PDA

Zobacz pełną wersję : Uczulenie na bialko

bullet
19-05-12, 11:41
hej.
od kilku lat jem odzywki biakowe i kocham je.
Ale rok temu tak mi plecy osyfilo, ze szok, jak u nastolatka.
Stosowalem SAA i myslalem ze to od tego ale potem bez SAA znowu z bialkiem znowu syfy wywalilo a teraz stosuje SAA a nie stosuje bialka i syfów brak- tak wiec obstawiam ze syfy to reakcja mojego organizmu na odzywki bialkowe.

ktoś mi powiedzial ze to od zakwaszenia organizmu, zeby pic sok z buraka i jesc duzo warzyw.

Co wy mozecie doradzić w tym temacie. Chcialbym znowu stosowac odzywke bialkowa bo jest mi teraz niezbedna.
Kto co doradzi.

KowalX
19-05-12, 12:14
Spróbuj hydrolizat, aminokwasy...

yaro09
07-06-12, 22:13
a nie lepiej zrobić konkretne badania uczuleniowe / alergiczne i bedziesz wiedział na stopro co Ci jest?
bo może jesteś uczulony na coś innego, a jeśli na białko to może na wybrany jego typ, może na jego pojedyńczy aminokwas lub pierwiastek?

slim shady
08-06-12, 00:25
może po jakimś konkretnym białku Cię wywala, mi wysypywało plecy po białkach z activlabu i ostrowii po większości raczej nie miałem takich problemów

Pronutrition
11-06-12, 13:00
W sumie racja, może akurat to białko Cię uczulało,a co w przypadku amino? Też występują podobne objawy? Podaj więcej szczegółów, ale zgadzam siez opinią ze bardzo pomocne byłyby badania,testy alergiczne.