PDA

Zobacz pełną wersję : Picie alkoholu

breku
23-06-12, 23:41
Jest ktoś z was obeznany w kwestii picia alkoholu w miejscu niepublicznym, mam na myśli jakąś polane, nad jeziorkiem, nad rzeką. Są to miejsca nie publiczne więc czy mogę otrzymać mandat za spożywanie alkoholu? Miejsca publiczne to nie są, a więc?

luo
23-06-12, 23:46
Miejsce publiczne to miejsce ogólnodostępne. Skoro polana jest ogólnodostępna do jest miejscem publicznym;) aczkolwiek nie zawracałbym sobie tym dupy bo po 1 w takich miejscach zazwyczaj nie ma patroli, po 2 jak jest to gdzieś na odludziu to podchodzi to pod znikomą szkodliwość=duża szansa że skończy się na rozgonieniu towarzystwa

slim shady
24-06-12, 10:10
może patrol na koniach dać mandat, szczególnie jak uzna że zaśmiecacie przy piciu, są miejsca wyznaczone gdzie możesz robić ogniska=pić więc tam spokojnie możesz

MAXIMUS 2
24-06-12, 10:16
Nie wiem jak w innych regionach Polski ale w Poznaniu na nad jeziorkiem gdzie sa tłumy ludzi i pijesz piwko itp i ma to ręce i nogi czyli z kultura to policja się nie czepia :)

kfc
24-06-12, 11:21
jeżeli nie ma 'burdelu, mega hałasu, i innych dzikich akcji" to policja nie podjedzie..

we wrocku na polankach, wyspach itd jak się zjawia, to owszem schowa się butelkę, popatrzą pojadą dalej.

breku
24-06-12, 11:46
dzięki za olśnienie.