Zobacz pełną wersję : Dieta dla 16-sto latka chcę przytyć
devilloo7gdz
26-02-12, 15:02
Witam, pewnie pierwszy post w tym temacie będzie dotyczący starych tematów bym je przeczytał...
Otóż
mam 16lat
waga ok.55kg
wzrost ok. 178
chciałbym zacząć od pierwszego marca tego roku treningi na siłowni. Nie mam zielonego pojęcia co mam robić jaką stosować dietę by przytyć odczuwam dyskomfort z tego ,że jestem moim zdaniem "chudy", źle się czuje gdy ktoś z moich kolegów mówi ,że jestem za chudy, wyglądam jak patyk oraz chciałbym coś dla siebie zrobić. Mam zamiar po 18-ce wstąpić do wojska i chciałbym jakoś wyglądać. Jeżeli zjem dużo to po mnie nie widać, może ktoś mi napisać jaką mam stosować dietę? Będę bardzo wdzięczny
Dziękuje i pozdrawiam!
devilloo7gdz
26-02-12, 15:20
typ budowy: mam widoczne zaryzy zbudowanej klatki lecz za chudy jestem by było ładnie wydoczne.
Dieta na <MASE> proste i nie licz na to ze ktoś ci tu ułorzy... trzymaj link i poszukaj cos dla sb .pzdr
http://www.e-gym.pl/showthread.php?67-Kilka-przyk%C5%82adowych-diet-na-mase
Damianpfighter
26-02-12, 20:12
typ budowy: mam widoczne zaryzy zbudowanej klatki lecz za chudy jestem by było ładnie wydoczne.
Zarys możesz mieć spowodowany kośćmi. Układaj dietę i się skoryguje ewentualnie .
dużo jesz hmm to nie wystarczy Wszystko zalezy od tego co takiego jesz a nie ile jesz a to jest roznica:)
racja okar mu kumpel miał ten sam problem
mówi jem jem i wszystko idzie w kibel a nic nie
tyje ...śmiech na sali
3 razy w tygodniu dodaj McDonald to Ci się metabolizm trochę zmniejszy i będzie szło na masę ;)
Pioter1994
27-02-12, 21:01
Jedz ile wlezie, 6 razy dziennie co 3 godziny. Staraj się jeść szybko, bo uczucie sytości przychodzi z opóźnieniem - będziesz mógł więcej wepchnąć.
Kup sobie oliwe z oliwek i daj sobie 2 łychy łyżeczki stołowej przed snem, a jak jesteś hardcorem do z gwinta gulnij. Możesz też dodawać do każdego posiłku.
Wizyty w McDonaldzie i słodycze jak najbardziej wskazane.
BTW: chcesz przytyć po prostu czy chodzi Ci o mięśnie?
devilloo7gdz
27-02-12, 21:21
Chcę przytyć oraz również chodzi o mięśnie.
Hymm mówisz ,że oliwa z oliwek mi pomoże? Całkiem interesujące...
Jeżeli chodzi o diete to właśnie nie wiem ile powinienem jeść dziennie, ile kcal. Może ktoś mi napisać ile powinienem wcinać?
Damianpfighter
27-02-12, 21:44
Jeśli chodzi o mięśnie to daj sobie looz z McDonaldem ;]
Chcę przytyć oraz również chodzi o mięśnie.
Hymm mówisz ,że oliwa z oliwek mi pomoże? Całkiem interesujące...
Jeżeli chodzi o diete to właśnie nie wiem ile powinienem jeść dziennie, ile kcal. Może ktoś mi napisać ile powinienem wcinać?
Pewnie, że ktoś Ci powie, najlepiej to zrobi ten temat:
http://www.e-gym.pl/showthread.php?391-Uk%B3adamy-Diet%EA-Na-Mas%EA!!-temat-by-DonLeone
Tylko, że białko bym podbił do 2,5g, a węgle okroił do 4.
PS
Jeżeli "jesz dużo" i nie tyjesz to znaczy, że jesz mało/za mało.