PDA

Zobacz pełną wersję : Dieta/Trening a stagnacja w rozwoju

jacekplacek2
13-05-12, 15:40
Witam, od dłuższego czasu stoje w miejscu z wynikami i zastanawiam sie nad tym co jest tego przyczyna : dieta czy trening ? ( 174cm 80kg )
cwicze juz strasznie dlugo tym samym planem treningowym, podejrzewam ze to rowniez ma wplyw na stagnacje do tego dieta - to samo szamam od około roku i tu mam pytanie - co jaki czas trzeba zmieniac plan treningowy i diete ? przerwy pomiedzy okresami treningowymi tez sa bardzo istotne ? bo tygodnia bez treningu nie jestem w stanie wytrzymac ( mam wrazenie ze juz flaczeje ) . I jeszcze jedno - jakie znaczenie ma bieganie podczas planu na mase ? (powiedzmy 2 razy w tygodniu po te 30min ) Na razie pytam sie tylko tak ogolnie najwyzej pozniej rozpisze plan i diete

fallenursus
13-05-12, 16:03
Diete z.ieniasz wraz z przyrostami- im ciezszy tym wieksze zapotrzebiwanie kal.
Co do treningu to raczej sprawa idywidualna. Osobiscie nke zmieniam tylko dodaje odejmuje cwicsenia consesje. Zminiam ich kolejnosc itp itd...

jacekplacek2
13-05-12, 16:45
ok, dzieki, a jak z bieganiem ? ma jakis korzystny wplyw pod czas planu na mase ? nie wiem np. mniej tkanki tluszczowej przybywa z masa ? czy cos takiego

fallenursus
13-05-12, 16:46
Im ciezszy tym wieksze cisnje je krwi:)
Sam sobie odp.

foudrax
15-05-12, 22:29
Ja bym polecał jednak aeroby o niskim natężeniu lub orbitrek *kilkudziesięcio minutowy spacer lub coś w ten deseń żeby za bardzo nieforsować mięśni. Będzie szła bardziej sucha masa mięśniowa.