PDA

Zobacz pełną wersję : papierosy

Chcę_być_wielki
26-06-12, 12:07
ma ktoś może jakiś konkretny artykuł na temat palenia papierosów i wplywu na siłownie? Bo nie mogę znaleźć nigdzie konkretnego własnie na ten temat ;)

xxmłodyxx
26-06-12, 17:24
nic dobrego. obniza kondyce wydolnosc... niepolecam xD

KowalX
26-06-12, 18:33
ma ktoś może jakiś konkretny artykuł na temat palenia papierosów i wplywu na siłownie?

Na siłowniach będzie śmierdzieć :)

DTX
26-06-12, 18:36
Pierdol fajki, za kilka paczek masz juz na towar....

fallenursus
26-06-12, 19:00
niom. u mnie 3 paczki szlugow rowne flakonowi propa...wybor nie trudny:)

Chcę_być_wielki
26-06-12, 21:23
czas najwyższy pierolić fajki, lepiej wydać na jakiegoś stejka

Chcę_być_wielki
27-06-12, 12:09
a ktoś coś ma do powiedzenia o detoksykacji przy paleniu fajek, bo różne informacje można wyczytać w internecie, ale każdy to samo ;)

slim shady
28-06-12, 15:23
przenoszę do działu zdrowie
jak bedzie jakiś art to załozy sie specjalny temat w dziale czytelnia

DżepiPump
03-07-12, 14:26
http://www.youtube.com/watch?v=WoeuHVmYbmw

Myślę, że zmotywowało :)

raczeek_87
04-07-12, 10:21
Łatwo mówić osobą co nie palą , " Myśle ze zmotywowało" nie jedne filmy oglądałem co sie z płucami i cerą dzieje i co pale dalej w styczniu robiłem podejście - 7 dni wytrzymałem w technice zmniejszania o 5 szlug co dzień az tak doszedłem do 3 - i dupa .
człowiek pali dalej - wiec prosze jak ktoś nie pali to niech sie nie wypowiada bo nie zrozumie o co chodzi .
"To tak jakby osobie która tranuje z pasją zabrać - siłownie , diete , odżywki "

gangster
04-07-12, 11:03
Mi czasami zdarza się popalać do piwa,które rzadko piję lub też czasami na rybach jak nie biorą i się troszkę nudzę.

Tak normalnie bym nie zapalił,ponieważ odrzuca mnie ich smród.

Dobrze się odżywiasz,wyglądasz,zachowujesz to i pachnieć można ładnie jakimiś markowymi perfumami.

Wyobraź sobie,że osoba,która przed chwilą paliła wchodzi do sklepu czy banku i co robi niepaląca kasjerka? Nic bo nie może nic zrobić,ale też nie może się doczekać aż ten śmierdziel sobie pójdzie.

raczeek_87
04-07-12, 16:29
Tak to prawda nie obejdzie sie bez tic _tac-a i zawsze flakon perfum tez w aucie wożę - osoba palaca tego nie czuje ale inne na pewno .

KowalX
05-07-12, 12:41
Dobrze się odżywiasz,wyglądasz,zachowujesz to i pachnieć można ładnie jakimiś markowymi perfumami.

Wyobraź sobie,że osoba,która przed chwilą paliła wchodzi do sklepu czy banku i co robi niepaląca kasjerka? Nic bo nie może nic zrobić,ale też nie może się doczekać aż ten śmierdziel sobie pójdzie.

Akurat stosowanie perfum może nie być zdrowe. Zwykła guma do żucia wystarczy.

raczeek_87
05-07-12, 13:34
Ale tez nie ma co tak oczerniać palaczy , na pewno nie jeden schludniej wygląda , lepiej pachnie niz nie jedna osoba nie paląca .

gangster
05-07-12, 19:48
Kowal co masz na myśli,że perfumy są szkodliwe dla zdrowia?

Bo jak by tak się wdrażać w szczegóły to gumy też są szkodliwe :)

Chcę_być_wielki
06-07-12, 10:44
u mnie leci już 13 dzień bez palenia, a wczesniej dużo paliłem i prawie 5 lat, a się trzyymam na razie, ale czasmai cieżko bywa ;p

raczeek_87
06-07-12, 11:43
jaką techniką lecisz ?

KowalX
06-07-12, 14:01
Kowal co masz na myśli,że perfumy są szkodliwe dla zdrowia?

Bo jak by tak się wdrażać w szczegóły to gumy też są szkodliwe :)

Nie porównywałbym perfum do gum. W perfumach jest wiele związków działających estrogenie, zaburzających gospodarkę hormonalną, rakotwórczych ect.

Chcę_być_wielki
06-07-12, 17:25
techniką na dziewczynę. Już tyle razy zapowiedziałem, że rzucam i rzucam palenie, a na gadsaniu się skonczyło. W reszcie mi powiedziała, że i tak mi już nime wierzy bo tylko tak gadam. I to wystarczyło, żeby mi wjechac na ambicje ;p ale nie można specjalnie czegoś dla kogoś robić, albo żeby ktoś zabraniał, trzeba samemu chcieć :)

raczeek_87
06-07-12, 18:59
sog leci za 2-wu tygodniowy efekt wiem jakie to cieżkie ;)

Chcę_być_wielki
06-07-12, 22:01
stopniowe ograniczanie jest najgorsze, bo zawsze przy takich próbach kończy się, a jedną sobie zapalę i potem już leci ;p trzeb aod razu na 0 inaczej nie da rady wg mnie

DżepiPump
06-07-12, 23:49
Mój wujek palił 40 lat i rzucił w jeden dzień. Brat wiele razy chciał rzucać palenie ograniczając się do kilku papierosów dziennie, niestety po tygodniu wracał do "normalnego" stanu :S

Pzdr

Chcę_być_wielki
21-07-12, 12:58
Panowie i Panie , podaję wam stronkę która może zmotywować do rzucenia palenia . Jest na niej licznik, który nam pokazuje ile sie nie pali, ile się oszczędza itp. itd. bardzo ciekawa stronka www.nalogow.com jak dla mnie bardzo fajna :)

yaro09
23-07-12, 19:41
u mnie niedlugo minie trzeci rok bez fajek. nieraz ciągnie. ale pier*ole to.

piuras86
07-10-12, 20:41
masakra jest z fajkami juz palę ponad 10 lat maxymalnie 8 h wytrzymałem ale co jest czasami dobre cygaretki 4 max dziennie bo idzie sie porzygać, śmierdzi strasznie mnie odrzuca jak ktos na szybko wypali i do auta siada to jest smród ;/
przy okazji pracuje na żurawiach to w tym kiosku ruchu na wysokości czasem sie nudzi to faja za fają ;/ nicoret plastry na mnie nie działają ale raz ak wyszedłem z siłowni tak wyjebany jak bezpiecznik zapaliłem i bełt ... ale jak mówie teraz znów startuje z cygaretkami bo tego dużo sie nie wypali :D może ktoś spróbuje i dzięki temu obrzydzi sobie jaranie na maxa powodzenia :)

yaro09
07-10-12, 20:53
ciezka sprawa.. ale tymi cygaretkami normalnie sie zaciągasz jak papierosem? nigdy nie paliłem tego

raczeek_87
07-10-12, 21:14
Sa ponoc dobre takie tabletki TABEX - mam zamiar przetestowac .
Mój kumpel z tym zucił i juz rok nie pali - działanie polega na tym ze po kilku dniach jak zapalisz szluga to czujesz sie jak byś z 10 z kolei palił , ponoć obrzydzenie strasze do sazlug łapiesz ...........
Ciekawe ?

WilOne
07-10-12, 22:26
Ja już drugi miesiąc lece bez i wiem jedno aby rzucić trzeba tego chcieć ,na mnie nie działa stopniowe rzucanie jak już pier.... tym to od razu z grubej rury. (Poprzednie próby 1rok i 1,5 roku bez)

raczeek_87
08-10-12, 00:03
Silna wola - jest to pojecie bardzo ogólne , tak na prawdę co to znaczy .
w rzeczywistości osoby które w większym stopniu rzucają palenie są osobami spokojnymi , które w mniejszym stopniu przechodzą ten trud, nie biorą do siebie tak tego wszystkiego .
Zaś osoby pełne energii , dynamiczne - których juz pare godz bez szluga nosi po ścianach , bierze ich kurwica i są łatwiej podatne na stres maja wiekszy problem z rzuceniem palenia - Nie ma co sie oszukiwać czasem trzeba sie wspomóc .
Nigdy nie próbowałem zadnych środków wspomagających rzucanie palenia , wiec czemu nie spróbować z czymś - może na podświadomość chociaż podziala.
Juz kilka dni mi to chodzi po głowie
Wkurwiłem sie na maksa a wiec jutro kupuje te tabletki i zobacze , co czytalem widze same dobre opinie a to tez jest motywujące ...
Nie wiem czy dam rade bo dla mnie najgorszy jest juz 1 dzień a w zasadzie juz po kilku godzinach mam kurwice - nigdy nie wytrzymalem nawet 1 dnia - żałosne ale prawdziwe .
Motywacja jest tylko żeby organizm nie szalał .
Na pewno idzie to na same pluzy pewnie waga pójdzie w górę co mnie bardzo cieszy , kondycja , portfel .

piuras86
08-10-12, 09:48
zalezy jak te tab dzialaja na czlowieka sa to tab 5mg wcinasz je i palisz chyba z dnia na dzien dokladasz tab i odstawiasz jedna fajke musisz miec zalozone ile dziennie palisz i ustawic date rzucenia az zejdzies z di 3 fajek a pozniej jeb ale to u mnie sie nie sprawdzilo ale niquitin tab ja pierdole taka flegma sie w pysku robi ze az niedobrze butle coli do jednej tab

a co fajniejsze stymulacja prondem jest cos takiego moj znajomy dal 70zl poszedl jarał 2 paki kierowca nerwowy typ hehe wariat jak wyszedl to nie mofl znies zapachu fajek i przegralem 1l wyborowej i juz 2 rok i nie pali sam sie zbieram zeby na to isc a teraz musze zejsc z dźwigu i iść po jagodzianki i L&M light's :p i kawe

raczeek_87
08-10-12, 11:32
Ciekawe , a powiedz gdzie sie to wykonuje i na jakiej zasadzie to działa ?

Chcę_być_wielki
08-10-12, 12:03
Maz rację silna wola i wszystko da radę , ja już nie palę od 107 dni wyłącznie na silnej woli i myślę mam nadzieję że już więcej tego gówna nie wezmę . Także innym życzę także powodzenia ;)

piuras86
08-10-12, 12:23
ja to bylem w czestochowie trzeba popatrzec za tym w necie

kubaCK
08-10-12, 12:56
13 miesiecy nie pale, poszedlem do lekarza po tabex.. troche lykalem i jakos udalo sie. nawet po takim okresie chce mi sie strasznie palic:)

piuras86
08-10-12, 13:18
ja na przerwie poszedlem po fajki ale nie kupilem kg bananow i kabanosy huj mnie strzela na tej wysokości bananow brak ale suszone kabanosy jeszcze 3 zostaly z 15 wytrzymam do 14 w razie w cygaretki mam waniliowe hehehe spoko fajny temar jak tak sie czyta to az sam sie człowiek nakreca zeby pierdoląć to dziadostwo

Ale tez Markus Ruhl jara dosyc duzo i jaki kaban z niego hehe

yaro09
08-10-12, 15:33
ja rzuciłem 14 grudnia 2010. bylem chory, nie wychodzilem z domu i lezałem pare dni w łózku. wtedy przez te pare dni nie paliłem. jak wyzdrowiałem to jeszzce nie do końca dobrze sie czułem i nie ciągneło mnie tak bardzo do fajek.
i pomyslalem ze to najlepszy moment na rzucenie. przez pare dni ciągnelo dość mocno, ale myslalem ze bezdie gorzej. jakos dałem rade i mam juz spokój :)
zresztą chyba niedlugo potem wszedł zakaz palenia w klubach i miejscach publicznych. to chyba tez troche pomoglo

fallenursus
08-10-12, 16:16
zrobie kawe .kopsne szluga i chyba klate pykne ?

raczeek_87
08-10-12, 16:47
kupiłem tabex , od dziś popołudnia zaczynam kuracje ......
.............rany jaki człowiek jest jebnięty to , aż szkoda gadać .
Baba w aptece powiedziała 74 zł - myślę dużo trochę .....!
a kur....a na szlugi 350 zł m-c nie jest żal wydawać ....!!!!!!
Ahhhh te nałogi .... co robią z człowiekiem

piuras86
08-10-12, 19:41
kurwa 74 zł jak recepte na to miałem to po 35zł kiedys dawałem ale spoko 350 zł na fajki u nas są ruskie czyli 200mc
ale spoko rzuć palenie co zaoszczędzisz to przejesz masa sie robi :D ja spierd spać bo ledwo co z siłowni wróciłęm i łęb naku***wia

rmn
08-10-12, 23:15
daj znac jak ten tabex dziala bo mam zamiar w to zainwestowac. moj kumpel na tym lecial miesiac i juz 2lata nie pali

WilOne
09-10-12, 21:42
Każdy sposób jest dobry aby spróbować skończyć z tym nałogiem mi wystarczyło samozaparcie i silna wola ,chodź bywały sytuacje stresowe gdzie twierdziłem że należy mi się że powinienem zapalić aby odreagować ale nie ku... nie dałem się :P

raczeek_87
18-10-12, 09:54
6 DZIEŃ BEZ PALENIA .......!!!!!!!!!

Witam a wiec jak w tytule 6 dzień bez palenia .
Nie mówie , ze było łatwo ale jakoś dałem rade .

Pisza na opakowaniu Tabex iz należy brać tam 6czy 7 tab .
-Więc ja na spokojnie zacząłem od 10 tab przez pierwsze 4 dni .
Piszą że trzeba powoli ograniczać wypalone papierosy .
-więc pierwszega dnia wypaliłem 2 paczki
- drugiego 10 szlug , meczyłem sie jak cholera 10 to za mało
-3 dnia 40 szluk
-4 do oporu ( musicie mieć tą myśl że najar4aliścię sie do opory )

5 dnia ZERO i tak sie trzymam do dziś czuje ze nawet mnie nie ciągnie.
Zastosowałem jeszcze jedna strategię .
5 dzień przypadł na weekend - pomyslałem ze łatwiej bedzie bo a to na siłke pójdę , a to na spacer , ugotuję coś itp , i jakoś ten czas zleci , na dodatek na weekend wszystkie szlugi a zostało mi jeszczę z 16 paczek wrzucę do auta i żonie dam kluczyki tak samo z kartą od bankomatu i pieniędzmi , wiec zostałem w czarnej dupie i nawet nie miałem gdzie i za co kupic - mówię huj tak bede najwyżej zdychał , Było wrecz przeciwnie przeleciał weekend nawet sie nie obejrzałem teraz leci 6 dzień i nawet tak bardzo mnie nie ciągnie ....

Dla tych co mówią ze nie dadzą rady - powiem, ze sie mylicie ...
Mam 25 lat i paliłem od 16r życia 1 paczkę ed , rzucałem juz chyba z 10 razy - powiem szczerze ze nigdy nie wytrzymałem nawet pół dnia bez szluga - nie jestem osobą co potrafił by zycić z dnia na dzień - jeśli czytałem taką wypoeiedz innej osoby to zaraz podświadomie szukałem wymówki - " eeee pewnie nie był aż tak uzalerzniaony - a teraz pierdoli o silnej woli " .....

A za te pieniążki wole 3 flaszki propka m-c :P
pozdro.

yaro09
18-10-12, 10:02
no to juz prawie tydzien. powinno byc dobrze, jak dajesz rade teraz to wydaje mi sie ze wytrzymasz :) powodzenia !!!!

bibski
18-11-12, 21:36
i jak poszło coś sie nie chwalisz

Hero33
08-02-13, 23:15
raczeek jak tam palisz, czy nie ? Ciekawy jestem :)

polo
11-02-13, 14:41
nie da sie żucić , w robocie przewarznie ciśnie na kiepa tymbardziej jak inni przy tobie palą

Hero33
11-02-13, 14:56
Gorzej jak ludki w robocie rzucają masowo i nie palą , a ty zostajesz sam i dalej palisz :)

yaro09
11-02-13, 21:02
wszystko sie da

kubaCK
11-02-13, 21:28
nie palilem 14 miechow ;) a teraz znowu pale. tak to juz czasami bywa;)

yaro09
11-02-13, 23:12
jaa ale dupy dałes

kubaCK
12-02-13, 06:27
nie pierwszy i ostatni raz;)

alder
12-02-13, 11:00
mnie już ponad tysiąc dni bez kiepa stuknęło

Fit4ever24
12-02-13, 11:27
Dobrze że mnie nigdy nie ciągnęło do tego dymu ;)

piuras86
12-02-13, 14:14
ja 15 lat pale i jakoś nie mam z tym problemu :D ale można by było przestać tylko ciężko ... bardzo agresywny jestem jak nie zapale ;/

Hero33
12-02-13, 22:01
agresja , duża drażliwość no i mi się jeszcze włącza mega ssawa , mam mega głoda :)

alder
13-02-13, 07:25
mina takie fazy
trzeba przejsc
ja sie rzucalem na lozko tak mnie nosilo i w klacie ssalo
ale to jeszcze dawniej jak rzucilem na spontanie bez nastawienia i tylko 2 miechy choc wczesniej 2 razy po pol roku nie palilem
teraz 3 lata ponad ale nastawialem sie na rzucenie

Mustbethemuscle
23-02-13, 09:29
ja rzuciłem po 15 latach jarania .... polecam::)
człowiek zaczyna czuć co je...

Hero33
28-02-13, 22:21
Po 15 latach jarania na 30 urodziny rzuciłem. Na razie mija dopiero 5 dzień bez peta ale dla mnie to sukces :)

yaro09
28-02-13, 22:27
no 5 dni przy takim stażu to niezle :P

Hero33
11-03-13, 01:49
dzisiaj leci 16 dzień bez papierosa :)