Zobacz pełną wersję : Trening na atlasie
Witam. Mam 18 lat 178 wzrostu i warze około 58kg (wiem że mało). O 2miesiecy ćwicze na siłowni, posiadam narazie atlas i ławeczke do ćwiczeń. Po 2 miesiacach zauważyłem powoli rosną. Widać powoli efekty na klatce piersiowej, bicepsie i tricepsie. Ale mam takie pytanie jakie cwiczenia możecie mi polecic żeby moja klatka ze tak powiem rozrastają sie na boki i moja masa sie zwiększała. Z góry dziekuje za pomoc. :)
Wystarczy zobaczyć w atlasie ćwiczeń a żeby klata rosła trzeba dorzucić masy .
Dorzucić masy to nie takie łatwe jakby sie wydawało.Na mase lepiej ćwiczyc z wiekszym cieżarem ale mniej powtorzen ?
wyciskanie sztangi leząc na płaskiej ławce.
masa bedzie szła jesli bedziesz duzo jadł, czyli zawsze dokładka do obiadu podjadanie siostrze z talerza,do szkoły bochenek chleba w domu to samo.
efekt klata rośnie w mgnieniu oka.
Dobrze chłopaki prawią, bardziej staraj się skupić na jedzeniu. Trening nie musi być na razie jakoś specjalnie kombinowany, wyciskanie sztangi na płaskiej i skośnej ławce, pompki na poręczach i rozpiętki w zupełności powinny wystarczyć. Nie rób każdej serii do upadku mięśniowego, staraj się kończyć z zapasem 1-2 powtórzeń w ostatnich seriach, co tydzień podbijaj ciężary na sztandze choćby o te 2,5kg w ostatnich seriach, da to dodatkowy bodziec do wzrostu.