Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Skakanka - Stawy

dirtyhaus
22-06-12, 00:16
Witam,
czy osoba przy masie 115 kg może skakać na skakance np. przez 30 min dziennie lub co drugi dzień? Czy to nie uszkodzi stawów? Ponoć ludzie z dużą wagą nie powinni skakać ale robią to zapewne bokserzy. Więc sam już nie wiem.

Micek185
22-06-12, 09:31
jesli an codzien nie masz problemów ze stawami czy nie odczuwasz zadnych bóli to smiało możesz skakać, to tak samo jak bys pytał czy osoba która wazy 115kg moze sama chodzic:) nie pytam nawet w jakim celu ta skakanka bo nie lubie negowac czyjejś aktywnosci fizycznej.

raczeek_87
22-06-12, 09:37
nie wiem czy dobrze pamietam dla osób z dużą nadwagą te ćwiczenia są zalecane początkowo z małą intensywnością i przede wszystkim z odpowiednim obuwiem.
I tak jak pisze Micek śmiało bym zaczynał .

dirtyhaus
22-06-12, 14:15
Nie mam zamiaru stracić masy na skakance, jeżeli podejrzewasz mnie o to Micek ;D
Buty zapewne jakieś sportowe. A czy nie mogą być po prostu zwykłe halówki?

Micek185
22-06-12, 15:09
nie no ja nic nie mowię, wprost przeciwnie im bardziej urozmaicony trening tym lepiej dla Ciebie, jestes wszechstronniejszy, kondycja na plus, gibkosc, ogólnie good idea dziś sam wezme sie za skakankę :)

najlepiej jak byś skakał boso, wtedy najlepiej dopasujesz stopę do podłoża ale, sądze że obuwie tu nie gra tak duzej roli.

kfc
22-06-12, 16:33
nie skacz na boso, bo jak "skujesz" to boli :P
ja mam miękkie adidaski

xxmłodyxx
22-06-12, 17:53
niemasz zamiaru tracic masy? nierozumiem xD To masa miesniowa all czy jestes otyły poprostu...?

dirtyhaus
22-06-12, 23:38
Nie jestem zbudowany z 100% mięśnia, ani też nie uważam się za grubasa. Jestem dosyć wysoki i raczej wyglądam na dobrze zbudowanego chłopa. Bardziej mi na sile i szybkości zależy, niż na wyglądzie. Zresztą jakoś w sierpniu będę chciał zrobić wycinkę lekką, to może dam zdjęcia przed i po.