Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ból pleców.

Megabat
27-07-12, 16:19
Witam, od pewnego czasu bolą mnie plecy, mianowicie prawa dolna część, lekko nad pośladkiem, jednakże ten ból powtarza się już drugi raz, pierwszy raz odczułem coś takiego 2 lata temu. Ból jest ciężko opisać, czasami jak się schylę to automatycznie z bólu zginają Mi się kolana. Na koniec dodam że bardzo dużo gram w piłkę.

fallenursus
27-07-12, 16:23
zacznij rozciagac pomalu prostowniki powiedzmy xo dwa trzrr dni. jesli oo trzech tyg sie nie polepszy idz do lekarza.

Megabat
27-07-12, 16:26
Prostowniki ? Nie za bardzo zrozumiałem, na dodatek powiem ze nigdzie nie upadłem ani się nie przewróciłem, przynajmniej nie pamiętam takiej sytuacji, ból nie jest taki jak po przewróceniu się czy coś w tym stylu, ale ja się nie znam :)

Gwido
27-07-12, 22:04
a nie przewiało ci miesnia? jak mi szyje złapało to tydzien sie nie umialem glowa krecic

Megabat
27-07-12, 23:00
Hmm nie sądzę, mykałem sobie za piłką, aż tu nagle coś w plecach, no pograłem jeszcze z 10 minut ale potem już się położyłem na ziemi i miałem trudności z podniesieniem sie z ziemi..

gangster
27-07-12, 23:48
Pewnie coś sobie naderwałeś w dolnym odcinku pleców,powinno samo przejść,jeśli w ciągu 2 tyg nic się nie zmieni to do lekarza.

Megabat
28-07-12, 00:13
Dwa razy bym sobie to samo naderwał ?

gangster
28-07-12, 10:54
Kontuzje czasami się odnawiają,zwłaszcza jeśli uprawiasz jakiś sport.

luo
29-07-12, 15:08
Być może, któryś z krążków międzykręgowych (dysków) delikatnie się przesunął i uciskał na rdzeń co spowodowało ten ból. Masz/miałeś przykurczone prostowniki? z czasem ból powinien słabnąć, tak czy inaczej wybrałbym się na Twoim miejscu do lekarza i zrobił przynajmniej kontrolne rtg, bo przyczyn bólu może być dużo

cyklonKatrina
15-10-12, 10:49
bóle pleców w dole to pewnie korzonki i powinno samo przejść. Jak nie przejdzie, to konieczna wizyta u ortopedy (http://forus.co), samemu można sobie tylko krzywdę zrobić