PDA

Zobacz pełną wersję : Pierwszy cykl na mase Prosze o Pomoc

okar91
24-02-12, 21:50
Witam mam 25lat wzrost 175cm waga 72kg staż ponad rok, ćwiczę 3 razy w tygodniu dieta dobrana, i problem jest tego typu że gościu ze sklepu doradził mi TREC mega mass xxl, Trec Creatine+taurine, Trec Dextrose Powder i Fitmax L-glutamine Ale nie wiem kompletnie jak to brać Dlatego też bardzo bym was prosił o pomoc z góry dzięki

CaptainPrice
25-02-12, 01:24
Witam. Jestem użytkownikiem, który nie udziela się na Forum ale dziś cierpię na bezsenność więc mogę skrobnąć coś od siebie. Ogólnie zestaw dyskusyjny. IMO dekstroza i glutamina OUT. Co do kreatyny to monohydrat/creapure będzie OK. Celuj w Creapure od Fitmaxa, Olimp Mega Caps, Universal Creatine czy zielonego Vitalmaxa. Cykl 8-12 tygodni, dawki 10g dziennie. W DT rano i po treningu po 5g, w DNT dwie porcje, pierwsza rano, druga w porze treningowej. Mass XXL to gajner, stosujesz go wg braków w diecie między posiłkami/po treningu (sam będziesz wiedział kiedy go potrzebujesz, o ile w ogóle potrzebujesz). Pewnie można wybrać lepszy "zamiennik" aczkolwiek ja już nie wskaże konkretnego ponieważ nie stosuję tego typu odżywek. Zamiast gajnera warto zainwestować w białko, węgle możesz dostarczać z pożywieniem. Tyle ode mnie

HuGsoN
25-02-12, 03:18
1. BIAŁKO SCITEC ISOLATE PROTEIN
2. UNIVERSAL CREATINE 500g
3. OLIMP BCAA Xplode

Białko ponieważ węgle można łatwiej w diecie dostarczyć- tańsze etc .
Mono na początku da dobre rezultaty, natomiast BCAA to taka podstawa bez aminów nie ma murzynów.

Pozdro.

gangster
25-02-12, 14:35
Sprzedawca dobrze Ci doradził,to dobre suple na mase,tylko zamiast dextrose kupiłbym na Twoim miejscu glukoze w spożywczym.Wyjdzie taniej a ten sam efekt.

Organizm przyjmuje do 10g kreatyny na dobe,według mnie najlepiej jeść tak:

Dni treningowe: 5g kreatyny rano na czczo+30g glukozy+4g glutaminy i tak samo po treningu
Dni nietreningowe : 5g kreatyny+30g glukozy+4g glutaminy i przed snem 4g glutaminy

Mass xxl wystarcza 2 pelne miarki na porcje
Dni treningowe: 1 porcja miedzy śniadaniem a obiadem a druga po treningu,odczekaj z 15 minut po zjedzeniu kreatyny
Dni nietreningowe: 1 porcja między śniadaniem a obiadem a druga między obiadem a kolacją

Jako ostatni posiłek skup sie na białku np.twaróg.

okar91
25-02-12, 15:10
gangster Właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem:) dzięki wielkie za pomoc

g-kick
25-02-12, 18:58
nie masz diety bo nei potrafisz gainera wliczyć do zapotrzebowania kcal i BWT - odrazu to sie rzuca w oczy , dwa to gangster odejdz od komputera bo twoje porady sa ala Pani Domu - poproszę o badania ze organizm dziennie przyjmuje 10 g kreatyny i do czego mu ta dekstroza czy tam glukoza przy kreatynie ? dlaczego ma ją jeśc na czczo - poprzyj to wiedzą bo to sa wierutne bzdury

okar91
25-02-12, 19:01
to jak w końcu prawidłowa to szamać

HuGsoN
25-02-12, 21:45
auschwitz birkenau sialalalala.... jak dla mnie to co Ci polecił Pan w sklepie to syf słabej jakości, poza XXLem.

okar91
26-02-12, 00:26
nie prosiłem o ocene tylko o coś innego Jak nie potrafisz czytać to lepiej nic nie pisz kolego

fallenursus
26-02-12, 00:46
Wpierdziel wszystko do szejkera zasyp z 15g krety i wychlej po tren skoro juz to masz

HuGsoN
26-02-12, 01:24
Usyp ścieżkę z krety 10 cm i w noch. Z prochu powstałeś, proch wciągałeś i w proch się obrócisz- więc raczej nie zaszkodzi.

okar91
26-02-12, 10:10
chyba raczej bede sie trzymal gangstera bo jako jedyny napisal czytelnie i jak dla mnie z jako takim sensem:)

g-kick
26-02-12, 10:45
z sensem ? napisz tą swoją diete bo jak mam ci napisac ile spożywać gainera jak nei wiadomo jakie masz braki kaloryczne w diecie ??

gangster
29-02-12, 14:47
nie masz diety bo nei potrafisz gainera wliczyć do zapotrzebowania kcal i BWT - odrazu to sie rzuca w oczy , dwa to gangster odejdz od komputera bo twoje porady sa ala Pani Domu - poproszę o badania ze organizm dziennie przyjmuje 10 g kreatyny i do czego mu ta dekstroza czy tam glukoza przy kreatynie ? dlaczego ma ją jeśc na czczo - poprzyj to wiedzą bo to sa wierutne bzdury

Ja mu doradzilem najprostrzym sposobem w jednym poscie,Ty napisales 2 i nadal gówno z nich wynika,jak piszesz ze z czyms sie nie zgadzasz napisz tez jak powinno byc prawidlowo panie wszechwiedzacy-chetnie poczytam i moze naucze sie czegos nowego od Ciebie :) a dekstroza czy glukoza jako transporter kreatyny ma podniesc poziom insuliny.

HuGsoN
02-03-12, 00:50
Kolego zrozum, że niektóre tematy są aż za proste żeby je tłumaczyć po 100 razy dla nowego. Wszystko jest w podwieszonych, przeczytanie tych tematów i przyswojenie informacji to 1 godzina, dla ułomnych 2h. No fucking way....... a jeszcze jedno: jak się nie ma czasu na znalezienie samemu informacji czyt. 1h to jaki sens ma ten sport u takiej osoby- żaden.

gangster
02-03-12, 15:55
Wiadomo że samemu też trzeba zainteresować się i poczytać ale od tego jest forum żeby rozmawiać i wymieniać się poglądami.

Damianpfighter
02-03-12, 18:49
Racja ale po co zaprzątać sobie głowe bzdurami?

okar91
05-03-12, 15:18
ale niektore barany nie wiedzą ze jak sie nie ma dostepu do neta to ciezko jest cokolwiek znalesc