CZERWIEC I LIPIEC kreta 10 gram w dt, potem w sierpniu 2 tyg przerwy z powodu wyjazdu i znoqu do konca września po 10 a noze nawet 15 gram w DT czyli co 2 dzień. ;)

maniek1988
28-05-13, 20:08
Jak dla mnie kreatyna moze byc brana dluzej niz te magiczne 6 tyg co kazdy poleca. 12 spoko mozesz brac bez przerwy jesli chodzi o stala suplementacje to musisz sprawdzic jak na ciebie to dziala ale z tego co czytalem wczesniej to taka bez przerwy to nie bedzie wiec spokojnie moze brac tak jak pisales wczesniej. Ja jak uzywam to daje pfzed treningiem 5g i 10-15 po(trening rano) w nie treningowe daje jedna dawke 5-10g jakos z posilkiem. Teorie jednak sa rozne i pare innych dawkowan tez juz slyszalem.

Miskowiec
21-06-13, 15:58
Panowie pomóżcie. Często przeczytać można że kreatyny nie należy mieszać z mlekiem. Czy to wyklucza sytuację gdy po przebudzeniu na czczo biorę 5g kreatyny a przykładowo godzinę później jem płatki owsiane z mlekiem? Czy taki poranny posiłek jest ok czy należy go zmienić ze względu na krótki odstęp czasu od zażycia kreatyny?

fallenursus
21-06-13, 16:00
Krete mozesz nawet brax do posilku. Jedyne co to radze np wymieszac w letniej wodzie lub nawet kawie:)

yaro09
21-06-13, 21:07
Panowie pomóżcie. Często przeczytać można że kreatyny nie należy mieszać z mlekiem. Czy to wyklucza sytuację gdy po przebudzeniu na czczo biorę 5g kreatyny a przykładowo godzinę później jem płatki owsiane z mlekiem? Czy taki poranny posiłek jest ok czy należy go zmienić ze względu na krótki odstęp czasu od zażycia kreatyny?

po godzinie to nie ma po tej krecie ani sladu ;] ja jak mam okres gdzie biorę krete rano, to już po 10-15 minutach jem sniadanie (nieraz mleko)

Miskowiec
26-06-13, 10:55
Dzieki panowie :D

yaro09
27-06-13, 13:32
jak tam, robicie wakacyjną, całkowitą przerwę od supli i towaru?
ja miałem robić jakiś miesiąc przerwy bo mi się suple pokończyły, ale chyba po weekendzie zamówię jakiś zestaw :)

yaro09
05-07-13, 19:48
panowie podsuńcie pomysł na białko, potrzebuję jakieś dodawać nieraz do śniadania, najlepiej serwatke i niedrogie. większość dostępnych już jadłem, a spróbowałbym coś nowego.
wyszło coś nowego ostatnio?

fallenursus
05-07-13, 19:51
Czekoladowy power protein od milkoshake

DTX
05-07-13, 19:52
Ona troche droga jest jednak :)

yaro09
05-07-13, 19:55
troche droga i jadłem, także coś innego :) zresztą nie musi być z nowości, aby dobry skłąd byl

yaro09
05-07-13, 20:16
moze cos takiego? w sumie hi teca nie lubie, ale tego akurat nie jadłem

http://www.bcaa.pl/hi-tec/hi-tec-protein-2250g-305.html

DTX
05-07-13, 21:23
Kolezka jadł, smak zachwalał

Zima
23-07-13, 10:24
Jadł ktoś creatine x3 elite od qnt? Mam możliwość zakupienia taniej i sie zastanawiam. Chciałbym to połączyć z cm3 tak żeby w sumie wychodziło 10g kretki w DT i 5g samego cm3 w DNT.

yaro09
25-07-13, 14:35
Panowie jeśli bierzecie kofeinę to ile mg na jednorazową dawkę ładujecie?

fallenursus
25-07-13, 14:41
300mg z rana na trening. 200mg wieczorem na cardio

yaro09
25-07-13, 15:06
ok. dostałem od znajomego thermo sepeeda gdzie w tabletce jest 100mg kofy , więc sobie będę je brał 2x dziennie po jednej lub dwie.

i jeszcze pytanie o białko:

jadł je kttoś? Dobre? zadnych wałów z nim nie było?

http://www.bcaa.pl/ostrovit/wpc-80-eu-900g-3691.html

Ostrovit WPC 80.eu 900g

http://www.bcaa.pl/images/5/3691.jpg

opalinho
25-07-13, 17:13
200mg kofy sobie zjem przed treningiem + kaps zielonej herbaty z Olimpa(tanie jak barszcz) i dla mnie w sam raz. Nie lubię jakiś petard na silce i rozdrażnienia.

yaro09
25-07-13, 18:58
a zieloną herbatę w jakim celu stosujesz?

Hero33
07-08-13, 00:01
Beta Labs Red Vipers. Stosował to ktoś ? Jest tam efka ? Może ktoś zna inne suple jeszcze dostępne z efką?

Hero33
07-08-13, 00:05
Chętnie spytam też o działanie Red Pit Bulls

fallenursus
07-08-13, 00:06
Ta
Efa z polfy w ampach

Pioter1994
13-08-13, 23:09
Orientuje się ktoś, ile kosztuje jakieś najtańsze WPC w zwykłem sklepie z suplami, bo musiałbym dokupić jakaś mała pake? UNS'a pewnie nie dostane, ale coś w ten design?

.rocky
15-08-13, 22:07
to ze kreatynę trzeba przyjmować z prostymi ww bo tylko z wysoka insa kreta pojdzie do miesni czy to mit ???? w dnt na czczo czy po posiłku ? dzienna dawka ponoc 5g najlepsza bo do 6g orgaznim zaabsorbuje, czy po treningu można se walnanc 10?

Tomi!
15-08-13, 22:12
Teorii na temat krety jest 'tysiąć pińcet sto dziwińcet' więc po sobie powiem Ci, że stała dawka po przebudzeniu 5g starcza. 20-30 min po tym szamasz śniadanie.

Nie wiem jak z dawką w przypadku soku, pewnie fallen zaraz napisze.

.rocky
15-08-13, 22:17
ale po treningu ta absorbcja będzie chyba zwiekszona i te 10g bym wchlonol jak gąbka czy to niema znaczenia ?

Tomi!
15-08-13, 22:21
Bez znaczenia, kreatyna wchłania się z czasem (parę/naście dni) a efekty utrzymują się jeszcze długo po odstawieniu.

Zima
25-08-13, 21:05
"Szejk z kazeiną wypity przed snem podnosi tempo przemiany materii, więc kolejnego dnia spalamy więcej kalorii" Prawda czy fałsz?

Tomi!
25-08-13, 21:12
Brzmi jak bzdura.

fallenursus
25-08-13, 21:44
Prawidłowy/stały poziom azotu podnosi przemianę materi.

Zima
25-08-13, 22:20
Yyyy ok. Czyli kazeina przed snem może pomóc w utrzymaniu odpowiedniego poziomu azotu, a to przełoży się na szybszą przemianę materii?

fallenursus
25-08-13, 22:50
Yup...pamiętaj tylko ze kazeina kazeinie nie.równa:)

Zima
26-08-13, 10:08
Bardzo tajemnicze te Twoje posty :) Myślę o Optimum Nutrition Casein.

Tomi!
26-08-13, 11:02
Moim zdaniem lepiej by było wrąbać ze 2 wiejskie serki (lub ten jeden biedronkowy 500g) lub chudy/półtłusty twaróg przed snem.

yaro09
26-08-13, 11:08
pol kilo sera przed snem to trochę duzo :P poza tym nie kazdy lubi. ja jesli jem twaróg (wiejskiego nie jem) przed snem, to jest to zazwyczaj ok 150g i tyle mi wystarczy.
nieraz dorzucam do niego rybę.
ale mysle ze mimo wszystko kazeina w prochu jest tu najlepszym rozwiązaniem. często mieszam z mlekiem i mam spoko posiłek na noc :)

maniek1988
26-08-13, 11:09
Tez wybieram jakis normalny posilek z odzywka o zroznicowanym stopniu wchlaniania. Dla mnie lepsze niz ser bialy.

Tomi!
26-08-13, 11:11
Ten półkilowy wiejski wchodzi w sam raz zaś samego twarogu mysle ze 200-250g max ;P

Tomi!
26-08-13, 11:11
Ten półkilowy wiejski wchodzi w sam raz zaś samego twarogu mysle ze 200-250g max ;P

DTX
26-08-13, 11:23
Ja bylbym za jakas fajna rybka na noc -losos tilapia, troche prochu dodac i spoko posilek.

Zima
26-08-13, 15:32
Sery z biedry są spoko, ale skuszę się na kazeinę bo nie mam teraz żadnej odżywki białkowej więc czemu nie.

fallenursus
26-08-13, 16:00
Dokaldnienoto mi chodzi. Twarogi maja tyle do miscelarnej kazeiny co koza do słonia.
Wolowinka rybka odzywka. Teraz przeważnie wola jem na koalxje przed spaniem. I to nie dwia h przed tylko tak z 30min. I treningi można odesłać naczczo

Zima
05-10-13, 23:13
Jest jakiś po treningowy suplement co by zapoczątkował dobrą regeneracje i ogarnął stawy?

fallenursus
05-10-13, 23:25
Do posiłku poteeningowego daje dwa gr omegi 3, do lunchu i kolacji tak samo. Nie mam problemiw ze stawami

Zima
05-10-13, 23:34
myślisz, że tran w tabsach po posiłku coś pomoże na stawy?

fallenursus
06-10-13, 00:16
6-8gr dziennie omegi3+woda 4-5l jak najbardziej.

Zima
08-10-13, 20:58
Panowie jako, że ostatnio trzymam diete i nie pije alko to postanowiłem pobawić się w suple. Mianowicie dodatkowym białkiem i jakimś carbo. Aktualnie czasami w dzień treningowy przed snem piję kazeinę. Nigdy nie brałem carbo i nie wiem czy jest sens brać ponieważ słyszałem od wielu osób, że wszystkie opisy dotyczące tej odżywki są wysoce naciągane i że przyjmowanie carbo ma sens tylko w dyscyplinach skrajnie wytrzymałościowych jak kolarstwo, wioślarstwo itp. Chciałbym brać carbo przed treningiem i może po z tego co piszą na etykietach taka suplementacja doda mi energii i pomoże zbudować masę mięśniową. Czy jest to prawda? Jeżeli chodzi o białko to chciałbym przyjmowac od razu po treningu i w takim wypadku rzeczywiście drogi izolat sprawdzi się lepiej niz zwykła mieszanka ze średniej pułki? Czy nie zauważę większej różnicy.

Szukałem także informacji na temat przyjmowaniem odżywek białkowych i węglowodanowych a pogorszeniem się cery (wyrzutem pryszczy). Nie znalazłem rzetelnych informacji, jedyne co udało mi się ustalić to to, że większość ekspertów uważa, że dieta nie ma wpływu na zmiany skórne dotyczące pryszczy, jednak równocześnie zaleca się ograniczenie słodyczy, niestety nie ma informacji z jakiego powodu czy też z węglowodanów, które zawierają czy z innych substancji? Znakiem tego carbo też może przyczynić się do powstania pryszczy? Ma ktoś jakieś informacje na ten temat?

btw. dzięki Fallen za odpowiedzi kupiłem omega3 przyjmuje po posiłkach zobaczymy co z tego będzie.

yaro09
08-10-13, 21:05
na stawy to glukozamina. a po treningu dlaczego bialko, nie gainer? lepiej jest uzupelniac bialko od razu po tren, czy gainera?
zamiast carbo przed tren nie lepiej zjesc posilek z weglami?
przeanalizuj, poczytaj na necie co i jak.

Zima
08-10-13, 21:19
na stawy to glukozamina. a po treningu dlaczego bialko, nie gainer? lepiej jest uzupelniac bialko od razu po tren, czy gainera?
zamiast carbo przed tren nie lepiej zjesc posilek z weglami?
przeanalizuj, poczytaj na necie co i jak.

poszukałem troche na forum na temat pryszczy i zdania są podzielone, jednak większość uważa, że duża ilość węgli może przyczynić się do występowania pryszczy... :/
Lepiej zjeść posiłek z węglami niż carbo przed treningiem. Chce przyjmować carbo jako dodatek, np.w takiej sytuacji, że jak mam okienko na uczelni to wracam do domu i jem posiłek przed tren ide na wykład co trwa dajmy na to ok 3h i od razu z uczelni na siłke no bo tylko w taki sposób moge znaleźć czas na trening i przed siłką 15minut pije to carbo i ewentualnie zaraz po. Gainer drogo wychodzi raczej.

yaro09
08-10-13, 21:23
ja mam podobna sytuacje, po wyjsciu z uczelni jem posilek i za 15-20 min jestem na silce.
jesli juz bym mial cos pic przed tren to bylby to gainer, ktory bardziej przypomina posilek

Zima
08-10-13, 21:26
stołujesz się na mieście czy nosisz jedzenie ze sobą? jak możesz to napisz jak wygląda Twój posiłek przed treningowy.

yaro09
08-10-13, 21:31
ze sobą noszę. robie w domu i zabieram ze sobą. zazwyczaj jest to kurczak+ciemny makaron + jakies warzywa. Mała porcja, zeby sie nie napchac przed treningiem, ale miec siłę.
Jesli z jakichś powodów nie wezmę ze sobą posiłku, zapomnę albo nie zdaze zrobic, to kupuję banana, jabłko, jeszcze jakis owoc, wafle ryzowe i to mi zastepuje taki jakby posilek przed treningiem.
ale zazwyczaj nigdy nie zapominam :)

Zima
08-10-13, 21:37
No niby tak, na pewno lepsze rozwiązanie niż suple, ale jakoś nie lubię ze sobą jedzenia nosić. Kłopotliwe. Dzisiaj jak wracałem inną drogą z siłki to widziałem jakąś jadłodajnie co reklamowała, filet z piersi w panierce, ryż niestety biały i jakieś warzywa za 13.50 zł jak na kieszeń studenta to trochę drogo, ale gainer też tani nie jest a jak wiadomo proszek nigdy jedzenia nie zastąpi... musze obadac jak wygląda ten posiłek, kur*a zawsze napalam sie na suple, a po 30 minutach dochodze do wniosku, że to bez sensu... to chyba magia tych kolorowych reklam :)

fallenursus
08-10-13, 21:38
Zima mój posiłek przed treningowy masz w mnie w relacji z dzisiaj
Carbo nie pijam , bo sensu w tym osobiście nie widze. Raz kupiłem waxy maze i żadnej różnicy. Po treningu bialko 30-45mij po szama normalna.
Co do pryszczy to jak najbardziej ww ja mam tak chyba ze masz jakas skaze bialkowa.

yaro09
08-10-13, 21:39
no 13 troche drogo, jeszcze pewnie piers z tlusta panierka, jak to bywa w takich miejscach.
oblicz sobie, najwyzej sobie kup tego gainera, zazwyczaj na dlugo wystarczaja. albo co drugi trening jedz obiad, a co drugi gainer + banan/wafel czy cos tam innego

fallenursus
08-10-13, 21:43
Zima kubek płatków miarka białka i lycha masła orzechowego naturalnego szejker i woda i masz zamiennik posiłku na szybko.

yaro09
15-10-13, 19:25
Jak myslicie, warto stosowac cos takiego na redukcji?

http://www.bcaa.pl/fitness-authority/fibre-psyllium-husk-blonnik-456g-749.html

http://www.bcaa.pl/images/70/749.jpg

Pumbas
15-10-13, 20:31
Ja myślę że nie warto. Jeśli podejrzewasz, że jednak może być to przetestuj :p

Zima, ja nie mam mozliwosci odgrzac na uczelni kury i ryzu, zimnego na animala jak kiedys nie bede wpieprzal, a kupic sobie na miescie to duzy hajs jesli chce sie regularnie jesc cos lepszego.
ostatnio czesto na uczelni robilem combo:
banan+ szejk bialkowy + to:

http://www.youtube.com/watch?v=f7393fXP8AM

to ejst zajebiste w kazdej kombinacji, mozna nie dawac masla orzechowego a zmielic troche migdalow czy inntch orzechow. albo jak ktos jest ciasno z tluszczami to zostac przy samych owsianych + miod + olej kokosowy etc.

yaro09
27-10-13, 13:04
co myslicie o tanszych białkach typu uns wpc econo? Warto kupić, czy lepiej dołożyć do lepszej jakości?

http://www.bcaa.pl/images/43/3729.jpg

http://www.bcaa.pl/uns/wpc-econo-700g-3729.html

DTX
27-10-13, 13:08
moim zdaniem uns dobry, cena fajna, troche tego zjadlem. smaki nie najgorsze
balon tez duzo tego filtruje

Tomi!
27-10-13, 13:44
Dobre jest, oprócz potreningowo to sypie je wszędzie.

Zima
27-10-13, 14:12
polecam smak kokos

Fit4ever24
27-10-13, 14:29
Tylko to białko biore polecam toffii

Gangsta Latino
27-10-13, 14:55
toffi świetne, sam teraz wcinam. Kupuj w ciemno yaro

yaro09
27-10-13, 15:03
ostatnio kupilem czekolade, jest spoko. Ale wiecie chodzi mi o jakość produktu.
W suplach moim zdaniem ogólnie występuje zasada cena/jakosc, wiec często omijam tańsze produkty, a czy słusznie? to nie wiadomo

Gangsta Latino
27-10-13, 15:07
nigdy nie masz pewności co jest w środku, chyba, że sam produkujesz ;)

Według mnie UNS to dobra firma, także ja nie planuje kupować białka z innej firmy niż ta. Tanio i dobra jakość.

Fit4ever24
27-10-13, 15:08
cena/marka to głównie decyduje a to białko nie ma dodatków soi czy pszenicy więc każdemu można polecić

yaro09
27-10-13, 15:12
ok, Tomi a Ty mówisz ze po treningu go nie wrzucasz? pewnie preferujesz izolat.
ja w sumie nie zauwazyłem zadnej różnicy stosując powiedzmy rok iso i rok wpc po tren

Tomi!
27-10-13, 18:01
Nie tyle izolat co jakiś mix z dobrą konsystencją po treningu (czyli raczej rzadsze np Whey100, teraz Whey Gold) a Econo międzyposiłkowo tudzież do śniadania.

Zima
27-10-13, 22:11
for others it is just a business for us it is a passion :) to o czymś świadczy

ht
28-10-13, 10:32
Po treningu mecze izolacik wolowy. Zobaczymy czy to cod warte. Chodziaz cudow sie nie spodziewam;)

yaro09
11-12-13, 20:43
Panowie znacie jakies suplementy wpływające korzystnie na zdrowie i odporność? Może jakieś zioła, mieszanki?
Typu żeń szeń, zielona herbata itp.
Bym kupił sobie i kobiecie

fallenursus
11-12-13, 21:15
Ta.
Wit c

yaro09
11-12-13, 21:21
zawsze pomocny ;]

fallenursus
11-12-13, 21:30
Na kiego wala żeń-szeń skoro jesli go chcesz brać i ma pomóc to lepiej dopracować szans w więcej minerałów i pierwiwskyow typu rtęć :p

yaro09
11-12-13, 21:34
przecież żen szen jest spoko :) a i może inne wynalazki by się znalazły, tylko ze ich nie znam

USgorn
11-12-13, 22:12
Cebula i czosnek %-)

yaro09
11-12-13, 22:18
ok, wrzucę kilka cebul dziewczynie do paczki pod choinkę :P

USgorn
11-12-13, 22:57
jak sie oboje najecie to moze nie bedziecie czuc %-)
ewentualnie kapsulki

allaszek84
12-12-13, 13:46
ja sobie ostatnio kupilem omege3 tran+czosnek i zestaw witamin w pluszu ;] i ogolnie lubie jakies tam herbatki napary z suszu owocowego i takie tam ;] idz do apteki tam tego pelno ;D

krolik_szaleniec
12-12-13, 20:26
Żeń szeń kup :)

tylko w mocniejszej dawce 500mg :)

Pioter1994
15-01-14, 00:17
Mam resztke BCAA Xtra z Activlaba, 2,5g leucyny/10g + 1,25g izo i waliny + jakaś zbędna glutamina. Chce rozcieńczań z 0,5l wody i pić w trakcie treningu.
Wystarczy 10g czy brać więcej?

USgorn
15-01-14, 00:18
daj 20 g.
Bcaa sie daje tak 1 g na 10 kg masy ciala

maniak7000
15-01-14, 00:53
daj 20 g.
Bcaa sie daje tak 1 g na 10 kg masy ciala

j/w - z poprawką ,że w Xtra jest 50% aminokwasów BCAA a na glutę bym nie patrzył

Pioter1994
16-01-14, 22:38
Ok, dzięki.

slim shady
16-01-14, 23:44
prozdrowotnie gluta może być :)

Koksowianin
31-01-14, 11:17
Jakiego Gainera polecicie dla ektomorfika?

nieistotne: smak, rozpuszczalność

istotne: jak najmniej substancji słodzących, jaknajwolniej wchłanialne węgle, białko zwierzęce, bez kreatyny i najlepiej bez tauryny (depresje mam na taurynie)

coś takiego jak to:
tylko ze chce bez kretayny

USgorn
31-01-14, 12:48
Gainer to syf zrob lepiej wlasnej roboty gainera bialko i ryz lub owiane lub banan miksujesz i gotowe

Koksowianin
31-01-14, 12:58
już nie daje rady wiecej ryzu jesc... czemu syf? myslalem glownie o tym, zeby na sniadanie po przebudzeniu wypijac sobie gainera, bo nie lubie sniadan

USgorn
31-01-14, 13:10
Bo to worki cukru z jakims tam bialkiem. Jak wymiksujess to latwo wleci i nie koniecznie ryz musisz miksowac

Koksowianin
31-01-14, 14:16
a więc kłamią, jak jest napisane że np. odżywka posiada 70 gram węgli i z tego tylko 8 gram cukrów ? w opisie zaznaczaja ze jest np. ze skrobii kukurydzianej... Jak wiec te opisy maja sie do tego co mowisz?

slim shady
31-01-14, 14:47
za leży od producenta, niestety w większości to cukry, mało jest gainerów z dobrymi węglami, często producenci oszukują, tak samo z białkami, ma być 70 % białka a okazuje się że jest 50% i reszta to jakis cukier czy białko sojowe. Najlepiej zrobić sobie samemu gainera jw. Odżywka białkowa + miksujesz sobie ryż, owsiane + łyzka masła orzechowego i jest bomba :)

yaro09
01-02-14, 16:07
najmniejszych wałów można się spodziewać u niemieckich producentów gainerów robionych na maltodekstrynach
takie firmy jak inkospor czy mulitpower. ale cena za to tez wysoka

gustav
16-02-14, 14:23
ja ostatnio wrzucam spirulinę. Ma mega dużo białka i do tego bardzo dużo innych czynników zdrowotnych. Niektórzy określają to jako najzdrowszą znaną człowiekowi żywność

Anthonyhuber
17-02-14, 09:41
From my point of view you can take it in a 4-6 weeks

yaro09
19-02-14, 17:31
Panowie brał tu ktoś anabolic freak?
pytam bo dzisiaj przyszła do mnie puszka, jednak po otwarciu śmierdzi jakąś siarką, drożdżami, chu wie czym, nie wiem czy ten produkt tak ma czy po prostu jest jakiś trefny...

.rocky
19-02-14, 18:06
ty nimeasz tego wąchac tylko połykać żaden trefny he kazda chemia ma swój zpach, ale jedz tego więcej niż isze bodajchyba producent poleca 3kaps ed, ja dopieo przy 4-5 czulem ze cokolwiek biore ale tojest gowno generalnie lepiej weź jakiś flakon enana 10000x lepiej na tym wyjdziuesz

luzakkk
19-02-14, 23:05
zapach jest chemiczny ale nie smiardzial tak jak ty to opisujesz, ogolnie gowno nie suplement sprzedaj bo szkoda kasy na to.

yaro09
20-02-14, 11:41
ok dzięki za odp:)
ale nie możecie stwierdzać ze to gówno poprzez porównanie supla do enana.
nie wiem jak anabolic freak działa bo nie stoswałem, za to stosoawłem test freak i byłem zadowolony

luzakkk
20-02-14, 13:32
do tego nie moge porownac bo nie stosowalem,

RamboIV
20-03-14, 22:42
Mam pytanko.
BCAA OLIMP lepiej w tabletkach czy w proszku...?
W jakich porach najlepiej brac.?
Czy przyjąc 1g - 10kg masy ciała...?

USgorn
20-03-14, 23:40
W tabletkach i proszku to to samo. Proch wychodzi taniej. Aczkolwiek Olimpa bym nie bral ale Twoj wybor.
Przed i po treningu albo w trakcie treningu
Tak 1 g czystego bcaa na 10 kg

luzakkk
21-03-14, 00:19
przed lub w trakcie okolo 1g na 10kg masy ciala (teoretycznie na 10kg masy miesniowej ale malo kto wie ile waza jego miesnie jak nie zrobil badania).

yaro09
21-03-14, 09:30
W tabletkach i proszku to to samo. Proch wychodzi taniej. Aczkolwiek Olimpa bym nie bral ale Twoj wybor.
Przed i po treningu albo w trakcie treningu
Tak 1 g czystego bcaa na 10 kg

dlaczego olimpa nie?

USgorn
21-03-14, 15:57
Bo nie korzystnie cenowp wychodzi ale przyznaje ze piszac tamten posty zdawalo mi sie ze roznica wieksz widac dawno nie patrzylem na pl rynek

luzakkk
21-03-14, 16:04
co do ilosci/cena to wydaje mi sie ze hi tec bcaa w proszku najkorzystniej wychodzi tylko kwestia tego co tam jest w srodku bo tego juz nie wiem, smakowo tez szalu nie ma.

USgorn
21-03-14, 16:12
No tak ale tego to nigdy nie bedziesz wiedzial chyba ze wylozysz kilka tysi na przebadanie %-)
Bo badania typu firma bada swoje suple albo konkurencje sa malo wiarygodne %-)

szymon12159
06-04-14, 21:47
skoro pojedyncze pytania, to pytam: Jakie suple na siłę? wiem ze nie ma jednoznacznej odp. i supli tylkoo na sile nie ma, ale czekam na propozycje .. bo w temacie supli za bardzo rozeznany nie jestem.

USgorn
06-04-14, 23:35
kreta + efka
Nie ma takowych supli zwiekszajacych znacznie sile. Najbardziej jak juz to wlasnie kreatyna. No i jak przycpiesz jakas efke, gerke itp. to wtedy tez polecisz wiekszy ciezar.

szymon12159
07-04-14, 23:48
geranium powiadasz ? pewnie gdzies znajde takie cos ..

szymon12159
07-04-14, 23:55
ale nie zamierzam chyba ryzykowac z tym .. wole jakos legalnie hah, kretka, ew. bcaa jako dodatek :) lub shock therapy przedtren.. "znajomy" doradzil

fallenursus
07-04-14, 23:56
Uhm. W cpalni. Przygotuj się na mega zjazd po tym syfie

USgorn
08-04-14, 11:13
Jesli chodzi o legalne pobudzenie to daj kawe i mct bedziesz mial to samo co przedtreningowki a taniej

fallenursus
08-04-14, 11:32
Lub masełko.

USgorn
08-04-14, 12:21
Lub masełko.

kokosowe?

fallenursus
08-04-14, 12:47
Normalne.

szymon12159
08-04-14, 20:40
fallen - przeciez mowie ze nie chce tej efki i gery ..

prawdopodobnie kreta lub Przedtren. i bcaa

przeJAN
09-04-14, 14:52
Musicie to zobaczyć!

My nic nie musimy
GL

yaro09
10-04-14, 15:14
co myslicie o tych wszystkich nowych produktach kfd w bialych opakowaniach??
dlaczego one są az tak tanie, skoro sklad maja taki zajebisty?

fallenursus
10-04-14, 15:17
Zapamiętaj jedną prawdę.
Wszystko ci tanie i łatwo przychodzi nie jest zajebiste

USgorn
10-04-14, 15:19
I zapamietaj druga prawde tylko produkty Milkoshake sa dobre reszta to sciema

yaro09
10-04-14, 15:20
ja tez po części tak myślę, ale dlaczego aż tyle osób sie jara tymi produktami?
widać to w komentarzach pod tymi produktami na fejsbukowej stronie kfd

fallenursus
10-04-14, 15:30
Bo tanie to sie jaraja. Ufp na swoim profilu reklamował sojowe białko i też się jarali. A napisałem c to za Shit to skasował posty :) za kilka misiecy dowiesz ze ze piłeś sooje lub pszeniczne :)
Od kiedy Chiny zaczęły wykupywac pasze dla bydła nie ma tanich servatek i nie będzie.

slim shady
10-04-14, 17:10
Nie widziałem tych produktów od kfd ale esefde też miało tanie białko i tu niespodzianka, soja w środku. Szczerze to pojedyncze składniki w hurcie są dość tanie. Są ludzie co sprzedają czystą kofe w prochu i cena 100 g wychodzi taniej niż całe opakowanie od markowego producenta.

Cinekk
19-05-14, 11:48
Hej, z jakiej firmy polecacie białko do uzupełnienia diety, biorąc pod uwagę cenę/zawartość i jaki smak

gl
19-05-14, 18:01
kazdy ma swoje preferencje, ja lubie Elite Whey z Dymatize, po innych jak Gaspari, USN , mutant itp mam rewolucje a po tym nic, super mi wchodzi, wszystkie smaki:D

fallenursus
20-05-14, 17:10
Elite fajna nawet kazeine mają smaczną.
Teraz ostatnio cały czas mam muscle pharm cookies'n'cream już chyba 5-6baniak i się nie znudził, jak ktoś lubi słodkie to brać. Dodatek do omletow czy jako sam z wodą rewelka. Z mlekiem migdałowym miażdży.

Cinekk
22-05-14, 10:57
A czy białko można dodawać do gorących posiłków, typu płatki owsiane zalewane gorącym mlekiem/wodą albo omleta?

maniek1988
22-05-14, 11:12
Tak spokojnie mozesz tak robic wyobraznia w tym temacie nie zna granic.

marcin213
20-06-14, 19:35
Natrafiłem ostatnio na ten artykuł i zastanawiam się teraz jak dobrać odpowiednią ilość białka do swoich treningów (a właściwie jakiej firmy białko)

Ślimak
29-07-14, 09:01
Czy bcaa to najlepszy suplement na regenerację ? Prowadzę dosyć intensywny tryb życia tzn.praca,siłownia,dużo jezdżę rowerem i chodzę po górach.Potrzebuję coś na regenerację,biorę od dłuższego czasu bcaa ale zastanawiam się czy to najlepszy wybór na .Dietę oczywiście też trzymam.Proszę o wszelkie info.Pozdrawiam.

maniek1988
29-07-14, 11:49
Na pewno najbardziej popularny. Jeśli chodzi o mnie to najlepszy ale nie jedyny. Ogólnie jeśli masz sporą pulę białka w diecie to bcaa powinno w zupełności wystarczyć

yaro09
30-07-14, 15:56
Panowie spalacz potrzebny !!!!! Co polecacie? :) na spalaczach się niestety nie znam.
Miałem z poprzedniego roku 60 tabsów Thermo Speeda, więc zjadłem go wciągu miesiąca i teraz chcę kupic cos lepszego, nieco mocniejszego. Co polecicie?

Bo zbliża ją się wyjazd na wakacje :P sylwetka w sumie się poprawiła dość dobrze od początku redukcji, ale jeszcze mam trochę tłuszczu do zrzucenia, wiec muszę się wspomóc.

fallenursus
30-07-14, 16:19
Carbs down
Białko up
Cardio up
:)

yaro09
30-07-14, 16:26
tych wegli naprawde juz mało daje. jedynie z owoców, warzyw + worek ryżu dziennie. nieraz niecały.
no i chyba zmianę w treningu siłowym zrobię, zeby trwał on intensywnie 40-45 minut i pozniej minimum tyle samo aero po treningu.

ale wiesz, spalacz mi nie zaszkodzi, a nóż pomoze. gimbusy żrą go garściami zagryzając chipsami i colą przed TV.
a ja mam dość dobrze prowadzoną dietę, na treningach daje z siebie 200% wiec pomyslałem ze warto dodac fat burnera kótry powinien mi nieco pomóc. przeciez po to one są :)

fallenursus
30-07-14, 16:30
Białko w dużych ilościach naprawdę robi cuda :) a szkodzi tylko i wyłącznie jak ktoś ma zjebane nery.
Poczytaj nowe prace grupy poliquena. Dtx miał tłumaczyć, narazie jest tylko wercja ang w czytelni

yaro09
30-07-14, 16:31
ok poczytam:)

Wikidajło
30-07-14, 17:23
Themraldex, zostało mi na 8 dni - przez ostatnie 3 tygodnie zleciało ponad 6kg, dodam że od 10 dni jadę praktycznie bez węgli. Samo mięcho, ryby i warzywa ;)

USgorn
30-07-14, 17:33
Synefryna plus kawa podstawe diete juz Fallen Ci wytlumaczyl

fallenursus
30-07-14, 18:36
Obojętnie jaki spalcz tylko pamiętaj o posiłkach większość ma to do siebie ze hamują apetyt.

yaro09
30-07-14, 18:57
spoko, o diete sie nie martwcie :) dajcie jeszcze jakies propozycje, kawy nie pijam bo nie lubie,
a tez chcialbym jakis łagodny spalacz, a nie jakiś ryjący banie. co do tego typu supli z usa to tez nie jestem do końca do nich przekonany, chooy wie co tam siedzi:)

Wikidajło
30-07-14, 20:04
Thermo speed dla panienek, Venom mnie telepał, Thermala PRO w ogóle nie czułem, tharmaldex która szamam teraz wydaję się ok, żarłem jeszcze pare gówien ale nie warte są słowa...

Brzucho
14-08-14, 11:38
Mam zamiar kupic SCITEC WHEY PROTEIN PROFESSIONAL i OLIMP BCAA Xplode , cel masa. Mozecie jeszcze cos do tego polecic oprócz kretyny?

USgorn
14-08-14, 12:18
Glownie to diete. Jak koniecznie cos jeszcze chcesz to agmatyna + cytrulina

Wikidajło
14-08-14, 17:01
Z supli to najlepszy DIETAnabol...

Aron91
20-08-14, 14:34
Cześć, jestem osobą szczupłą. Mam małą tkankę tłuszczową, więc na brzuchu zarysowany jest kaloryfer, ale niestety nie mam zbytnio mięśni, więc i tak wyglądam trochę komicznie :) Od kilu miesięcy więcej ćwiczę, na początku efekty był oczywiście widoczne. Teraz od ok 2 miesięcy nie mogę nic przytyć więcej. Trzymam się diety, niestety ciężko mi przyjąć odpowiednią ilość białka, żeby nie przesadzić z ilością dziennych kalorii. Kompletnie sobie z tym nie radzę. Na początku byłem nastawiony negatywnie do suplementów, ale chciałbym spróbować. Zainteresował mnie ten. Czy ktoś może wypowiedzieć się na jego temat. Może ktoś już z niego korzystał?

USgorn
20-08-14, 14:50
Wstaw nazwe produktu nie link.

Zaloz temat w dziale dla zielonych i rozpisz tam swoja diete.

Brzucho
20-08-14, 16:39
Mam tez takie pyt, bcaa bierze sie tylko w dni treningowe czy cały czas?

USgorn
20-08-14, 16:45
okolotreningowo czyli w dni treningowe. Chyba ze jakies cardio robisz na czco w dzien nietreningowy wtedy tez dajesz

Brzucho
20-08-14, 16:56
OK, dzięki :)

Mosin
25-08-14, 10:41
Na tegoroczną masówkę planuje zakupi: Purple wraath + Green Magnitude, czy to będzie dobry wybór ? Chciałem kupić BCAA bo dobrze na mnie działa a ,że teraz trochę sobie odłożyłem chciałbym spróbować coś lepszego niż Xtra Acttivlaba , z kolei jeśli chodzi o kreatynę to już miałem 2 cykle na mono, dobrze na mnie działała ale mocno mnie zalewało wodą co mi się nie podobało ,a słyszałem ,że green dobrze działa ,a tak nie zalewa to prawda ?

maniek1988
25-08-14, 10:55
Jak najbardziej. Marka sprawdzona i przede wszystkim chwalona przez klientów.

USgorn
25-08-14, 12:10
Imo podlewanie na kreatynie to zalezy od diety

Wikidajło
08-11-14, 09:31
Panowie co sądzicie o tym towarze?

Proszę bardzo o swoje zdanie bez zbędnego bla bla bla :) Wiadomo że dupy nie urywa ale czy jest w miare ok?

gl
08-11-14, 12:04
bialko jak bialko zadne dupy nie urywa;) kup i daj znaj jak wchodzi;)
cena niezla tylko czy sklad dobry to nie wiem bo nie znam;)

Kordian Skibiński
08-11-14, 12:10
peptydy glutaminy .. czyli białko roślinne dowalone pod ukrytą w ten sposób nazwą ... ja mialem po tym pierdzenie straszne

Wikidajło
08-11-14, 15:53
Mojejmu dupsku nie straszne żadno pierdzenie :D
Ogólnie to już kiedyś szamałem to białko ale wtedy to była wolna amerykanka, zero diety itp więc rezultatów BRAK. Myślałem że przynajmiej to łowieckie wrzucę tak w ciągu dnia bo wiadomo że cena atrakcyjna a to z Treca która szamam do najtańszych nie należy...

Wikidajło
09-11-14, 11:37
Panowie znalazłem jeszcze coś takieo, co sądzicie???

Mosin
13-11-14, 11:25
Kupiłem przedtreningówkę iron horse - double impact w jednej miarce 5g - 3,2 g AAKG , 1,4 g cytruliny. Moje pytanie jak i kiedy ją brać ? Producent podaje ,że w dni treningowe jedna porcja w okolicy śniadania druga przed treningiem, czy to ma sens ?

maniek1988
13-11-14, 11:29
W zasadzie mozesz brac z 20-30min przed treningiem i powinno byc ok ta dawka 5g moze byc.

Wesoły_Grabarz
13-11-14, 12:39
Miałem w/w przedtreningówkę i zawsze brałem 30 min przed treningiem było ok ;)

Mosin
13-11-14, 16:11
Sorry może nie jasno się wyraziłem chodzi mi przede wszystkim o to czy warto brać to 2x dziennie po 5 g - przed śniadaniem i przed treningiem czy tylko raz przed treningiem ?

maniek1988
13-11-14, 16:13
Tak mozesz brac tylko przed treningiem.

slim shady
14-11-14, 10:42
wystarczy porcja przed treningiem nawet ponad miarkę, najlepiej dorzucić do tego beta-alanine i jest elegancko

Orzel93
20-11-14, 20:18
Możecie poradzić jakiś booster no ? :)

fallenursus
20-11-14, 20:43
Jeśli chodzi o sam bez dopalaczy to abbadon z milkoshake zbiera dobre opinie. Do tego można kawę z olejem kokosowym i masłem klarownym i petardami miotasz :)

USgorn
20-11-14, 23:15

agmatyna z cytrulina ewentualnie do tego glicerol i nic lepszego nie znajdziesz ;)

Martini Bianco
20-11-14, 23:32

Pytasz o gotowy produkt handlowy, czy może przepis na swój mix pompujący?

Orzel93
23-11-14, 21:43
O gotowy produkt handlowy jak da rade , w mixy nie chce mi sie bawic

matus34
08-02-15, 20:33
szukam dobrego białka, uniwersalnego

co one takie tanie ?

jakies inne propozycje ?
Linki wklejamy ze strony bcaa.pl lub w ostateczności z naszych aukcji allegro.

marcin001
08-02-15, 21:44
Panie, jak wklejasz linki to ze sklepu bcaa... co do białka to sam musisz sobie wybrać co najlepiej Ci leży. 2 pierwsze tanie bo nie grzeszą smakiem i rozpuszczalnością, ja dużo zjadłem c6 i było ok. kupuj testuj i sam będziesz wiedział co Ci najlepiej podchodzi.

raczeek_87
10-02-15, 21:09
1. zostaly mi jakies suple , kreta 1 rok , nitrobolon atd jakis spalacz , i cos tam jeszcze ale po terninie 6mc+ - żreć ?
bo bcaa mialem do konca tamtego roku i glutamine to wpierdzielam normalnie - jest spoko !
2. krete kupie bo bedzie mi i tak potrzebna , ale nie wiem jaka teraz na rynku jest najlepsza , zarzućcie mi tu jakąś nazwe ?

dzieki .

marcin001
10-02-15, 21:18
stare sprawdzone mono najlepsze :) a co do firmy to chyba kwestia upodobań, ostatnio kupowałem na blistry to 30 capsów 1,25g 5 pln.

raczeek_87
11-02-15, 09:26
A poszły do wc , szkoda zdrowia .

tylko bcaa i glutamine zostawiłem bo otworzyłem w styczniu akurat kilka dni po terminie to przeczytałem gdzies na stronie producenta ze do 3 mc a nawet 6mc daty sa zanizone wiec nie powinno byc tragedii .

Maciej2109
11-02-15, 17:03
cm3 treca kozacka jest,jabłczan lepszy bo wody nie zatrzymuje w organizmie jak mono.

USgorn
11-02-15, 23:12
cm3 treca kozacka jest,jabłczan lepszy bo wody nie zatrzymuje w organizmie jak mono.

bzdura

marcin001
11-02-15, 23:46
A poszły do wc , szkoda zdrowia .

tylko bcaa i glutamine zostawiłem bo otworzyłem w styczniu akurat kilka dni po terminie to przeczytałem gdzies na stronie producenta ze do 3 mc a nawet 6mc daty sa zanizone wiec nie powinno byc tragedii .

hehe Uskowi opowiadałem w spamie jaką srakę miałem po glucie... i teraz tak pomyślałem że chyba przeterminowana była :d

yaro09
18-02-15, 09:19
L-Tyrozyna - czy opłaca się to brać? jeśli tak, to w jakim celu? stosował ktoś?

EwaM
19-02-15, 10:11
Czy spalacze pomogą mi osiagnać bardziej uwypuklone partie mięśni brzucha. Ćwiczę codziennie. Nie stosuje białka po treningu, bo nie znam się na tym, a może do spalaczy dodać białko? http://redro.pl/fototapeta-fitness-woman-showing-abs-and-flat-belly-sexy-muscular-woman,35996814 - taki efekt brzucha mnie interesuje. Staram sie stosować dietę w której najwięcej jest białka i warzyw z błonnikiem. Ograniczam tłuszcze. Siłownia 3 razy w tygodniu, aeroby codziennie + 8 abs

patryk1336
20-02-15, 10:28
witam czy stosował ktoś białko
DYMATIZE Elite 12 Hour 1980g ??

cena dość tania jak na białko chodzi mi mianowicie tylko o białko na noc.

fallenursus
20-02-15, 11:47
Czy spalacze pomogą mi osiagnać bardziej uwypuklone partie mięśni brzucha. Ćwiczę codziennie. Nie stosuje białka po treningu, bo nie znam się na tym, a może do spalaczy dodać białko? http://redro.pl/fototapeta-fitness-woman-showing-abs-and-flat-belly-sexy-muscular-woman,35996814 - taki efekt brzucha mnie interesuje. Staram sie stosować dietę w której najwięcej jest białka i warzyw z błonnikiem. Ograniczam tłuszcze. Siłownia 3 razy w tygodniu, aeroby codziennie + 8 abs
Nie ograniczamy tłuszczy tym bardziej u kobiet. Spalacze sklepowe to gowno.