PDA

Zobacz pełną wersję : bol gardla

Gwido
03-07-12, 10:58
witam. dzis jest juz 3 dzien jak mnie boli gardło:errf:. Towarzyszy temu gorączka ok 37,3. Innych dolegliwosci nie mam raczej, jestem troche oslabiony. Po poludniu chce wybrac sie do lekarza i prawdopodobnie przepisze mi jakis antybiotyk. Dzis rano zrezygnowałem z aerobów zeby mi sie nie pogorszyło.. Jak dostane antybiotyk to czy bede mogl do treningow wrocic? Dzis wieczorkiem gram z kolegami w noge i tez nie wiem czy warto:errf:. Wysiłek moze sprzyjac infekcji gardła?
pozdro

xxmłodyxx
03-07-12, 12:42
bolało kilk dni gardlo i bule głowy na siłowni. Zwieksz dawke wit c. Ciepło jest wiec dbaj aby cie nie przewiało bardziej jeszcze. Jezeli nie dajesz rady to lepiej odpusc kilka dni zanim Cie całkiem rozłozy

Gwido
03-07-12, 18:30
przepisany mam antybiotyk (azycyna). Zaczyna mnie dusic cos kaszel, ale mam nadzieje ze antybiotyk pomoze.. Nie ma to jak kurwa zachorowac na początek wakacji!

luo
03-07-12, 21:59
Huy wie czego uczą lekarzy na medycynie.. Może mi ktoś jakoś sensownie wytłumaczyć po co tak często wypisuje się antybiotyk na zwykłe przeziębienie? przecież jest tyle znacznie łagodniejszych metod leczenia

fallenursus
03-07-12, 22:02
tutaj kazdy lekarz ma bonusy od kompani farm od wypisanych lekow. wszedzie na wszystko ida antybiofytyki

luo
03-07-12, 22:16
To po co w takim razie med?

Gwido
06-07-12, 16:34
siema. dzis w sumie juz 5 dzien chorowania. bedzie dzis 4/6 tabletek(antybiotyk). Został sie lekki katar i gorączka ok 37,1. Gardło nie boli, wiec nie wiem skad ta goraczka. Czy taka wysoka temp. na dworze tez moze na to wplywac? Juz mnie choy strzela z ta goraczka..

fallenursus
06-07-12, 16:45
goraczka mkze byc od antybiotykow;) kazdy w jakims stopniu na cos zle wplywa. jesz jogurty z tabsami?

Gwido
06-07-12, 17:01
powaga? tego nie wiedzialem :D . Nie jem jogurtów ;o serki wiejskie only.

flutebox
07-07-12, 21:16
37,3 gorączką nie można nazwać.
P.S Tak wysoka temp. może wpływać na to, że masz podwyższoną temperaturę ciała.

KowalX
07-07-12, 23:00
siema. dzis w sumie juz 5 dzien chorowania. bedzie dzis 4/6 tabletek(antybiotyk). Został sie lekki katar i gorączka ok 37,1. Gardło nie boli, wiec nie wiem skad ta goraczka. Czy taka wysoka temp. na dworze tez moze na to wplywac? Juz mnie choy strzela z ta goraczka..

To nie gorączka,a podwyższona temperatura. W ogóle nie ma się co tym przejmować. Pewnie się przeziębiłeś i organizm walczy z infekcją. Masz podwyższony metabolizm co przekłada się na wyższą temperaturę ciała. Nawadniaj organizm jak trzeba i odpuść trening na parę dni. Lekarz przepisał Tobie antybiotyk więc pewnie i udzielił informacji na co jesteś chory?

Gwido
07-07-12, 23:23
powiem ze moj lekarz to dupa nie lekarz. on w gardle nic nie widzi, oskrzela czyste. no to dał flonidan flawamed i azycyne (cos tam burczał ze damy cos mocniejszego). i tyle. zawsze jego diagnoza jest taka sama. -Raczej wszystko wporzadku/ja tu nic nie widze niepokojacego

KowalX
08-07-12, 13:07
powiem ze moj lekarz to dupa nie lekarz. on w gardle nic nie widzi, oskrzela czyste. no to dał flonidan flawamed i azycyne (cos tam burczał ze damy cos mocniejszego). i tyle. zawsze jego diagnoza jest taka sama. -Raczej wszystko wporzadku/ja tu nic nie widze niepokojacego

To jak Ci powie,że wszystko w porządku to spytaj po co przepisuje antybiotyk.

Gwido
08-07-12, 13:26
jutro ide do niego jeszcze raz. dzis ostatnia tableta i oby do jutra przeszlo bo wyjezdzam na wczasy... teraz ciagle 37,0. wystatrczy ze czola dotkne to wiem ze cos nie tak. w gardle stan zapalny jest mi sie wydaje.. plucze rumiankiem moze to pomoze

Gwido
18-07-12, 09:39
siema. chlopaki pomocy.. Byłem tydzien nad morzem i stan podgoraczkowy jak był tak jest dalej. Codziennie rano boli mnie gardlo (to zazwyczaj przechodzi po umyciu zebow i zjedzeniu sniadania), jestem osłabiony i mam sporadyczny duszący kaszel. Rano temp. jest raczej normalna 36,6/7 z biegiem dnia rosnie. wczoraj po meczu mialem37,4. Dodam jeszcze ze jak dotkne czoła lub karku to sa ciepłe jednakowo. NIe wiem co moze byc przyczyną tej goraczki i zlego samopoczucia.
Pomóżcie, pozdro

Chcę_być_wielki
18-07-12, 17:59
Ja Cie człowieku nie rozumiem, po co się żalisz na forum idź do lekarze, zrób wyniki , jak Ci ten lekarz nie pomaga idź do innego. Tutaj nikt Ci recepty nie wypisze, nie wiem po co to wszystko piszesz?

luo
18-07-12, 18:48
Nie myślałeś, żeby po prostu zostać przez kilka dni w domu, łykać ze 2g paracetamolu i wit C, trochę miodu i ząbek czosnku do każdego posiłku? na mnie zawsze działa

fallenursus
18-07-12, 19:05
attention whore maybe??
37 to nie goraxzka.
idpocznij polykaj wit c i sie wyspij. przestan sobie wmawiac i panikowac.

Seki
18-07-12, 21:21
witam. dzis jest juz 3 dzien jak mnie boli gardło:errf:. ... Dzis rano zrezygnowałem z aerobów zeby mi sie nie pogorszyło.. .Wysiłek moze sprzyjac infekcji gardła?
pozdro

Akurat aeroby czesto pomagaja organizmowi zwalczyc infekcje, co do treningu silowego, to niestety odwrotnie - oslabia. Antybiotyk to glupota, szczegolnie latem, wit C, czosnek, paracetamol i wypoczynek.

Gwido
26-07-12, 16:25
siema. temperatura unormowała sie do 36,6/7 wiec jest git ;D
Przedwczoraj jednak zaobserwowalem cos. Na mojej szyi wyskoczyły 2 "kulki". 1 pod brodą (to pewnie wezeł chłonny) 2 po lewej stronie szyi kilka centymetrow ponizej brody i kilka cm od krtani(?gardła). Wlasnie ta kulka mnie niepokoi. Nie wiecie czy to nie jest rowniez wezeł?

alder
25-08-12, 17:22
zdrów?

pogratuluj lekarzowi mózgu.zapewne to było przeziębienie wywolane wirusem a on ci antybiotyk

gorączka zaczyna się od 38

dymałeś coś ostatnio bez gumy?

Larwa
06-09-12, 11:58
idz na badania, od pisania na forum nie ozdrowiejesz chłopie. Lepiej wyleczyć dobrze, niż później zdechać kilka dni.

Gwido
06-09-12, 21:18
larwa looknij czasem na datę :D na badaniach bylem. nawet u laryngologa. powiedzial ze jestem zdrow. badania wzorowe, crp tez dobre. miewam czasem skoki temperatury jak też zimne rece(praktycznie na okragło) wtedy łapie sie za czoło i wydaje sie cieple. A wiem ze to przez moje dłonie :D