PDA

Zobacz pełną wersję : help

kaha61
20-03-07, 09:10
Mam 45 lat i dylematy. Nie palę papierosów rok, w tym samym czasie zaczęłam przechodzić menopauzę, przytyłam 8 kg, estrogeny w formie cellulitu dopadły każdy skrawek mego ciała!!!
Dieta białkowa, kwaśniewskiego, 1000kal aeroby 4 razy w tygodniu i żadnych efektów. Suplementy- CLA i mała czarna przed treningiem to wszystko. Potrzebuję dobrej diety i treningu sama już nic nie wymyślę.

Kakashi
20-03-07, 15:34
aeroby 4 razy w tygodniu
jak długie masz te aeroby?? moge pomóc w kwestii treningu ale z dieta to musi ktos inny tu zajrzec:P

co to jest ten cellulit??

grzesiek k
20-03-07, 16:07
Celulit to nieestetyczne grudki tłuszczu pod skórą. Przyczyn jego powstawania jest bardzo dużo. Złe krążenie krwi i limfy, brak ruchu oraz regularnych ćwiczeń fizycznych, błędy dietetyczne, stres, predyspozycje genetyczne i brak równowagi hormonalnej.

Radar proszę co to jest celulit :smile:

kaha61
20-03-07, 18:09
Celulit to nieestetyczne grudki tłuszczu pod skórą. Przyczyn jego powstawania jest bardzo dużo. Złe krążenie krwi i limfy, brak ruchu oraz regularnych ćwiczeń fizycznych, błędy dietetyczne, stres, predyspozycje genetyczne i brak równowagi hormonalnej.

Ja doskonale znam definicję cellulitu,i wiem skąd sie bierz tylko jak można sie go pozbyć ewentualnie trochę zniwelować? Suplementy, dieta, treningi to jest dla mnie ważne.

Vegeto86
20-03-07, 18:57
A jak dlugo cwiczysz?

kaha61
20-03-07, 19:15
A jak dlugo cwiczysz?

W chwili obecnej ważę 63 kg a do lata gdybym ważyła 56 to byłabym szczęśliwa niezmiernie. Ćwiczyłam 3 miesiące aeroby 5 razy i siłownia 3 razy w tyg. Poza tym z natury jestem ruchliwą istotą . Nie było efektów żadnych i przestałam chodzić.

Vegeto86
20-03-07, 19:29
A jak dlugo cwiczysz?

W chwili obecnej ważę 63 kg a do lata gdybym ważyła 56 to byłabym szczęśliwa niezmiernie. Ćwiczyłam 3 miesiące aeroby 5 razy i siłownia 3 razy w tyg. Poza tym z natury jestem ruchliwą istotą . Nie było efektów żadnych i przestałam chodzić.
Nie mozna tak od razu rezygnowac. Zacznij spowrotem cwiczyc na silowni kup sobie jakies suple:fat burner,l-karnintyne a do domu mozesz kupic sobie rowerek,skakanke,zaczac robic brzuszki. 3 miesiace to niewiele nie spodziewaj sie cudow. Jezeli bedziesz wytrwala i dozyla do celu napewno go osiagniesz(pamietaj nastawienie psychiczne to podstawa,nie mozesz z gory sie skreslac i wmawiac se ze to nic nie daje). A co do diety to unikaj produktow weglowodanowych,jedz duzo owocow,warzyw.Pozdrawiam

grzesiek k
20-03-07, 19:53

Ja doskonale znam definicję cellulitu,i wiem skąd sie bierz tylko jak można sie go pozbyć ewentualnie trochę zniwelować? Suplementy, dieta, treningi to jest dla mnie ważne.
Ale ta definicja miła być dla użytkownika Radar :grin: bo on pytał co to celulit :grin:

kaha61
20-03-07, 20:45

Ale ta definicja miła być dla użytkownika Radar :grin: bo on pytał co to celulit :grin:

No świetnie!! A dla mnie jakie rady :mrgreen:

[ Dodano: 20-03-2007, 20:50 ]

Co to znaczy SOG? Jestem tutaj pierwszy dzień i jestem jeszcze niedouczona. Dzięki :grin:

duzen
20-03-07, 23:25
Ten kilku kg spadek można zrobić w 2 miesiące ale po 1 to zero słodyczy !! Liczą się nawet najmniejsze szczegóły. Np zacznij używać słodzika zamiast cukru. Rozpisz może jak jesz dziennie, ile posiłków i co. Tak na sucho to nikt Ci nie pomoże :) Co do treningu ... aeroby mają wtedy sens gdy zmusisz ciało do długiego wysiłku. 5 minut np nic nie da, a tak wg mnie to same aeroby nic nie dadza. Nie wiem jak ułożyć trening dla kobiety ale proponuje obwódowkę + aeroby. trening głowny 3x w tygodniu + uzupelnienie aerobami.

A co do diety.

Spróbuj tego

Śniadanie
2x węglo - kubek musli
1x mleko - kubek mleka
1 tluszcze - 1,5 lyzki siemienia lnianego
1x owoce - kubek malin lub truskawek
1xbiałko - jajecznica z 3 jajek (z dwoch wyciagasz żołtka)
SMAŻYSZ tylko na OLIWIE ! Zadnych maseł, margaryn i smalców.

Lunch
2x weglo - 2 kromki chleba razowego
4x białko - 100 - 120 g piersi z indyka/kurczaka w plasterkach - bez panierki (same filety)
2x warzywa - 2 kubki sałaty, 1/2 kubka pomidorow i jeden ogórek
1x tłuszcze - 2 łyżki sosu winegret
1x owoce - pomarancz/brzoskiwnia/nektaryna

Obiad
3x weglowodany - ziemniak pieczony (1szt!)
5x białko - 150 g grillowanego łososia (losos jest drogi wiec mozesz uzyc Pangi albo flądry)
2x warzywa kubek gotowanych brokoł lub kalafiora
2x tluszcze - 1 lyzeczka flora bio activ , 8 oliwek

Przed treningiem :
10 x orzechy ziemne
1x kubek mleka
Woda

Po treningu
20 g białka serwatkowego (najlepiej jakiś izolat z np 90% zawartościa bialka) rozpusc w 200 ml wody lub mleka (do 1 h po treningu w celu unikniecia katabolizmu)
2x lyzeczka miodu
1/2 kubka truskawek
kubek soku - propozuje Hortex jablko, malina, jezyna bez cukru

Potem urozmaicaj i skorzystaj z tabel z wartościami odżywczymi. Staraj się uzyskać w jedzeniu w miarę jak najwięcej białka a jak najmniej węglowodanów. Urozmaicaj posiłku każdego dnia ale trzymając się schematu. Pij dużo wody ! I po 18 nic już nie jesz. Pierwszy tydzień będzie cieżko ale szybko zobaczyc efekty jak będziesz to stosować i jeszcze sumiennie wykonasz trening :) Pozatym nie wierz ślepo w suple :) Suple możesz stosować jak zauważysz że efekty idą wolno, jak tak będzie to kup Thermo Speed extreme albo Therm Line 2 z Olimpu.

A na cellulit sprobuj jakiś kremów ściagających :)

kaha61
21-03-07, 07:35
Ten kilku kg spadek można zrobić w 2 miesiące ale po 1 to zero słodyczy !! Liczą się nawet najmniejsze szczegóły. Np zacznij używać słodzika zamiast cukru. Rozpisz może jak jesz dziennie, ile posiłków i co. Tak na sucho to nikt Ci nie pomoże :) Co do treningu ... aeroby mają wtedy sens gdy zmusisz ciało do długiego wysiłku. 5 minut np nic nie da, a tak wg mnie to same aeroby nic nie dadza. Nie wiem jak ułożyć trening dla kobiety ale proponuje obwódowkę + aeroby. trening głowny 3x w tygodniu + uzupelnienie aerobami.

A co do diety.

Spróbuj tego

Śniadanie
2x węglo - kubek musli
1x mleko - kubek mleka
1 tluszcze - 1,5 lyzki siemienia lnianego
1x owoce - kubek malin lub truskawek
1xbiałko - jajecznica z 3 jajek (z dwoch wyciagasz żołtka)
SMAŻYSZ tylko na OLIWIE ! Zadnych maseł, margaryn i smalców.

Lunch
2x weglo - 2 kromki chleba razowego
4x białko - 100 - 120 g piersi z indyka/kurczaka w plasterkach - bez panierki (same filety)
2x warzywa - 2 kubki sałaty, 1/2 kubka pomidorow i jeden ogórek
1x tłuszcze - 2 łyżki sosu winegret
1x owoce - pomarancz/brzoskiwnia/nektaryna

Obiad
3x weglowodany - ziemniak pieczony (1szt!)
5x białko - 150 g grillowanego łososia (losos jest drogi wiec mozesz uzyc Pangi albo flądry)
2x warzywa kubek gotowanych brokoł lub kalafiora
2x tluszcze - 1 lyzeczka flora bio activ , 8 oliwek

Przed treningiem :
10 x orzechy ziemne
1x kubek mleka
Woda

Po treningu
20 g białka serwatkowego (najlepiej jakiś izolat z np 90% zawartościa bialka) rozpusc w 200 ml wody lub mleka (do 1 h po treningu w celu unikniecia katabolizmu)
2x lyzeczka miodu
1/2 kubka truskawek
kubek soku - propozuje Hortex jablko, malina, jezyna bez cukru

Potem urozmaicaj i skorzystaj z tabel z wartościami odżywczymi. Staraj się uzyskać w jedzeniu w miarę jak najwięcej białka a jak najmniej węglowodanów. Urozmaicaj posiłku każdego dnia ale trzymając się schematu. Pij dużo wody ! I po 18 nic już nie jesz. Pierwszy tydzień będzie cieżko ale szybko zobaczyc efekty jak będziesz to stosować i jeszcze sumiennie wykonasz trening :) poza tym nie wierz ślepo w suple :) Suple możesz stosować jak zauważysz że efekty idą wolno, jak tak będzie to kup Thermo Speed extreme albo Therm Line 2 z Olimpu.

A na cellulit sprobuj jakiś kremów ściagających :)

Jako jedyny choć trochę się postarałeś cokolwiek doradzić wielkie dzięki. Dam Ci tego SOG aczkolwiek absolutnie nie wiem co to znaczy??? jeśli chodzi o posiłki to dla mnie trochę za duże objętościowo, trochę je zmniejszę. Byłam już na diecie wysokobiałkowej i nic. Pewnych produktów z Twojej diety zamienię na inne bo mam grupę krwi B i muszę uważać na pomidory , orzechy i siemie lniane. Cukru raczej nie używam wole ciacho tortowe hahiha. Na treningi chodzę rano wypijam tylko małą kawę może tak być ??? Po treningu wypijam białko, i po godzinie dopiero jedzonko??? Dziękuje i pozdrawiam :grin: