Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : zaburzenia erekcji na cyklu testosteronu - IA?

muminn
28-05-12, 11:39
siema wiem pisalem tu o hrt itd ale tearz mam ogromny problem. jestem na cyklu enan 200 e5d i do tego hcg, ale mam ogromny problem! otoz od ok. 3 tygodnia cyklu zaczelo sie coś nie tak dziać z moim libido, od 1 tygodnia do 3 tygodnia. byla troszke twardsza erekcja. teraz jest w przedziale 4-5 tydzień i od wczoraj mam problem z normalnym seksem! podczas gry wstepnej 'wstaje' ale nie jest to taki wzwod jak wcześniej w 100% i poza tym mogę go tylko krótko utrzymać a potem mięknie! i teraz tutaj glownie do fallena chyba ze ktos wie tez,

CO MOŻE BYĆ KUR.WA WINNE! psychika odpada od razu mowie, mam stałą partnerke z którą już troche to robiłem(jestesmy ze soba od dawna), z reszta z początku jestem napalony, potem opada i już po namiętnościach.

dobrze rozumiem że przydało by się zbadać estradiol, prolaktyna? bo jakich innych przyczyn szukać?
prolaktyne chce też zbadać bo kiedyś miałem w górnej granicy(nie biorąc jeszcze niczego) a teraz biore lek helicid, a wyczytałem że może on powodoować wzrost prolaktyny.

estradiol moze tez byc, troszeczke wody mam podskornej ale to moze mi sie wydawać, ponadto sutki mam napompowane mimo wyciętego gino (mam tam miękko, wiec moze skura sie nie obkurczyła a może po prostu tluszcz mi sie tam zbiera, lub woda)

czy jezeli wyjdzie za duzy estradiol to bede musial zacząć stosować IA? czy takie cos by sie nadawało http://www.doz.pl/apteka/p13900-Aromek_tabletki_powlekane_25_mg_30_szt ? z góry uprzedzam lekarka nie wie za bardzo co to jest IA, dlatego o środek wole spytać tutaj, a jej wszystko wytłumacze bo wydaje sie bić miła

fallenursus
28-05-12, 13:01
Nudne odp na te same pyt.:)
Ia.
:p
Jakie dawki hcg ida?

muminn
28-05-12, 14:21
no ok czyli sprobowac inhibitorem? ale jakie dawki i który wybrać? może być to co dałem (letrozolum) ?
a hcg bije 500j. co 5/6 dni, zacząłem pod koniec 3 tygodnia

fallenursus
28-05-12, 14:28
Moze byc letro. Osobiscie daje atd bo tanie jak woda. Niebardzo kontaktuje dzisiaj, maximus nich napisze jakie dawki bi mam lekko spalony mozg i w tym momencie nienwiem no..wybacz.

muminn
28-05-12, 14:31
no nie wiem jak bym chwycil refundacje na aromek to by bylo ponad 10 razy tansze, a atd dla mnie tanie nie jest, jezeli mialbym brac co miesiąc a nawet co 3 poza tym czytalem ze jakies podroby tego atd dają na allegro

MAXIMUS 2
28-05-12, 16:51
spróbuj HCG 300iu ale co 3 dni powinno być lepiej :)
a co do partnerki to czas na zmianę :) a problemy znikną :)

piuras86
28-05-12, 18:09
hahhahaha expert :D

muminn
28-05-12, 18:34
partnerki nie mam zamiaru zmieniać
jakie dawki tego inhibitora?

MAXIMUS 2
28-05-12, 18:57
partnerki nie mam zamiaru zmieniać
jakie dawki tego inhibitora?

No ok to taki żarcik :0 ale pomyśl :)
Ja dawałem 2 caps rano i wieczorem spróbuj od 1 na noc

muminn
28-05-12, 19:19
mowa o tym aromku (letrozol) ?

fallenursus
28-05-12, 19:26
nie:)
letro zacznij 0,25mg na noc i patrz co sie dzieje.

muminn
28-05-12, 19:29
no ok sprobuje go najpierw załatwic (za tydzien wizyta ulekarza) no i jeszcze badania zeby potwierdzic ten poziom bo na ślepo tez nie bede walił, mam nadzieje że pomoże :(

fallen a ty używasz go?
tak w ogole, to cały czas podczas hrt/cyklu się bierze IA czy np. przez miesiąc? i czy np. jak się odstawi to potem estrogeny znowu zaczynają szaleć?

fallenursus
28-05-12, 19:32
po ia nie ma nawrotu. powinienes znac mechaniz dzialania inhibitorow.:)
po sermach sa nawroty estro- dltego nolva na cyklu jako kontroler estro do bani

muminn
28-05-12, 19:36
no taką miałem skrytą nadzieje, właśnie nie znam się za bardzo na tych inhibitorach, no ale wiem że sermy by tu huja zdziałały.
a co by się stało, gdybym np. za bardzo zbił estrogeny - wyczytalem że są straszne problemy z libido. czy one chociaż troche kiedyś wrócą?
a no i powiedz jeszcze, jak długo się stosuje taki inhibitor?

mtm
28-05-12, 20:25
Poza tematem , jaki enan lecial? znajomy teraz po3 tyg na samym enenie tez mial jakies dziwne jazdy i spadki libido . Miał norme w brazowych ampach .

fallenursus
28-05-12, 20:39
moze chemik zachlal i nandro wsypal do garnka.

im wiecej estro tym slabsze libido, im mnie estro tym slabsze libido i marne przyrosty. ten caly bajzel polega na tym zeby znalesc sie w srodku z kazdym poziomem hormonow. a to experymentowanie na dlugo mete...ponad 380 stron..i nadal chujnia panie:)

duży tom
29-05-12, 18:57
jak to jest że fall taki mądry w tej dziedzinie a przyrostów zero tylko zrostów w huj :razz:

ht
29-05-12, 19:46
jak to jest że fall taki mądry w tej dziedzinie a przyrostów zero tylko zrostów w huj :razz:

geny panie. nie kazdy sie urodzil z genem arnolda.

fallenursus
29-05-12, 20:26
Ja sie lecze :)

muminn
30-05-12, 08:52
siema odebrałem wyniki badan, prolaktyna w połowie czyli jest ok, natomiast estradiol podwyższony...
estradiol 62,0 pg/mL 11,0-44,0
przed cyklem i leczeniem miałem go na poziomie 25,5 przy tych samych normach
tak więc sprobowac namowic panią endokrynolog zeby mi przepisała to letrozole? i ile takie coś stosować - miesiąc? czy np. po miesiącu brania IA sobie zrobić badanie na e2?

fallenursus
30-05-12, 14:15
Poszamaj z dwa tyg zrob badania.
Ia maja to do siebie ze zanim estrogen znowu pujdzie do gory to troche potrwa.
Osobiscie poziom estro powiedzmy ze sam sobie badam. Czyli- libido, opuchniecia na dloniac, stopach, samopoczucie itd..ostatnio dalem dwa tyg atd na poczatku tegomcyklu ale.tylko loto zeby utrzymac prolaktyne w ryzach.

hellokity
30-05-12, 16:29
ok to dziękowa jak na razie, mam nadzieje że namówie lekarke na wypisanie recepty, a jak nie to bede ryzykował z tym atd...
w sumie to jak bym już troche zbił estradiol i by wróciło do normy, to robiłbym potem badania tylko w razie problemów między nogami bo inne rzeczy jakoś specjalnie mi nie przeszkadzają. a i jeszcze takie pytanie : jak bym po cyklu wrócił na hrt samym hcg co 3 dni 250j. to estradiol chyba jakoś specjalnie nie skoczy? pamiętam że biorąc samo hcg nie miałem żadnych problemów, czułem się po prostu jak człowiek normalny :)

sorry że pisze z dwóch kont ale do tamtego nie miałem dostępu, i założyłem to, a teraz z przyzwyczajenia się zalogowałem. jak coś to muminn i ja to ta sama osoba :rockon:

muminn
06-06-12, 18:52
no i udało się dostać recepte na aromek, szkoda tylko że bez refundacji ale cóż.
tylko ciągle się wacham, bo szczerze mówiąc boje się troche że cos bardziej sie zjebie(czytalem ze to silny srodek bardzo) i mysle tez nad tym atd - czy w przypadku atd jest coś w 100% pewnego? bo atd chyba łagodniejsze... no i z tego co czytałem tego aromka będzie ciężko podzielić na 0,6mg a co dopiero na 0,25 (czyli na 10 czesci tabletke)...
i czy mozna coś sobie zjebać na dłuzszy okres czasu uzywajac letrozolu malutkiej dawki przez krótki czas?

i drugie pytanko. czy moze zmniejszyc czestotliwosc iniekcji obnizajac dawke?
teraz bije 200mg e5d (jest juz 6 tydzien) od 4 tyg. wbijalem hcg, a ztego co wiem to on tez duzo podwyzsza aromatyzacje
czy jak bym zmienil np. na 100mg co 2/3 dzien (tzn co dwa i pół dnia - 60 godzin) to moze aromatyzacja była by nieco mniejsza? i do tego jak bym przestał uzywac hcg? cyklik chce skończyć pod koniec listopada i przesc na hcg.
dzis wykonałem pierwszą iniekcje w udo i poszło gładko (chociaż tłoczek troche ciezko chodził), nic nie czułem o dziwo a igiełka cała weszła przecież. wczesniej robiłem u pielegniarek dlatego miałem stałą dawke 200mg e5d, ale już dupa bolała i postanowiłęm się przełamać

sory ze tak truje dupe ale troche się boje o swoje zdrowie bo juz miałem kilka razy problemy ze wzwodem i jest to dla mnie chyba najbardziej dołujący problem :cry:

fallenursus
07-06-12, 18:54
Mozesz rozpuscic w wodzie i dawkowac strzykawka jak niemowlak:)daj mi sie troche ogarnac bo zmeczony to pogadamy.

MAXIMUS 2
07-06-12, 20:18
Mumin normalnie ja nie wiem przywal propa 150mg c2d a towar twojej kobiecie będzie uszami wypływał i w końcu przestaniesz narzekać :)

polo
22-06-12, 18:49
dziwna akcja. po cyklu to rozumiem ze troche moze nie drygać ale w trakcie to pała powinna stać nomstop

fallenursus
22-06-12, 19:00
nie.zawsze tak jest kurczaku:)
za duzo estro- miekki.wacek
za malo estro - miekki wacek
bledne.kolo:)

polo
22-06-12, 19:02
na miękkisza też da rade
nakładka wibracyjna na wacka jedziesz dalej ;)

ht
22-06-12, 21:08
z estro jak z babami. jak jest to zle jak niema to jeszcze gorzej...:)

vold
23-06-12, 00:40
Mumin normalnie ja nie wiem przywal propa 150mg c2d a towar twojej kobiecie będzie uszami wypływał i w końcu przestaniesz narzekać :)

Też jestem za tym :)