PDA

Zobacz pełną wersję : pytanie do redukcji

magnez89
30-04-12, 22:51
Witam. od ok 3 tygodni jestem na diecie low carbo i poleconym mi rozkładzie BWT 100/100/100. Trenuję 2xtyg na siłowni(zakonczone 30 min aero) oraz 3xtyg HIIT. Mięśnie są bardzo rozbudowane, jednak jest jeszcze na nich spora warstwa tłuszczu a pomiary stoją w miejscu. Od dawna prowadzę zdrowy tryb życia, więc po przejściu na dietę nie zauważyłam jakiegoś drastycznego zejścia wody itp. Wiem, że redukcja powinna trwać ok 12 tyg. I tu pytanie- cierpliwie czekać na efekty czy może coś zrobić, żeby przyspieszyć przemianę materii? Może zastosować jakieś ładowanie węglowodanami? A może dodać jeszcze jeden dzień treningu siłowego?

fallenursus
30-04-12, 22:59
100g bialka sto tl i sto wegli????
Ktos chce zebys nabawil sie anemi? Ile ty wazysz? 30kg i masz pol metra wzrostu?
Rozpisz comjesz i kiedy. Napisz cos o sobie.

slim shady
30-04-12, 23:06
Witam jak możesz to opisz mniej wiecej swoją diete co jesz kiedy i ile. Jak piszesz że wszystko staneło w miejscu to nie dobrze, bo waga sukcesywnie co tydzien powinna iść w dół, możliwe że gdzieś jest błąd. No i napisz coś wiecej o sobie bo Fallen zauważył że dobór skłądników troche lichy.

magnez89
30-04-12, 23:14
Mam 51 kg/ 159 wzrostu. Moje zapotrzebowanie kaloryczne to 2000 kcal- ucięłam 300, więc jest 1700.
Przkładowy dzień diety:

śniadanie: dwa jajka, 65g otręb pszennych, 30g orzechów włoskich

II śniadanie 50g dorsza wędzonego, 30g oliwy z oliwek

III posiłek 50 g tuńczyka w sosie własnym, 20g oleju lnianego

IV posiłek (przedtreningowy) 100g piesi z kurczaka, 50g makaronu pełnoziarnistego
V posiłek (potreningowy) 100g piersi z kurczaka, 50g kaszy
VI posiłek 100g twarogu chudego, 20g oliwy z oliwek

Oczywiście do każdego posiłku warzywa (poza okołotreningowymi)

magnez89
30-04-12, 23:16
dałam 2g białka na kg masy- wychodzi 100. węgle na redukcji okołotreningowo i na śniadanie a reszta z tłuszczy- wychodzi 100g

magnez89
30-04-12, 23:29
aha.. no i jem tak co 2,5h i ostatni posiłek 2h przed snem

raczeek_87
30-04-12, 23:37
Stary to ty masz dobrą wage . po co low carb.
a jak nawet gdzie nie gdzie trochę oponki, to lepiej dodac trening, aeroby po tre. i spalisz to moment i jeszcze mięsien zostanie . pozdrawiam

slim shady
30-04-12, 23:40
Rozumiem że jesteś kobietą ? Jeśli tak to możliwe że trochę za dużo kcl spożywasz ale nie wyliczałem dokładnie, do tego brakuje takich elementów w diecie jak ostre przyprawy, ocet jabłkowy, imbir, cynamon. Musisz postarać się podnieść termogeneze w organizmie. Bardzo pomocna jest zielona i czerwona herbata w dużych ilościach (sypane, a nie w torebce i odpowiedni sposób parzenia konieczny). Dodatkowy trening też jest rozwiązaniem. Musisz liczyć kalorie i kontrolować co tydzień wagę, jak stoi w miejscu to odejmujesz z węglowodanów trochę i sprawdzasz czy waga spada, jak spada to jest w porządku jak nie to dalej odejmujesz z kalorii albo dokładasz/wydłużasz aeroby. Jak już jesteś długo na diecie to możesz zjeść sobie cheat meala który powinien troche podkręcić spalanie. Pamiętaj żeby pić duzo wody i wystarczająco dużo spać ( 8 h przynajmniej). Jednak nie masz takiej złej wagi i nie musisz tak szaleć, jeśli dobrze to rozplanujesz to zgubisz tłuszczyk i poprawisz swoją forme i jakość umięśnienia.

magnez89
30-04-12, 23:47
tak, jestem kobietą:)robię to wszystko.. zielonej herbaty piję ok 3- 4 szklanki dziennie. ok 3 litrów wody niegazowanej. Ostrych przypraw nie mogę- moja cera źle reaguje:/ A co myślicie o aerobach na czczo? bo jest wiele różnych opinii np., że nie opłaca się ze względu na straty mięśni. Może odjąć węgle ze śniadania i zostawić tylko okołotreningowo?

luo
30-04-12, 23:48
Nie bój się tak węglowodanów obcinając je tak drastycznie spowalniasz tylko metabolizm.
Zdrowych tłuszczy po 10-15g w posiłku w zupełności wystarczy
te 100g białka to chyba liczyłaś razem z roślinnym?
gdzie warzywka?

aero z rana możesz robić jak najbardziej. Pomyślałbym nawet nad dwiema krótszymi sesjami aero w ciągu dnia, np 30 minut rano przed śniadaniem i drugie 30 minut przed ostatnim posiłkiem

magnez89
30-04-12, 23:48
a tak w ogóle to Waszym zdaniem bardziej obiektywne są pomiary obwodów czy waga? bo jak przybywa mięśni to teoretycznie waga powinna wzrastać bo one ważą więcej niż tłuszcz

warzywka jak pisałam- są w każdym posiłku poza okołotreningowo:)

A to nie efektywniej byłoby już zrobić 1h aero jednorazowo?

Od slim shady: istnieje taka opcja jak edytuj post!

fallenursus
30-04-12, 23:58
Chodxi oto zebys jeszcze raz prxed spaniem popedzila metabolizm.
Nie patrz na wsge ani pomiary. Patrz w lustro i rob kontrolne fotki.
Mozesz zwieksxyc termogeneze kofeina ale pamietac nalezy o odp nawodnieniu wtedy

magnez89
01-05-12, 00:00
No ok:) to z treningiem wiem co robić. co do diety- jak rozłożyć BWT?

slim shady
01-05-12, 00:05
nie masz co obawiać się aero na czczo nie jedziesz chyba na zawody gdzie musisz mieć jak najwięcej mięśni ;) zresztą przy dobrze zbilansowanej diecie uda Ci się ograniczyć spadki mięśni

2 sesje aero dziennie dadzą lepszy efekt, zależy od Twojej kondycji ale tak z 40-45 minut na sesje bedzie dobrym rozwiazaniem, jak kondycja słabsza to zaczynasz od krótszych czasów

jaki uprawiasz rodzaj aerobów ? staraj się urozmaicać, i wykonywać różne formy jako ciekawostkę np. rowerek działa antykatabolicznie ;)

jedyne czym się kieruj to lustrem, waga jest pomocna jednak jak sama zauważyłaś jak masz mięśnie to już ta ilość wagi nie jest taka ważna

możesz wrzucić zdjęcie swoje ocenimy okiem fachowców :D

raczeek_87
01-05-12, 00:06
cytuje : Mięśnie są bardzo rozbudowane, jednak jest jeszcze na nich spora warstwa tłuszczu a pomiary stoją w miejscu. Od dawna prowadzę zdrowy tryb życia, więc po przejściu na dietę nie *_zauważyłam_* jakiegoś drastycznego zejścia wody"

co za nick ....... Ludzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! heh

Ale nasze czytanie panowie ze ze zrozumieniem zawiodło heh
:)

magnez89
01-05-12, 00:11
heh no tak mnie kiedyś koledzy przezwali, więc się przyzwyczaiłam:P
jeśli chodzi o aeroby to bieganie i pływanie

a może jakiś termogenik?

Micek185
01-05-12, 00:21
pływanie nie bedzie dobrym pomysłem na aeroby ustawione konkretnie na spalanie tłuszczu o ile nie jestes w stanie przepłynąc w jednym odcinku dystansu na min 30min. ale jako dodatek bardzo polecam.

magnez89
01-05-12, 00:25
daje sobie z tym radę;pływam od dziecka:)
Czyli np. taki dzień były odpowiedni- na czczo 45min aerobów/ po południu siłownia (lub HIIT)/ przed kolacja 45min aerobów?

a co do rozkładu BWT- odjąć tłuszczy a dodać do węgli czy jak?

Micek185
01-05-12, 00:35
jesli jednego dnia zamierzasz robić trening hiit i aero to aero ogranicz z rana do 30min. hiit to ciężki trening.sugerował bym aby sesje aero były częstsze dahjmy na to 4razy w tyg aby utrzymac metabolizm na odpowiednim poziomie.
mozes zprzykąłdowo zrobić sobie 2 dniw tyg trening sero 2 razy dziennie i 2 dni w tyg kiedy dziennie masz tylką jedną sesje aero lub hiit, w ten sposób bedziesz utrzymywała metabolizm na równym poziomie.

ustal sobie najpierw białko.później z pozostałej puli podziel np tłuszcz na 0,5g na kg masy ciała i reszte bilansu uzupełnij węglami.

slim shady
01-05-12, 00:35
nie robiłbym tego samego dnia aerobów i HIIT

możesz trochę dodać węgli kosztem tłuszczy jednak zostaw w swojej diecie takie tłuszcze jak oliwa z oliwek co zwiększa wydatek energetyczny pomiędzy posiłkami

fallenursus
01-05-12, 00:39
niczym tak nie spalisz tluszczu jak treningiem silowym. pomysl nad tym;)
nie boj sie nie urosna ci miesnie, nie masz dotego mozliwosci. poprostu bedziesz fajnie sie prezentowac a nie jak jakies cardio bunny czy jakis szkelecik z magazynu ktory za wszelka cene chce sie ''odchudzic''
a przynajmniej bedziesz miala dobre samopoczucie i zdrowie.
ucialbym ww zwiekszyl bialko, tl zostawil tak samo

magnez89
01-05-12, 00:41
tylko właśnie- np. białko ustalam na kg masy ciała czy suchą masę ciała(beztłuszczową)?
jeśli wariant pierwszy to białko 100g tłuszcz dałabym 50g i reszta węgle- 200g?

siłownie mam 2xtyg :)

slim shady
01-05-12, 00:53
jak nie masz aparatury profesjonalnej to nie wyliczysz dokładnej masy mieśni i tłuszczu, bierz na całą wage swoją białko

siłownie możesz zwiększyć do 3 razy w tygodniu

magnez89
01-05-12, 00:57
to sprawdzcie i ewentualnie mnie poprawcie,czy taki plan może być:

PON rano aeroby 30 min/ po południu HIIT
WT rano aeroby 45 min/ po południu siłownia i bezpośrednio po 30 min aero
Śr rano aeroby 30 min/ po południu HIIT
CZW rano aeroby 45 min/ po południu siłownia i bezpośrednio po 30 min aero
PT rano aeroby 30 min/ po południu HIIT
SOB rano aeroby 45 min/ po południu siłownia i bezpośrednio po 30 min aero
ND wolne

Micek185
01-05-12, 01:03
zajedziesz ise w ten sposób jesli siłownia ma byc 2xweek to tylko po silowni daj aerob max 30min, lub trening hiit.nie rób nigdy 3 sesji treningowych dziennie bo bez odpowieniej diety lub suplementacji niedługo bedziesz wyglądała jak wrak.

magnez89
01-05-12, 01:08
no dobrze:) a ten rozkład BWT 100/200/50 jest ok?

Micek185
01-05-12, 01:12
jesli ja miał bym to robić to zwikeszył bym ilosc białka kosztem węgli.
ale pamiętaj ze kazdy inaczej reaguje na daną diete,takze proponuję Ci zeby przez tydzien dwa ta rozpiską się kierowała a jak zauwazysz ze stoisz w miejscu to wtedy wprowadzisz zmiany o których Ci tu napisalismy jesli bedzie waga spadała a lustro bedzie się cieszylo to leć tak dalej :)

magnez89
01-05-12, 01:15
hehe :) ok, jeśli nie to zwiększyć np białka do 150 a węgle obciąć do 150?
I rozumiem ww nadal tylko na śniadanie i okołotreningowo?

fallenursus
01-05-12, 01:19
dalbym sniadanie i po trenigowo. :)

magnez89
01-05-12, 01:20
to w takim razie posiłek przed treningiem to tylko białko? bo niby lepiej nie dawać tłuszczy ani warzyw

Micek185
01-05-12, 01:22
węglowodany równomiernie przez cały dzien.

fallenursus
01-05-12, 01:30
nie wiem dokladnie ile Ci brakuje do wymazonej sylwetki i jakie masz plany. podajac coraz mniej ww przestawisz organizm na pobieranie energi z tl..a co za tym idzie mozesz sie domyslec:)
wazny jest w tym baaardzo trening silowy zebys zachowala miesien.
suplementujesz czyms?

magnez89
01-05-12, 01:32
dlatego zwiększę jego częstotliwość z 2 do 3 sesji tygodniowo:)

kurcze dzięki chłopaki bardzo za wszystkie porady:) poukładam to sobie wszystko i zobaczymy jak będzie. A w razie pytań zgłoszę się jeszcze :) dziękuję Wam :*

fallenursus
01-05-12, 01:35
http://25.media.tumblr.com/tumblr_lt7gxjTuol1r29rbso1_400.jpg

good luck girl.

luo
01-05-12, 12:27
Jak będziesz konsekwentna w tym co robisz to bd dobrze, za jakiś czas się zresztą przekonasz sama;) powodzenia