Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dieta 100% roślinna

SzalonyKot
04-04-12, 20:40
Mam 16 lat, ważę 70kg, mam 180cm wzrostu. Przede wszystkim chciałbym być jak najwyższy (tak ze 193cm minimum), jednocześnie wycisnąć z siebie maksimum, żeby mieć jak najsilniejsze ręce i nogi przed wakacjami, klatę też by wypadało zrobić, jednocześnie chcę być jak najszybszy; mam też na ciele dużo tłuszczu, zwłaszcza na brzuchu i chciałbym się go pozbyć; stąd rodzą się moje pytania:
1.Czy zwiększenie masy spowoduje pobudzenie wzrostu?
2.Jakie są najlepsze ćwiczenia do wykonania w domu na leżąco (na stojąco ponoć hamują wzrost), jak często powinienem je wykonywać?
3.Czy taniec może zastąpić bieganie jeśli chcę wytrenować szybkość (zawsze chciałem mieć ruchy jak Murzyn)?
4.Jaką powinienem stosować dietę, jeśli chcę nabrać masy (o ile to się godzi z punktem 1)? Czytałem o 50% białka zwierzęcego i 50% roślinnego, ale w moim przypadku zwierzęce odpada, jestem uczulony i ile g białka na kg masy ciała? Od dwóch dni staram się jeść ok 2,5g/kg ale boję się trochę czy to nie za dużo, czy nie dostanę skazy białkowej.
5.W ilu procentach powinna składać się z białka roślinna dieta wysokobiałkowa? Dodam że palę nałogowo papierosy, więc chyba błonnika powinno być mniej, bo przemianę materii mam dobrą.
6.Ile posiłków dziennie i jak często powinienem jeść produkty zawierające witaminy żeby osiągnąć jak najlepsze efekty? Lepiej cały dzień podjadać orzechy, kiełki i pić wodę, czy raczej nażreć się i napić raz a dobrze?
Wiem że na niektóre pytania są odpowiedzi w innych wątkach, ale w przypadku diety stuprocentoworoślinnej to chyba traci rację bytu.
Pozdrawiam.

silnymat
05-04-12, 18:02
moim zdaniem to ty to masz w dna wkodowane ile wyrosniesz, i jedz sobie nawet drożdże ni chuja urosniesz, jedynie chyba kuracja hormonalna tu wkracza, ale jest droga i niegwarantuje ;)
a co do wagi to co masz chyba niedowage 70kg przy 180cm i tłuszcz ;/ oh to są wyjątki

w diecie są ważne 5 rzeczy
1 białko
2węglowodany
3tłuszcze
4odpowiednie proporcje w zaleznosci co chcesz
5trzymać ją

diety nikt za ciebie nie ułoży bo układasz z produktów pożywnych, które ty lubisz a nikt nie wie co ty lubisz dział dieta, trening do opanowania od podstaw!!! sory ale masz pytan wiele wiedzy zadnej więc nauka bo ci się przyda, młody jestes szybko skapujesz

aha co to są ruchy jak murzyn ;)
i żuć fajki bo one hamują wzrost bardziej niz cwiczenia na stojąco :p

fallenursus
05-04-12, 18:09
Oj silny silny....

http://www.youtube.com/watch?v=4zfGy1-kuV0&feature=related

Zadne cwiczenia nie hamuja wzrostu btw

silnymat
05-04-12, 18:19
XD ach to takie buty :)

xxmłodyxx
14-04-12, 16:38
szalonykot pomarzyc mozesz zawsze i o wszystkim.

KowalX
14-04-12, 17:57
moim zdaniem to ty to masz w dna wkodowane ile wyrosniesz, i jedz sobie nawet drożdże ni chuja urosniesz, jedynie chyba kuracja hormonalna tu wkracza, ale jest droga i niegwarantuje ;)
a co do wagi to co masz chyba niedowage 70kg przy 180cm i tłuszcz ;/ oh to są wyjątki

Kuracja hormonalna nic by w tym przypadku nie zmieniła. Niedowaga nie jest taka oczywista w momencie dojrzewania, wielu chłopców odczuwa to w ten sposób.

1.Czy zwiększenie masy spowoduje pobudzenie wzrostu?

Wątpliwe. Za to unikanie produktów słabej jakości na rzecz zdrowych oraz prawidłowo skomponowany posiłek mogą zapewnić prawidłowy rozwój.

Pronutrition
16-04-12, 20:51
Prawidłowy rozwój masy,bo wzrost to geny i tutaj nic nie poradzisz,możesz się starać,ale rośnie się do około 21go roku życia. Skoro już teraz masz 180,to byc może jeszcze te 10cm da rade,ale to zobaczysz za kilka lat. Poza tym dieta,może dodatkowo suple ( białko,gainer) i systematyczny trening- o tym również nie zapominaj.

kfc
25-04-12, 21:07
co tańczysz ?:)

Pronutrition
11-06-12, 13:15
A w kwestii posiłków oraz tego ile razy dziennie powinieneś jadać, to moja odpowiedź: przede wszystkim systematycznie i regularnie, o stałych godzinach. Wiadomo,że nie zawsze jest to możliwe, ale przynajmniej trzeba się starać.

yaro09
11-06-12, 23:17
za co ten ziomeczek bana dostał? :)

luo
12-06-12, 00:09
Za reklamę i ciągłe odświeżanie starych tematów

HuGsoN
12-06-12, 12:56
Różne są zadnia na temat hamowania wzrostu przez siłownię. Ja z obserwacji mogę powiedzieć, że w wieku 16 lat zacząłem ćwiczyć, były przerwy itp oczywiście. Obecnie mam około 195 cm, mój młodszy o 2 lata brat ( 18 obecnie ) ma już 204 cm, ojciec około 195 jak ja. Różnie to bywa, aczkolwiek ja byłem pulpetem w wieku 16, natomiast młody szczupak.