Zobacz pełną wersję : Gpw
Witam,
czy ktoś z forum inwestuje pieniądze na giełdzie? Bym chciał się dowiedzieć jak najwięcej na ten temat i włożyć trochę kasy. Interesuje mnie najbardziej forma zakupu i sprzedaży za pomocą internetu. Wiem, że wiele banków ma opcję: ''usługi maklerskie''. Jestem ciekaw ile się ceni otwarcie takiego konta i utrzymanie go. Czy ktoś wie coś na ten temat?
By regularnie grać potrzebujesz ok 4000zł inaczej prowizja banku/domu maklerskiego zeżre twoje zyski. Zacznij od tego: http://gragieldowa.pl/ jest to gra bazująca na realnych spółkach z giełdy dodatkowo polecam książki.
Oki, zobaczę to. Chce pierw się zapoznać z tym tematem szczegółowo zanim zacznę ładować kasę. Dzięki.
W chwili obecnej nie ma sensu bawić się na giełdzie, zły moment. Chyba, że nie masz, co z kasą robić i chcesz się pobawić, bo o zarobku nie ma co marzyć. Dużo osób wycofało się już z giełdy, wiadomo z jakiego powodu :)
Może trochę zyskasz na początku ale w końcu i tak stracisz wszystko. Zaoszczędź sobie stresu.
Rademenes78
07-04-12, 11:54
Interesuje mnie najbardziej forma zakupu i sprzedaży za pomocą internetu
To chyba rynek forex bardziej niż GPW czy kontrakty futures:errf:
John Murphy "Analiza techniczna rynkow finansowych"
Zenon Komar "Sztuka spekulacji"
Steve Nison "Swiece i inne japońskie techniki analizowania wykresów"
Martin J. Pring "Podstawy analizy technicznej"
Założenie rachunku demo cwiczenie cwiczenie jeszcze raz cwiczenie, analiza złych i dobrych decyzji.
:-) nie słuchaj tych błaznów najpierw sam zmierz się z demonem, pamietaj rynek finansowy karmi się ludzkimi emocjami gdzie strach, panika miesza sie z chciwością:twisted: