Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dieta a praca wielozmianowa?

Grise
21-02-12, 11:45
Mam problem z ułożeniem diety dla siebie, pracuje na dwie lub trzy zmiany i wiadomo ze nie bede wstawal o 4:30 kiedy mam na 14 zeby zjesc sobie sniadanko tak jak jest rozpisane w diecie.

bedzie to przeszkadzalo jesli tydzien bede wstawal o 4:30 i jadl jak w rozpisce a w kolejnym tygdniu wstawal o 9-10 i wtedy zaczynal sniadaniem ?

Ważę 80 kg przy wzroscie 186 cm i wieku 23 lat - cel wiadomo jaki: masa i rzeźba.

Mam zamiar trenować takim planem:

Klatka -triceps
Plecy - biceps
Barki - Nogi

Między czasie brzuch.

Czy lepiej zacząć od FBW?

KowalX
21-02-12, 12:29
Nie będzie problemu. Jednego dnia spożyjesz 3, drugiego 4 czy 5posiłków. Najważniejsze by organizm otrzymał odpowiednią ilość składników. Trzymaj też w miarę możliwości regularność posiłków. FBW to najlepszy trening jeśli skupiasz się na robieniu masy i siły.

slim shady
21-02-12, 12:54
pory posiłków dopasowuj do zmian i będzie dobrze, jednocześnie nie da się robić masy i rzeźby, FBW będzie myśle lepszym rozwiązaniem na początek

opalinho
21-02-12, 13:06
Ja robię na 3 zmiany(6-14,14-22,22-6) i cały czas daję radę jeść 5-6 posiłków. Śniadania mam odpowiednio o 5.15, 9.00 oraz tak kolo 13.30...a potem juz jadę dalej, nie widzę żadnego problemu chociaż wolałbym cały czas mieć te pierwsze zmiany.

Damianpfighter
21-02-12, 13:07
Na Twoim miejscu zajął bym się masą ponieważ jesteś szczupły z tego co przeczytałem i mogę wywnioskować. Drugim takim dobrym współczynnikiem jest pora roku jaką jest zima. To idealny czas żeby parę kilogramów nabrać. Na wiosnę się pomyśli...

dexterinio
21-02-12, 13:09
o ktorej bys nie wstal jedz normalnie. sniadanie i co 3 godz kolejne posilki z diety. Dzien i tak bedzie mial dla ciebie podobna dlugosc wiec no problem.
Masa lub rzeźba - razem sie nie da:)

ryniju
21-02-12, 15:21
nie ma masa i rzezba, albo masa albo rzezba ;)
Diete przesuwaj zgodnie z tym jak wstajesz.