Zobacz pełną wersję : Cykl
Witam wszystkich. Mam 17 lat. Zamierzam zrobić cykl na masę żeby powiększyć obwód bicepsa i ogólnie stać się nieco większym :) Mam teraz 37 cm w obwodzie bicepsa. Suplementy które wcześniej brałem to Nitrobolon 2,PEAK PLUTONIUM,BCAA G-FORCE,HMB REVOLUTION. Mam do wydania ok 300 zł. Myślałem nad zakupem TREC Mass XXL ,jakimś monohydratem,i nie wiem co jeszcze dokupić do tego. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam Konrad
maniek1988
11-05-12, 11:17
Nie jesteś trochę za młody żeby bawić się już w jakieś odżywki a jaki masz staż treningowy?
Ogólny staż to około 2,5 roku ale to było tak troche dla zabawy,troche tak na ,,odwal się''. Takich prawdziwych ćwiczeń będzie około 1,5 roku. Dodam że jakiejś specjalnej diety nie mam niestety,staram się racjonalnie odżywiać ponieważ wiadomo jestem na utrzymaniu rodziców i troche trudno stosować prawdziwą diete.
* * * * * * * * * * * * * * * Pozdrawiam
maniek1988
11-05-12, 12:05
Ten gainer to ma być coś z wyższej półki czy nie ma to znaczenia? Może lepiej białeczko jakieś kupić a węgle z pożywienia dostarczać? Jeśli chodzi o kreatynę to mono z doświadczenia przynajmniej mnie fajnie wodą zalewa więc na masę w sam raz by było do tego jeszcze możesz coś przed treningiem zapodać ma bardziej to pompować czy chcesz pobudzenia więcej?
Ogólny staż to około 2,5 roku ale to było tak troche dla zabawy,troche tak na ,,odwal się''. Takich prawdziwych ćwiczeń będzie około 1,5 roku. Dodam że jakiejś specjalnej diety nie mam niestety,staram się racjonalnie odżywiać ponieważ wiadomo jestem na utrzymaniu rodziców i troche trudno stosować prawdziwą diete.
* * * * * * * * * * * * * * * Pozdrawiam
Cukier lepiej uzupełniać z pokarmów (ryż, kasza, owoce itd), jeśli nie dajesz radę ewentualnie gainer, chociaż ten przeciętny. Możesz kupić kreatynę do wszystkiego.
Jakie odżywki? Wakacje za miesiąc się zaczynają na suplach nie urośnie Ci szybko biceps. Patrz na odzywki typu oma,meta.
Witam.Meta i inne tego typu odpadają :) Co do Gainera to obojętnie ważne żeby dał oczekiwane efekty. Właśnie nie wiem co dokupić do tego. Myśle że sprawe załatwi jakiś Gainer,monohydrat i nie wiem co do tego dodać jakieś odżywki białkowe czy co. Doradźcie coś :D
Pozdrawiam
Meta i inne tego typu odpadają :)
czemu jesli serio chcialbys szybko podrosnanc przed wakacjami to moglbys sie zastanowic
Doradźcie coś :D
wiecej jesc?
a gainer to gainer a jakich efektow bys oczekiwal da conajwyzej tyle ile zwykle jedzenie ktore bylo by zamiast niego
raczeek_87
11-05-12, 15:35
czemu jesli serio chcialbys szybko podrosnanc przed wakacjami to moglbys sie zastanowic
panowie wy sie nie śmiejcie z ta metą , chłopak ma 17 lat .
Jeszcze podłapie i po co to mu :d
niech zacznie jeść ,do tego kreatyna i do przodu na ostro pójdzie .
fallenursus
11-05-12, 15:43
Jakie odżywki? Wakacje za miesiąc się zaczynają na suplach nie urośnie Ci szybko biceps. Patrz na odzywki typu oma,meta.
Ogarnij bajere.
Rocky ty tez.
Posłuchaj kowala porzadne papu i gitara do wakacji to ci biceps nie urośnie choć byś wiadro tej mety wrzucił w siebie nie słuchaj bohomazów ćwicz wpierdalaj a samo poleci :)
Dzięki panowie :P a kreatynę jakąś wziąść?? Jak tak to jaką marke polecacie?
maniek1988
11-05-12, 16:19
Universal ma dobre mono, parę osób też sobie olimpowskie mono chwali.
raczeek_87
11-05-12, 16:21
pisałes ze masz jakieś 300 zł.
nitroboln = 100 zł ok 800g( przed treningiem )
+ mono 60 zł po treningu
+ białko ok 60 zł
=220 zł
a za reszte 4 kilo owsianych , masło orzechowe , rodzynki , 30g ryzu , 1 ł miodu
i szejki robić za dnia
a mame po proś zeby ci zamiast pierogów( kasze , ryz , makaron , itp do obiadów gotowała )
Nie marnuj pieniędzy na nitrobolon. W białko możesz zainwestować.
Boże Nitrobolon ... Sam cukier ...
Kup porządne białko + Crea Bomb + kompleks Wit i po sprawie
A Wy co polecacie żeby na masie przybrać żebym mógł powiększyć rozmiar bicepsa o ogólnie ,,stać się większym''?? Bo wakacje się zbliżają to pasowało by formę zrobić ^^
Pozdrawiam :)
Biorąc pod uwagę oczywiście zdrowe odżywianie :D
Było już napisane, węgle w postaci np. kaszy, ryżu itp. Możesz do tego dokupić kreatynę. Żadne wynalazki do niczego nie są Ci potrzebne, większy od nich nie będziesz. Co najwyżej biedniejszy.