Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Witam - masa tylko na brzuchu

kaabat
19-04-12, 14:44
Witam, mam problem, zawsze miałem problemy z wagą, teraz mam już od 2 tyg fajną dietę, przyszło 6 kg fajnej masy lecz niestety tylko na brzuchu... Wyżej jest tego coraz mniej a na wysokości klatki piersiowej już sama skóra... Na rękach to samo, czemu masa idzie tylko na brzuch a nie rozkłada się równomiernie?

Dieta: (ektomorfik)

Rano staram się zjeść coś z dużą ilością węglowodanów, najczęściej jakaś owsianka itp do tego jakaś sałatka. Do tego jakieś bogate kanapki szynka, ser, ogórek pomidor.

Pomiędzy posiłkami jakieś owoce/sałatka.

Po południu najczęściej jem dużą porcję (ok150/200g) makaronu z jogurtem.

Na obiad jem 100/150g piersi z kurczaka z makaronem/ryżem + sałatka + to co rodzice ugotują

Miedzy posiłkami dochodzi jeszcze mutant mass 150g/650 ml wody/mleka.

Wieczorem jakieś kanapki szynka, ser, ogórek pomidor. + twaróg 200g.

Jak mam siły to jeszcze coś wartościowego się zje.

Łącznie licząc wychodzi jakieś 4000+ kalorii.

D3
19-04-12, 14:48
Jak jesteś ekto i robisz masę wyłącznie na brzuchu to się zastanów nad tym czy naprawdę jesteś ekto i czy 4k kcal to nie za dużo jak na twoją wagę.

A dieta woła o pomstę do nieba.

kaabat
19-04-12, 14:52
Dziennie wychodzi mi ponad 120g białka spokojnie a węgli bardzo dużo ponad 300g. A na pewno jest ekto, na 100%.

D3
19-04-12, 15:37
Jak ważysz mniej niż 60kg to białko by się zgadzało, natomiast liczba węglowodanów to jest gruba pomyłka. Zastanów się, jeśli przybyło ci 6kg samego tłuszczu przy tej diecie to czym może być to spowodane?

To nie jest trudne zadanie.

kaabat
19-04-12, 16:49
To nie jest sam tłuszcz, to dobra masa, ja się tłuszczem nie zalewam. Ważę 66 kg. Jak ćwiczyłem rok temu ważyłem 72 kg, później zaczęły się imprezy i używki, spadło do 60. Ale nie takie było pytanie.

dexterinio
19-04-12, 20:39
hahahaha przylało mu brzuch ale to dobra masa:D a co odróżna tą dobrą mase od tej złej?:D

kaabat
19-04-12, 21:04
hahahahaha to, że Ty się tłuszczem zalewasz to nie znaczy, że ja, mogę Ci pokazać ten ,,zalany brzuch,, jaki kaloryfer haha... bez komentarza, po prostu fajnie masywniej wygląda.

gangster
19-04-12, 21:24
Zmniejsz ilość węglowodanów,dodaj jakieś aeroby żeby spalić ten tłuszczyk,a czemu nie idzie równomiernie? Wrzuć może swój trening do działu trening.

dexterinio
19-04-12, 21:24
śmiało zrób fotke i pokaż chetnie to zobacze. To jestes ewenementem genetycznym jak łapiesz 6 kg "dobrej masy" w 2 tygodnie i to na 1 partii. Naprawde podziwiam

D3
20-04-12, 12:35
hahahahaha to, że Ty się tłuszczem zalewasz to nie znaczy, że ja, mogę Ci pokazać ten ,,zalany brzuch,, jaki kaloryfer haha... bez komentarza, po prostu fajnie masywniej wygląda.

Koleżko trochę więcej szacunku, bo między tobą a dexterinio to są lata świetlne pod względem zarówno sylwetki jak i wiedzy.
Do małpy by dotarło, że jak się łapie 6kg wyłącznie na brzuchu to znaczy, że efekty trening+dieta=0 i należy zweryfikować swoje podejście w tej sprawie. My tu nie jesteśmy od uczenia ludzi myślenia i rozumienia podstawowych pojęć, od tego jest szkoła.

Idź z tym swoim 6kg obtłuszczonym - w dobrym znaczeniu oczywiście - brzuchem pospamować gdzieś indziej na innym forum. Najlepiej zmykaj na onet.

kaabat
20-04-12, 13:55
Ja już ćwiczę 2,5 roku, niestety po pierwszym roku zaczęły się imprezy i mocne używki po czym wszystko spadło i zaczynam od zera więc też mam trochę pojęcia o tym, wrzucę fotę to zobaczycie...

kaabat
20-04-12, 14:13
Macie, proszę bardzo jaki obtłuszczony... to fota luzem:

5945

Wiki
20-04-12, 14:38
fajne majty, a męskich nie było :)?

moze Ci sie wydaje ze wszystko w brzuch idzie?
moze powinienes zmienic trening, albo zadbac bardziej o regeneracje?

kaabat
20-04-12, 14:50
Zacząłem ćwiczyć według planu z forum S**

Wybrałem na początek ten trening:

Przykładowe FBW na mase- 1 zestaw (3 sesje treningowe w tygodniu) by georgu

Nogi: Przysiady ze sztanga na barkach 3s
Plecy: Wiosłowanie sztanga 3s
Klatka: Wyciskanie sztangi na skosie 3s
Barki: Wyciskanie sztangi z za glowy 2s
Biceps: Uginanie ramion ze sztanga 2s
Triceps: Wyciskanie sztangi wasko 2s

I tak myślę czy było by dobre zmienić trening na 12/8/6 powtórzeń zwiększając ciężar, bo obecnie ćwiczę po 10 pow.

Cheekymon
05-05-12, 16:33
co do zdjecia, brzuch wyglada spoko, moim zdaniem.
co do diety, ogranicz weglowodany, zwieksz bialko, tego nigdy za wiele(najwyzej bedziesz wiecej prykal ;))
co do cwiczen... moze dobrze by bylo je troche urozmaicic? dorzuc wyciskanie hantli na plasko, lub lawce pochylej w dol, dorzuc kilka innych technik.
Zastanawiam sie czy przypadkiem nas tu nie trolujesz? ;) jesli nie, niech Bog ma Ciebie w swej opiece.