PDA

Zobacz pełną wersję : pulsujący bark

.rocky
05-06-12, 17:08
od kilku dni kila razy dziennie pulsuje mi lewy bark,nie ze caly tylko taki pojedynczy pas włukienny po srodku barku na tej samej zasadzie co drganie powieki przy niedoborze magnezu,lekkie mimowolne skurcze,mg lykam codziennie wiec niewiem coto moze byc

fallenursus
05-06-12, 17:22
Nie marudz. Czesto tak mamni nie wnikam wto. Electric muscle twitches. Perfectly normal.

ana0609
05-06-12, 17:46
Jaki magnez łykasz i w jakiej dawce ? Może jest to za mało . Jeśli masz jakiś suplement diety to często ilość magnezu w jednej tabletce jest niestety inna niż podana na opakowaniu . I jeśli bierzesz tak jak oni sugerują po 1 tabl. to jest tak jakbyś w ogóle nic nie brał . Magnez łatwo wypukuje się z organizmu szczególnie gdy pije się dużo kawy czy mocnej herbaty . Spróbuj zwiększyć dawkę magnezu i zobacz czy się coś zmieni .

Damianpfighter
05-06-12, 20:43
Ja brałem magnez o dawce 375 mg w tabl. 2x dziennie. Już na koniec serducho mi tak waliło nocami , że spać nie mogłem. Odstawiłem 1 tabl.

.rocky
05-06-12, 21:03
ana to jest jakis asparaginian z potasem dzienna porcja to 2tab lacznie 72mg magnezu i 300potasu dobra dawka czy za mala?

ana0609
05-06-12, 21:18
Magnezu jest zdecydowanie za mało , zalecana dzienna dawka to ponad 300 mg . Ten Asparaginian Extra to jest dobry dla dziadków którzy łykają tabletki dla samej przyjemności łykania bo ma bardzo małe dawki . Ale żeby nie wyrzucać go to zacznij brać po 8 tabl. dziennie a potem kup sobie magnez w większej dawce np. Blumag Jedyny ( chociaż on też jest suplementem diety i tak do końca nie wiem czy ma tą dawkę która jest podana na opakowaniu ) . Najpewniejszy jest Magne B6 bo jest zarejestrowany jako lek ale jego też trzeba brać kilka tabletek dziennie .