PDA

Zobacz pełn± wersję : Jaki trtening na rzeĽbe i jakie ożywki

czarnik_pl
20-03-07, 09:23
Witam,
Mam 17 lat, 184cm wzrostu i 92kg wagi.
Zaczałem chodzic na silke i chcialbym troche zrzucic brzuch. Na wakacjach mialem rekonstrukcje wiazadel a jakies 3 lata temu zlamany lokiec, który teraz odczuwam na silowni. Chcialem kupic glukozamine firmy vitalmax i jeszcze (tutaj wlasnie nie wiem) czy wziac bialko czy jakis reduktor tluszczu... Prosze o pomoc i moze o wrzucenie jakiegos treningu na rzezbe bo w sumie 92kg to troche masy jest wiec chyba nie ma sensu dodawac wiecej chyba ze sadzicie co innego.. Ja sie nie bardoz na tym znam takze prosze o pomoc

pozdrawiam i z gory wielkie dzieki

Dexter1900
20-03-07, 12:18
Ja mysle jak dopiero zaczynasz przygode z silownia proponuje ci robic mase i tak i tal bedziesz sie pocil i bedziesz zrzucal zbedne kilogramy... Chyba takiejest moje zdanie :D
no bo teraz nie masz co rzezbic ale jak w sumie dokucza Ci ten lokiec mozesz robic rzezbe i do tego po kazdym treningu AEROBY :mrgreen: A co do spalacza ja si enie wypowiem...
Przedewszystkim dieta z ograniczona iloscia wegli tluszczy i bialek :D :mrgreen:

Niech mnei ktos lepiej poprawi jak ine mam racji :grin:

vlk
20-03-07, 19:59
Hmm
Zdjęć Twoich nie widziałem, ale pewno troche brzucha masz. Na Twoim miejscu zaczalbym od treningu obwodowego a na jego koniec areoby, pierwsy tydzien 20, pozniej 30, kolejny 40 minut. Jezdzisz, biegasz, chodzisz intensywnie, ale bez szalenstw. Przez miesiac powinienes sporo stracic (o ile bedziesz trzymal dietke i pil duzo niegazowanej wody).
Suple? Na pewno pomyslalbym o stawach, kosciach - glukozamina sie klania. Oprocz tego witaminy. O reszcie pogadamy pozniej jak potrenmujesz troche i nie minie Ci zapal. Szkoda topic kase, jesli masz sobie odpuscic.
Spalacze tluszczu? Jw. ja bym sobie odpuscil. Przynajmniej na razie. Jesli nie bedziesz mial efektow przy zachowanej diecie, lub masa przestanie spadac (pomimo cwiczen i diety) wtedy o tym pomysl. Na razie regularnie jedz i trenuj i wysypiaj sie.