Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jakie odżywki pomiędzy cyklem kreatyny ?

carbon9
07-06-12, 13:16
Witam serdecznie, mój staż to ok 6 miesięcy mam 22 lata 178cm/81kg.
Jestem po 8 tyg. cyklu kreatyny konkretnie jabłczan CM3 TRECA a plan treningowy na masę do tego oczywiście dieta i MASS XXL olimpu jako jej uzupełnienie.
Chciałbym zrobić przerwę od kreatyny ok. 6-8 tyg. i nie mam pojęcia co mogę brać pomiędzy cyklami... na forach jest tego multum jednak każdy pisze co innego i neguje kolegę wyżej więc ciężko jest mi się czegoś konkretnego dowiedzieć.
Prosił bym bardzo o pomoc bo jestem w tym temacie zielony... chodzi mi głównie o to, aby nie stracić osiągniętych rezultatów i w miarę możliwości je poprawić.

Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam.

Sdl
07-06-12, 13:43
Dlaczego brałeś kreatynę ze stażem 6 miesięcznym? nie, sory nawet 4 miesięcznym skoro cykl trwał 8 tygodni zdecydowanie za wcześnie sama dieta by tutaj dużo zdziałała.
Dlaczego na pierwszy cykl jabłczan? Pierwszy cykl zwykle zaczyna się na mono
Pomiędzy cyklami najlepiej AAKG 5g przed trenem
Rezultaty zawsze troche stracisz ale pamietaj trzymaj sie diet ''o ile ja wogole masz''. AAKG jest on super na pompe co za tym idzie transport skladnikow odzywczych
lepsza regeneracja dobry booster azotu w organizmie
Uzupelnij profil

carbon9
07-06-12, 14:06
Czy na kolejny cykl polecił byś jabłczan czy mono ? jeśli chodzi o dietę to mam i staram się jej trzymać ewentualnie uzupełniam gainerem ale efekty są więc myślę, że jest w porządku.

Sdl
07-06-12, 14:16
powinienes zaczac od mono i drugi zrobic na tcm jablczanie + bialko/carbo wedlug brakow w diecie ale wedlug mnie w raz bedziesz mial za maly staz na razie cwicz, cwicz dobrze sie odzywiaj a efekty beda bardzo dobre. wstaw diete

Hellmut89
07-06-12, 14:57
Faktem jest że w twoim przypadku pewnie takie same efekty byś miał bez tej kreatyny a wydał kasę na podstawy magnez, omega 3 czy wit. z grupy b. I to bym tobie polecił. A jeśli chcesz kreatynę to bierz mono. Pomiędzy cyklami oraz w trakcie szamaj aminokwasy i to co pisałem w 1 zdaniu.

Micek185
07-06-12, 15:12
Witam serdecznie, mój staż to ok 6 miesięcy mam 22 lata 178cm/81kg.
Jestem po 8 tyg. cyklu kreatyny konkretnie jabłczan CM3 TRECA a plan treningowy na masę do tego oczywiście dieta i MASS XXL olimpu jako jej uzupełnienie.
Chciałbym zrobić przerwę od kreatyny ok. 6-8 tyg. i nie mam pojęcia co mogę brać pomiędzy cyklami... na forach jest tego multum jednak każdy pisze co innego i neguje kolegę wyżej więc ciężko jest mi się czegoś konkretnego dowiedzieć.
Prosił bym bardzo o pomoc bo jestem w tym temacie zielony... chodzi mi głównie o to, aby nie stracić osiągniętych rezultatów i w miarę możliwości je poprawić.

Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam.

kreatyne.

fallenursus
07-06-12, 15:33
kreatyne.

+ duze ilosci wolowiny z ziemniakami.
Nie mam kolegow wiec nikogo nie neguje.

KowalX
07-06-12, 17:58
powinienes zaczac od mono i drugi zrobic na tcm jablczanie

Nie powtarzaj głupot.

Sdl
07-06-12, 18:17
Nie powtarzaj głupot.
Jakich głupot?

luo
07-06-12, 18:39
Że poczujesz jakąś większą różnicę między jabłczanem a monohydratem, poza $$.
Jak chcesz sobie odpuścić na jakiś czas kreatynę to zrób to, a za 4 tyg zacznij kolejną puszkę mono, ew. do witamin, aminokwasów czy omega-3 dorzuć z 5g beta-alaniny. Jedząc dobrze więcej Ci nie będzie potrzebne

Baloniarz
09-06-12, 18:54
6136
6137

Przed treningiem 2kaps + 6kaps i jest taka pompa mięśniowa, pobudzenie i chęci, bez kreatyny :)
Przed treningiem bcaa 10g po treningu siłowym10g bcaa, po rowerku 30g carbo+30g białka :)

Zima
03-11-12, 20:18
Witam.
Zbliżam się do zakończenia cyklu z mono, który będzie trwał 6 tygodni. Suplementacja wyglądała następująco:
DT
rano 5g mono - śniadanie, białko od olimpa whey protein, posiłek przed treningowy, shotgun NO, trening, białko, 5g mono, kolacja białko.
DNT
rano 5g mono - śniadanie, białko od olimpa whey protein, obiad, 5g mono, posiłek, kolacja białko.

Jestem zadowolony z efektów, moim celem była masa, ale siła też bardzo skoczyła.
W planach mam teraz drugi cykl z mono, ale do tego potrzebna jest 6 tygodniowa przerwa i tu pojawia się moje pytanie, a mianowicie:
- co moge brać pomiędzy cyklami z mono, aby utrzymać osiągnięcia ewentualnie jeszcze je podciągnąć?
słyszałem, że dobre będzie aakg, ale szczerze mówiąc nie znam tego supla i nie wiem czy można do niego stosować białko itp?
Proszę o rozpisanie suplementacji w przerwie między cyklami z mono.
Dziękuję, pozdrawiam.

maniek1988
04-11-12, 01:05
Wiec AAKG to dobre rozwiazanie tlenki moga byc dodatkiem do kreatyny lub dzialac samodzielnie. Zauwazalne powinno byc lepsze ukrwienie miesnia i szybszy transport skladnikow odzywczych do tych wlasnie miesni. Dodatkowo mozesz dac jakas przedtreningowke bez kreatyny i dobrze powinno to zadzialac na samym treningu(grunt to dobrze dobrany suplement np.ripped freak lub animal rage jak dla mnie naprawde daja rade i sa bez kreatyny). Cytrulina tez bedzie dobrym prekursorem tlenku azotu mozna rowniez laczyc ja z aakg bedzie szybsze dzialanie, jeszcze jedna substancja ktora dziala podobnie jest agmatyna. Wiec tak to wyglada jelsi chodzi o suplementy w przerwie miedzy kreatynami. Pare rzeczy jeszcze sie z znajdzie ale juz jestem zmeczony wiec ide spac.

http://www.bcaa.pl/pharma_freak/ripped_freak_pre_workout_200g_2191.html
http://www.bcaa.pl/universal_animal/rage_315g_2091.html
masz tutaj linki do tych produktow o ktorych wczesniej pisalem.

Zima
04-11-12, 21:52
Te dwa suple co podałeś są bardzo mocne z tego co o nich piszą i mam małe wątpliwości co do nich ponieważ mam 20 lat, staż treningowy to 1,5 roku
1 Czy przy moim wieku sa to bezpieczne suplementy?
2 Zostały mi dwa tygodnie cyklu i skończył się shotgun, czy moge teraz od razu bez odstępu w przed treningówce zacząć brać wymieniane wyżej suple, i dopiero później dołączyć do nich aakg?
3 Aakg jak i ripped freak czy ewentualnie animal rage bierze się w podobnym czasie przed treningiem, czy na pewno można brać to razem?
4 Rozumiem, że jak skończę cykl na mono to mogę dalej przyjmowac białko?
Dzięki za odpowiedź maniek1988.
Pozdrawiam.

maniek1988
04-11-12, 22:13
1. Tak 2. Tak 3. Najpierw solo mozesz brac jeden z ww supli jesli np ripped bedzie mial za slaby efekt daj dodatkowo z 1,2g aakg nie powinno sie nic zlego stac ja dokladalem wieksze ilosci i jakos daje rade;) ale powinno byc solo ok metoda prob i bledow niestety tutaj trzeba ryzykowac;) bialko jest to uzupelnienie diety wiec tego sie nie cykluje przyjmujesz wtedy kiedy nie mozezz dostarczyc tego z jedzenia.