Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : bol w odcinku ledzwiowym

Wiki
25-03-12, 22:15
Może ktoś mi coś doradzi, co powinienem zrobić.
Nie wiem czy powinienem to zbagatelizować, bo mam małe skłonności hipochondryczne hehe :).

Od czasu do czasu odczuwam ból w odcinku lędźwiowym, coś w stylu dyskomfortu, lub jakby kłucia. Nie jest to ból kręgosłupa, ani raczej mięśni. Nie wiem, czy przypadkiem to nie nerki.
Robiłem badania jakiś czas temu, mocznik wyszedł mi podwyższony, tak samo kreatynina.
Mialem tez podwyzszona prolaktyne ponad norme i wysoki estrogen, byłem wtedy po redukcji.
Tlumaczylem sobie ze prolaktyna skoczyla przez redukcje, a mocznik to przez duza ilosc bialka.
Czy to normalne ze jesli jem ok 3g do 3,5g/kgc dziennie to bede mial podwyzszony mocznik?

Po wynikach wrzucilem atd i zwiekszylem ilosc wody ktora pilem, zrobilem ponownie badania i mocznik byl leciutko ponad norme, a prolaktyna spadla.

Powinienem zrobic jeszcze raz badania? Czy po prostu pic wiecej wody i nic mi nie bedzie?
Moze powinienem zmniejszyć ilosc bialka w diecie?
Waze gdzies 83kg, 176cm, jem tak jak Micki i inni na forum, wiec nie wiem :). jesli chodzi o biako to jem 6 jajek na sniadanie, potem 4 posilki po 150g piersi z kurczaka i 200g twarogu na dzien

Pzdr.

fallenursus
25-03-12, 22:23
Zwiekszyles ilosc wody tzn ile?
Kiedy cie to boli? Czujesz napompowane prostowniki czy co?rozciagasz sie po treningach plecow,nog?siedzisz prosto w szkole czy sie garbisz?

Wiki
25-03-12, 22:36
Ogolnie u mnie ciezko jest z piciem wody, bo nie moge tego przypilnowac, ale jak zwiekszylem, to pilem 3x 1,5l + jakies kawy itd.
A teraz pije jakies 1,5l / dzien + kawy + to co do szejka.
To nie jest bol prostownikow, boli bez reguły, nawet nie wiem czy mozna to nazwac bolem, bo to jest raczej taki dyskomfor, jakby kłucie przez 1sec.

fallenursus
25-03-12, 22:41
Im wiecej kawy tym wiecej wody. Ogarnij to. Ptora litra to Lilly mi pije dziennie. Rambo dzielnie 3 od kiedy wskoczyl na kreatyne;)

KowalX
26-03-12, 05:44
Czy to normalne ze jesli jem ok 3g do 3,5g/kgc dziennie to bede mial podwyzszony mocznik?

Zmniejsz. Przy redukcji i ciężkim treningu połączonym ze złym odżywianiem mogła Ci skoczyć prolaktyna.

kfc
26-03-12, 08:34
boli bez reguły, nawet nie wiem czy mozna to nazwac bolem, bo to jest raczej taki dyskomfor, jakby kłucie przez 1sec.

od razu pomyślałam - nerwobóle.

idę dziś do lekarza właśnie z bólem pleców, tylko że ja nie mam bólu chwilowego tylko boli mnie stale, ale wlaśnie w tych okolicach co opisałeś. a takie chwilowe to na żebrach odczuwam. nerwica jak nic.