Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Nie chce mi sie ¶pać .

raczeek_87
25-06-12, 10:34
Co polecacie na lepszy sen ?
Jestem na bombie meta , hcg , prop , wino, a dokładnie teraz juz z szedłem z mety i lece na winie i te¶ć.
zaobserwowałem ,ze od momentu jak biore wino mam trudno¶ci z zasypianiem , usypiam tok ok 2.00 a wstaje o 8.00 i tak az do pt. Jak juz jestem wymęczony całym tyg to za to w sobote ¶pie do 13.00(ale równiez zasypiam pózno) i powraca ten procws od nowa , nie wiem o co tu chodzi ? Nigdy nie należałem do jaki¶ ¶piochów ale przeważnie o tej 12.00 w nocy juz zasypiałem .

Micek185
25-06-12, 13:53
od podstaw bym zacz±ł. na samym pocz±tku do posilku przed snem dorzuć węglowodany zlożone może być np brazowy ryż i poczekaj kilka dni i sprawdĽ efekty.
dobrym i wypróbowanym przeze mnie sposobem jest podkręcenie temperatury ciała na około 2godz przed snem, jesli idziesz o 12spac to ok 22 wsiadĽ na rowerek na okolo 20-25min, podniesienie temperatury ciała w tym okresie bardzo pomaga w zasypianiu i pogłębia sen, jest to potwierdzone naukowo a sam to wypróbowałem bo tez czasem nie mogłem zasn±ć.

z metod bardziej hardcorowych proponuje porozmawiac z kobiet± na temat ubrań lub zakupów.... :D

raczeek_87
25-06-12, 14:10
heh z t± metoda hardcorow± to raczej odpuszczę sobie ;)
Z podkręceniem temperatury to trening kończę o 21 , nawet wole teraz pózniej chodzić zwłaszcze jak jest taka duchota za dnia , ale to sie dotyczy tylko wt,¶r. bo juz w sob,niedz to około południa chodze , niestety godziny otwarcia do tego zmuszaj±,
co do posiłków to po tren idzie kura/makrela + 150g ryż biały + warzywa ( 21.20), + 200g twarogu , łyżka oliwy + banan dla smaku lub truskawka, masło orzechowe , rodzynki, ale jak makrele wcze¶niej jem to oliwe odpuszczam do twarogu itp - wiesz o co chodzi . godz -(22.40) ostatni posiłek , no chyba ze czasem mnie złapie mały głód jak wczoraj np. to przed 2.00 w nocy szejka robiłem i napchałem sie płatek ;)
MYSLAŁEM o jaki¶ tabsach na sen ?

fallenursus
25-06-12, 14:24
jesres na towarze
nie wnikaj w inne przyczyny

raczeek_87
25-06-12, 14:28
hehe -:D
Fallen widze że ty tez spać nie możesz która jest u ciebie 5.00 rano :)

.rocky
25-06-12, 16:26
ewentualnie moglbys sprobowac pokrecic z lekazem rodzinnym zeby ci wypisal paczke zolpidemu
oczywiscie mowisz ze potrzebujesz to tylko okresowo na raz bo doszly ci na koniec miesiaca dodatkowe zmiany czy cos tam jak nie bedzie gburem lajtowo dostaniesz
tu masz przynajmniej pewnosc lykasz i za 10min spisz jak zabity a te wegle przed snem itp bym se darowal na bombie da to pewnie tyle co nic
a a jesli bez recki cos to sproboj melatonine ale w wiekszej dawce jakies 6mg powinienes poczuc jak nigdy nie lykales

Pioter1994
25-06-12, 19:30
Brał¶ lub bierzesz jaka¶ kofe/guarane co¶ pobudzaj±cego?

Może masz w składzie jakiego¶ supla i nawet o tym nie wiesz.

Miałem podobny problem jak dawki kofy zwiększyłem a treningi zaczynałem o 19-21 i zasn±ć nie mogłem. Po odstawieniu mniej więcej ¶pie normalnie (mniej więcej bo czasami się zasiedze trochę :P).

raczeek_87
25-06-12, 20:21
1 kawa dziennie do 11.00
kreatyna mono - co dzień tylko rano
bcaa - przed snem tylko w dni tren.
witaminy olimp ed
białko 80% po tren 40g
to tyle nie wliczaj±c hcg,wino,prop .