Zobacz pełną wersję : Pierwszy cykl na mono
Wiek-17lat
Waga-80kg
Wzrost-180cm dokładnie nie wiem nie mierzyłem się na oko
Staż- od wakacji tamtego roku i 2 miesiace przerwy prawie rok
Cel- siła, masa
Dieta- jest ostatnio wstawialem
Odżywki tutaj moje pytanie co kupić myślałem nad : Mono Universala 500g 2 puchy, WPC 80 2kg, Carbo jakies tutaj zdania sa podzielone jedni mowia ze wiecej sie tylko sika a drudzy ze dziala takze nie wiem do tego jeszcze moze jakas przedtreningowka? azot? czy obejdzie sie?
W tym wieku nie kombinuj z niewiadomo czym, postaw na sprawdzone suple :P
Kreta, Białko, Carbo tylko po treningowo, leucyna :)
Pozdro.
maniek1988
14-08-12, 16:53
Mono jak mono w zasadzie nie ma wiekszej roznicy. Białko wedle brakow w diecie, carbo do uzupelnienia wartosci odzywczych po treningu bedzie ok. A jesli chodzi o ta przedtreningowke to zacznij od czegos slabszego typu Shock lub samo aakg i powinno byc git:D
Mono Dt 5g na czczo 5g po treningu, Biało 20g po treningu, Carbo 50g po treningu styknie czy cos dorzucic do tego cyklu?
maniek1988
14-08-12, 17:29
Daj 5g na czczo i od 5-15g po treningu, bialko minimum 30g po treningu carbo moze byc.
raczeek_87
14-08-12, 19:35
a ja proponuje
ww 6/kg
T 1/kg
b 2,5/kg
i jak juz musisz to mono(jw) i pompa musi byc .
a ja proponuje
ww 6/kg
T 1/kg
b 2,5/kg
i jak juz musisz to mono(jw) i pompa musi byc .
Tłuszcz max 1g
WW nie widze sesnu łądowania w siebie takiech ilości to wariactwo dla młodego człowieka, proponuje zacząc od ok 3 g ww i obserwowac sylwetke nie kazdy musi wkładac w siebie tony zarcia skoro sam nie wiem jak bedzie reagował
białko nie widże sensu łądowania takiej ilosci na sucho 1,8-2g to moim zdaniem max,
kreatyna po treningu i kiedy Ci pasuje pora brania kreatyny w ogóle nie jest ważna wybierz najbardziej pasującą dla Ciebie, najważniejsza jest porcja po treningu.
Bialko: 197 gram = 2,4 g/kmc
Tluszcze: 57 gram = 0,7 g/kmc
Weglowodany: 414 gram 5,2 g/kmc
Lacznie kalorii: 2929
raczeek_87
14-08-12, 20:45
ja wiem z ww to róznie bywa , nie ma co dyskutować każdy organizm inaczej reaguje u ciebie micek przy 3 ww " teoretycznie " a u mnie dopiero przy 6 pompa wchodzi, ale też nie ma co sie oszukiwać nawet po koksie nie osiągniesz wymażonej formy jak odpowiedniej diety nie bedziesz trzymał pod wybrany przez siebie cel .
jak to u mnie wygląda bo chce startowac on drugiego tygodnia
Bialko: 197 gram = 2,4 g/kmc
Tluszcze: 57 gram = 0,7 g/kmc
Weglowodany: 414 gram 5,2 g/kmc
Lacznie kalorii: 2929
jak dla mnie ok, po kilku tyg sam będziesz widział czy dodać czy obciąć
pjona chlopaki, pierwszy cykl jade na mono jakies bialko carbo moze jakas przedtreningowke zobaczymy jak fundusz pozwoli wole zainwestowac w miche