Zobacz pełną wersję : Jaką dietę wybrać ?
Witam!!
Na początek kilka inf o mnie:
Waga: 65
Wzrost: 172
BMI 22,5
obw w pasie: 82
Więc tak... Od kilku dni biegam 2razy rano i wieczorem co 2 dzien robię pompki co 2 podciąganie na drązku oraz codziennie brzuszki z jednym dniem przerwy. Aby były większe efekty chciałbym ułożyć do tego odpowiednią dietę. Lecz za bardzo nie wiem jaką wybrać.. mam wagę 65 myślę ze póki co jest dobra chciałbym ją utrzymać lub zwiększyć maksymalnie do 70. Za to wolałbym nabrać troche symetrii ciała tzn zwiekszyć nieco miesnie rąk i spalić tłuszcz na brzuchu.. Czy takie coś jest wykonywalne?:D Jakie rozwiązanie byście mi proponowali? Liczę na waszą kreatywność i sugestie jeśli też komuś by sie chciało i mógły jakąś dietę przykłądową ułożyć lub podesłać byłbym wdzięczny... a produkty które często jem to przeważnie: jajka, ryż,ryby (najczęsciej te z puszki) orzechy włoskie, filety z kurczaka lecz jeśli będzie trzeba to mogę nawet surowe jajka jeść ^^:D aa i jeszcze jedno kupiłbym jakieś witaminki czy Olimp VITA-MIN Multiple Sport waszym zdaniem będą dobre?:) Pozdrawiam !! :)
mam wagę 65 myślę ze póki co jest dobra chciałbym ją utrzymać lub zwiększyć maksymalnie do 70. Za to wolałbym nabrać troche symetrii ciała tzn zwiekszyć nieco miesnie rąk i spalić tłuszcz na brzuchu.. Czy takie coś jest wykonywalne?:D
Jest wykonalne ale po kolei,najpierw zwiększ masę a potem redukcja,ale Ty raczej nie masz z czego się redukować :)
Dietę ułóż sobie według tego http://www.e-gym.pl/showthread.php?3...at-by-DonLeone
Zacznij chodzić na siłownię,żeby bardziej się rozwijać.
Jeszcze mam jedno pytanie:
bo ogólnie wiem ze dosyć mało ważne lecz czy można by było zastosować jakąś dietę aby pozbyć się tłuszczu bez straty kilogramów? bo głównie to mi zależy na nabraniu kondycji i wytrzymałości przez aeroby spalić niepotrzebny nadmiar tłuszczu oraz nabrać nawyki dobrego odżywiania.. jeśli ktoś wie mniej więcej o co mi chodzi i mógłby doradzić jaka dieta byłaby najlepsza... po wakacjach mógłbym zacząć chodzić na siłownie i zmienić dietę na masę, lecz teraz głownie zależy mi na kondycji, wytrzymałości oraz spaleniu niepotrzebnego tłuszczu... Mam nadzieje że zrozumieliscie http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/biggrin.png Pozdrawiam http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/smile.png
raczeek_87
21-06-12, 19:56
Wrzuć fotki, bo ciekawi pewnie wiele osób jak bardzo widać ten "tłuszcz" przy takiej wadze.
no głównie znajduje się na brzuchu jakieś 1cm chciałbym go ograniczyć zeby chociaż było troche miesni widac :)
raczeek_87
21-06-12, 20:24
na 1 cm w obwodzie? ;) hehe
Stary wg mnie to łap mase do ok 80 kg a potem to w dobre mięcho przerób .
I podejrzewam ze z końcowego efektu na pewno bys bardziej był zadowolony ,ale żeby do tego dojść trzeba na siłke śmigac .
Pozd.
fallenursus
21-06-12, 21:10
Jeszcze mam jedno pytanie:
bo ogólnie wiem ze dosyć mało ważne lecz czy można by było zastosować jakąś dietę aby pozbyć się tłuszczu bez straty kilogramów? bo głównie to mi zależy na nabraniu kondycji i wytrzymałości przez aeroby spalić niepotrzebny nadmiar tłuszczu oraz nabrać nawyki dobrego odżywiania.. jeśli ktoś wie mniej więcej o co mi chodzi i mógłby doradzić jaka dieta byłaby najlepsza... po wakacjach mógłbym zacząć chodzić na siłownie i zmienić dietę na masę, lecz teraz głownie zależy mi na kondycji, wytrzymałości oraz spaleniu niepotrzebnego tłuszczu... Mam nadzieje że zrozumieliscie http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/biggrin.png Pozdrawiam http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/smile.png
w czytelni jest kilka artow ktore odp Ci na te pytanie. mam nadzieje ze mnie zrozumiales :)
w czytelni jest kilka artow ktore odp Ci na te pytanie. mam nadzieje ze mnie zrozumiales :)
Nie zrozumialem :) Proszę tylko jaki to ma być rodzaj diety czy czysto na rzeźbę czy zrównoważona jakaś czy rekompozycyjna dałaby mi jakiś efekt :) proszę tylko o nazwę a na pewno przeczytam o niej i juz sam ułoże sobie plan :) czy moze spróbować diety leangains?
Tak myślę, to mógłbyś spróbować pocisnąć bilans kaloryczny na 0 i podkręcił aeroby, naprawdę intensywnie, bo to w Twoim przypadku może zdać egzamin.
Jeżeli to nic nie da, to możesz porotować trochę węglami w każdym dniu inaczej, np. stan niski - 1g węgli /KMC(środa, sobota, niedziela), średni - 2g węgli /KMC(wtorek, piątek), wysoki - 4g węgli /KMC(poniedziałek, czwartek).
raczeek_87
22-06-12, 09:17
Lordunio Uważam , ze skomplikowałeś za bardzo sprawe , nie oszukujmy się - która osoba początkująca potrafi ułożyć tak dietę aby tak bilansować .
Zgodze sie zeby kalorie na zero i ostre aeroby i niech zobaczy co sie bedzie działo.
Pozdro.
tez jestem tego zdania ze osobie początkującej nie ma co mieszać w glowie wazne są podstawy reszte sam zobaczy jak bedzie stosował się do wskazówek.
Poczytaj podwieszone tematy, ułóż dietę której byłbyś w stanie się trzymać przez dłużej niż tydzień i wrzuć tutaj, ktoś z forum Cię poprawi
Panowie, wiadomo :D
Ja tylko dałem jako alternatywę. Jeżeli wskoczy na 0 i dorzuci ostre aero, to powinno wystarczyć, jak niczego nie zepsuje w jedzeniu, no i nie będzie się opierdalał. :D