Zobacz pełną wersję : Pierwszy cykl na mase Prosze o Pomoc
Witam mam 25lat wzrost 175cm waga 72kg staż ponad rok, ćwiczę 3 razy w tygodniu dieta dobrana, i problem jest tego typu że gościu ze sklepu doradził mi TREC mega mass xxl, Trec Creatine+taurine, Trec Dextrose Powder i Fitmax L-glutamine Ale nie wiem kompletnie jak to brać Dlatego też bardzo bym was prosił o pomoc z góry dzięki
CaptainPrice
25-02-12, 01:24
Witam. Jestem użytkownikiem, który nie udziela się na Forum ale dziś cierpię na bezsenność więc mogę skrobnąć coś od siebie. Ogólnie zestaw dyskusyjny. IMO dekstroza i glutamina OUT. Co do kreatyny to monohydrat/creapure będzie OK. Celuj w Creapure od Fitmaxa, Olimp Mega Caps, Universal Creatine czy zielonego Vitalmaxa. Cykl 8-12 tygodni, dawki 10g dziennie. W DT rano i po treningu po 5g, w DNT dwie porcje, pierwsza rano, druga w porze treningowej. Mass XXL to gajner, stosujesz go wg braków w diecie między posiłkami/po treningu (sam będziesz wiedział kiedy go potrzebujesz, o ile w ogóle potrzebujesz). Pewnie można wybrać lepszy "zamiennik" aczkolwiek ja już nie wskaże konkretnego ponieważ nie stosuję tego typu odżywek. Zamiast gajnera warto zainwestować w białko, węgle możesz dostarczać z pożywieniem. Tyle ode mnie
1. BIAŁKO SCITEC ISOLATE PROTEIN
2. UNIVERSAL CREATINE 500g
3. OLIMP BCAA Xplode
Białko ponieważ węgle można łatwiej w diecie dostarczyć- tańsze etc .
Mono na początku da dobre rezultaty, natomiast BCAA to taka podstawa bez aminów nie ma murzynów.
Pozdro.
Sprzedawca dobrze Ci doradził,to dobre suple na mase,tylko zamiast dextrose kupiłbym na Twoim miejscu glukoze w spożywczym.Wyjdzie taniej a ten sam efekt.
Organizm przyjmuje do 10g kreatyny na dobe,według mnie najlepiej jeść tak:
Dni treningowe: 5g kreatyny rano na czczo+30g glukozy+4g glutaminy i tak samo po treningu
Dni nietreningowe : 5g kreatyny+30g glukozy+4g glutaminy i przed snem 4g glutaminy
Mass xxl wystarcza 2 pelne miarki na porcje
Dni treningowe: 1 porcja miedzy śniadaniem a obiadem a druga po treningu,odczekaj z 15 minut po zjedzeniu kreatyny
Dni nietreningowe: 1 porcja między śniadaniem a obiadem a druga między obiadem a kolacją
Jako ostatni posiłek skup sie na białku np.twaróg.
gangster Właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem:) dzięki wielkie za pomoc
nie masz diety bo nei potrafisz gainera wliczyć do zapotrzebowania kcal i BWT - odrazu to sie rzuca w oczy , dwa to gangster odejdz od komputera bo twoje porady sa ala Pani Domu - poproszę o badania ze organizm dziennie przyjmuje 10 g kreatyny i do czego mu ta dekstroza czy tam glukoza przy kreatynie ? dlaczego ma ją jeśc na czczo - poprzyj to wiedzą bo to sa wierutne bzdury
to jak w końcu prawidłowa to szamać
auschwitz birkenau sialalalala.... jak dla mnie to co Ci polecił Pan w sklepie to syf słabej jakości, poza XXLem.
nie prosiłem o ocene tylko o coś innego Jak nie potrafisz czytać to lepiej nic nie pisz kolego
fallenursus
26-02-12, 00:46
Wpierdziel wszystko do szejkera zasyp z 15g krety i wychlej po tren skoro juz to masz
Usyp ścieżkę z krety 10 cm i w noch. Z prochu powstałeś, proch wciągałeś i w proch się obrócisz- więc raczej nie zaszkodzi.
chyba raczej bede sie trzymal gangstera bo jako jedyny napisal czytelnie i jak dla mnie z jako takim sensem:)
z sensem ? napisz tą swoją diete bo jak mam ci napisac ile spożywać gainera jak nei wiadomo jakie masz braki kaloryczne w diecie ??
nie masz diety bo nei potrafisz gainera wliczyć do zapotrzebowania kcal i BWT - odrazu to sie rzuca w oczy , dwa to gangster odejdz od komputera bo twoje porady sa ala Pani Domu - poproszę o badania ze organizm dziennie przyjmuje 10 g kreatyny i do czego mu ta dekstroza czy tam glukoza przy kreatynie ? dlaczego ma ją jeśc na czczo - poprzyj to wiedzą bo to sa wierutne bzdury
Ja mu doradzilem najprostrzym sposobem w jednym poscie,Ty napisales 2 i nadal gówno z nich wynika,jak piszesz ze z czyms sie nie zgadzasz napisz tez jak powinno byc prawidlowo panie wszechwiedzacy-chetnie poczytam i moze naucze sie czegos nowego od Ciebie :) a dekstroza czy glukoza jako transporter kreatyny ma podniesc poziom insuliny.
Kolego zrozum, że niektóre tematy są aż za proste żeby je tłumaczyć po 100 razy dla nowego. Wszystko jest w podwieszonych, przeczytanie tych tematów i przyswojenie informacji to 1 godzina, dla ułomnych 2h. No fucking way....... a jeszcze jedno: jak się nie ma czasu na znalezienie samemu informacji czyt. 1h to jaki sens ma ten sport u takiej osoby- żaden.
Wiadomo że samemu też trzeba zainteresować się i poczytać ale od tego jest forum żeby rozmawiać i wymieniać się poglądami.
Damianpfighter
02-03-12, 18:49
Racja ale po co zaprzątać sobie głowe bzdurami?
ale niektore barany nie wiedzą ze jak sie nie ma dostepu do neta to ciezko jest cokolwiek znalesc