Zobacz pełną wersję : trening na rzezby czyli bcaa, glutamina
Mam pytanie, za okolo 2 tygodnie zaczne trening na rzezbe. I kumpel powiedzial mi ze mam kupic sobie bcaa najlepiej olimpu i glutamine. Tylko nie wiem jakie bcaa i glutamina bedzie najlepsza. Mam prosbe o odpowiedz z dokladna nazwa.. moze byc na GG
Weź Bcaa Xplode i Glutamine Xplode.
Weź Bcaa Xplode i Glutamine Xplode.
dzieki, a bcaa nie jest lepsze w tabsach? nie wyjdzie ekonomiczniej?
Efektywność taka sama, proszek zawsze będzie ekonomiczniejszy.
Efektywność taka sama, proszek zawsze będzie ekonomiczniejszy.
jeszcze pytanko takie czy to prawda ze glutamine biore i w dzien treningowy i nie trenignowy a bcaa tylko w dzien trenignowy?
Można i tak i tak.
Gluta 10g przed śniadaniem i po treningu, BCAA 10g przed treningiem.
Jeden supel wystarczy rano jako antykatabolik.
fallenursus
28-04-12, 23:58
A tak na marginesie to trening na rzezbe.mozna wsadzic miedzy bajki.
Daj se spokój z glutą ... zamiast niej dołóż do lepszego Bcaa ,zapodaj w promocji od naszego sklepu Purple Wraath ;)
maniek1988
30-04-12, 21:58
jako bcaa polecam Scitec Bcaa xpress http://www.bcaa.pl/odzywki_scitec/bcaa_xpress_500g_2381.html wydajne i dobra składowo tylko 500g smak ohyda ale da się wypić(warte swojej ceny).
Skład identyko jak Bcaa Tst z Peka a cena wyższa.
Eee tam smak ,najlepiej bcaa to do papy i zapić wodą
maniek1988
30-04-12, 22:08
właśnie dlatego tak robie a patrzyłeś oba skład? Scitec porcja 5g i 5g aminokwasów a Peak porcja 13g to chyba skład nie taki sam?
Scitec porcja 7 g i bcaa ma 5 g ;)
maniek1988
30-04-12, 22:25
ale ja mówie o wersji 500g tam masz porcje 5g i 5g aminokwasów to o czym ty mówisz to 700g z czego 2g sa na smak. Tak masz na etykiecie z pudełka tych bcaa 500g przed chwilą sprawdziłem.
Spojrzałem na skład w tym linku co wstawiłeś :)
Pzdr
Przelicz sobie ile Cie wyjdzie 1kg czystych bcaa
bcaa scitec xpress jakieś 300zł/kg
tst peaka 200zł/kg
bcaa xplode też koło 200zł/kg
jak chcesz resztę sam już policz
Cena/Ekonomiczność dla mnie tylko i wyłącznie Tst
ok wszystko wiem to tst jest tansze i xplode tylko czy rownie dobrze podziala? bo roznica to jednak 2-3 dych..
Na moje składowo lepsze Tst ,bez zbednej gluty ;)
maniek1988
30-04-12, 22:48
brałem xplode dzień do nocy jeśli chodzi o te xplode a scitec ale już decyzja należy do ciebie.
slim shady
30-04-12, 23:15
zarówno xplode jak i TST i scietec są dobre, polecam również bcaa z fitmaxa i al ale jak już Luo pisał kieruj się przelicznikami ile wyjdzie czystych bcaa
z glutamina daj sobie spokój
Skład: 1porcja (5g) zawiera 2,5 g L-leucyny,1,25g L-isoleucyny,1,25g L-waliny.
to sklad scitec wiec ja tu nie widze nic korzystnego w porownaniu do innych BCAA
i czy do tego polecacie jakieś witamny czy cos? bo widzialem ze torche tego jest w tabletkach
a może tak, co?
Składniki aktywne: Zawartość w porcji (7g)
L-leucyna 2500 mg
L-Izoleucyna 1250 mg
L-walina 1250 mg
a może tak, co?
Składniki aktywne: Zawartość w porcji (7g)
L-leucyna 2500 mg
L-Izoleucyna 1250 mg
L-walina 1250 mg
a polecasz do BCAA podczas treningu redukcyjnego jakies witaminy czy to nie potrzebne?
Bcaa podstawa na redu ,do tego : Wit + omega + Zma + Spalacz :) jako katabolik można też krete najlepiej etyl ester lub orotan
Bcaa podstawa na redu ,do tego : Wit + omega + Zma + Spalacz :) jako katabolik można też krete najlepiej etyl ester lub orotan
spalacza sie boje, bo nie chce zeby mi poszlo z miesnia. Omega mam w rybie ktora czesto jem. A witaminy wlasnie nei wiem.. Ogolnie smakuje mi i dziala na mnie dobrze Kreta Jablczan nie wiem czy sie bierze wlasnie ja przy redukcji bo ona chyba nawadnia miesien tak?
slim shady
30-04-12, 23:53
jak jesz dużo warzyw i ogólnie zdrowych składników to witaminy na pewno dostarczasz ale możesz dokupić sobie multiple sport z olimpu tam masz od razu cały kompleks witamin i minerałów
co do omegi to zależy ile jej dostarczasz z ryb, duże ilości omegi wspomagają odchudzanie jednak trzeba zachować odpowiedni stosunek omega 3 do omega 6
krete obojętnie jaką, mono też daje rade bo i tak wody trochę naciągnie ale i tak potem woda zejdzie wiec nie ma co rozpaczać
mam ważniejsze pytanie jak tam sprawa wygląda z dietą ?
mozesz sobie zrobić naturalny spalacz ( mocna kawa + imbir + cynamon) pijesz taką mieszankę 30 minut przed treningiem i masz ładną potliwość i energię, jedz też więcej ostrych potraw, polecam pić dużo zielonej herbaty i także czerwoną.
jak jesz dużo warzyw i ogólnie zdrowych składników to witaminy na pewno dostarczasz ale możesz dokupić sobie multiple sport z olimpu tam masz od razu cały kompleks witamin i minerałów
co do omegi to zależy ile jej dostarczasz z ryb, duże ilości omegi wspomagają odchudzanie jednak trzeba zachować odpowiedni stosunek omega 3 do omega 6
krete obojętnie jaką, mono też daje rade bo i tak wody trochę naciągnie ale i tak potem woda zejdzie wiec nie ma co rozpaczać
mam ważniejsze pytanie jak tam sprawa wygląda z dietą ?
mozesz sobie zrobić naturalny spalacz ( mocna kawa + imbir + cynamon) pijesz taką mieszankę 30 minut przed treningiem i masz ładną potliwość i energię, jedz też więcej ostrych potraw, polecam pić dużo zielonej herbaty i także czerwoną.
super wypowidz, zostawilem Pw jak masz czas to odp.
bcaa przed i potreningu, ew na treningu z wodą
jak masz więcej% to możesz brać też z rana po przebudzeniu
kreatyna jak najbardziej, dzięki temu że mięsień będzie trzymał więcej wody zmniejszysz katabolizm
no i oczywiście dużo snu
po pierwsze nie rozumiem w ogóle dlaczego glutamina jest taka blee?
prawda jest taka że przy dobrze zbilansowanej diecie ( a taką musisz mieć jesli bierzesz się za redukcję) to BCAA może być nawet zbędne, ale tylko wtedy gdy dieta jest na 101%.BCAA nie jest tylko antykatabolkime ale także poprawia regeneracje i polepsza jakość treningu dlatego warto o nią zadbać,ale podczas każdego treningu niszczysz włókna mieśniowe które defacto skłądają sięz glutaminy i po każdym treningu należało by jąuzupełnic.
także najpierw ogarnij diete bo to jest teraz twojąpodstawą a skoro takie informacje uzyskujesz od kolegów to wątpie żebyś miał jakie kolwiek pojęcie o redukcji.i żadne BCAA Ci nic nie pomoże jesli nie ogarniesz michy.
po pierwsze nie rozumiem w ogóle dlaczego glutamina jest taka blee?
prawda jest taka że przy dobrze zbilansowanej diecie ( a taką musisz mieć jesli bierzesz się za redukcję) to BCAA może być nawet zbędne, ale tylko wtedy gdy dieta jest na 101%.BCAA nie jest tylko antykatabolkime ale także poprawia regeneracje i polepsza jakość treningu dlatego warto o nią zadbać,ale podczas każdego treningu niszczysz włókna mieśniowe które defacto skłądają sięz glutaminy i po każdym treningu należało by jąuzupełnic.
także najpierw ogarnij diete bo to jest teraz twojąpodstawą a skoro takie informacje uzyskujesz od kolegów to wątpie żebyś miał jakie kolwiek pojęcie o redukcji.i żadne BCAA Ci nic nie pomoże jesli nie ogarniesz michy.
a co Ty proponujesz jesc przy redukcji? otreby? bialko, malo wegli? i mniejsze poracje ale te 6 posilkow tak?
jaka kretka jest lepsza? vitalmax czy scitec
produkty pełnowartościowe nie pretworzone. dieta nie moze byc monotonna bo stanie się obciążeniem.dlatego musisz ciągle ją urozmaicac ale zachowując przy tym swoje ramy kcl(BWT) .węglowodany nie są podstawowym wyznacznikiem powodzenia reduckji ważniejszy jest ogólny bilans posiłków.kiedy bedzie deficyt energetyczny zawsze bedziesz tracił na wadze.
slim shady
01-05-12, 00:33
Micek badania pokazują że suplementacja glutaminą nie daje nam żadnych efektów, glutamina ma efekt w postaci prozdrowotnej
Toretoo tutaj masz tematy dotyczące odżywiania przy odchudzaniu http://www.e-gym.pl/showthread.php?24353-Rze%BCba-Odchudzanie-Jeste%B6-gruby-Mi%EAsnie-zakryte-s%B1-pod-t%B3uszczem-Trzeba-dzia%B3a%E6!!
badania badaniami ale do tej pory cała rzesza kulturystów sięga po glutamine i osiąga wymierne korzyści dlatego nie zawsze sugerował bym się badniami a praktyką,bo w większości próby na których prowadozne są badania nie mają nic wspólnego z docelowa grupą która ma korzystac np własnie z glutaminy.ale ilu ludzi tyle opinii.
no to juz sam nie wiem czy kupowac ta glutaminke czy nie.. ? a jesli tak to takiej firmy? czy xplode?
jaka kretka jest lepsza? vitalmax czy scitec
a interesuje Cie cokolwiek innego niż polecenie dobrej formy supla po którym bedziesz rósł jak jak dziki na kasztanach?
wyciągnij z tej rozmowy coś konkretnego lub posłuchj rady kolegi.
pozdro
slim shady
01-05-12, 00:48
przez spory okres czasu stosowałem glutamine i to dobrej firmy nie jakieś ścierwo i stwierdzam że strata kasy, moja wiedza o suplach jest podparta praktyka a badania ją potwierdzają, kulturyści biorą bo zostali tak nauczeni, tak jak biorą dalej HMB ( też brałem HMB żeby nie było !), zamiast nie działającej gluty wole władować w białko, bcaa czy po prostu w jedzenie, jednak ciekawi mnie taka forma jak NAG słyszałem że poprawia się na niej regeneracja i zmniejsza bóle mięśni jednak tej formy nie stosowałem