PDA

Zobacz pełną wersję : Dieta Redukcyjna Carbo + BCAA jak dawkować

okar91
19-02-12, 22:18
witam zaczynam wlasnie redukcje i chciałem prosić was o pomoc w poprawie mojej diety i nie wiem za bardzo jak dawkować carbo z bcaa Czytałem trochę na ten temat ale każdy mówi co innego i nie wiem kogo sie słuchać
Ważę 96kg wzrost 182 staż 2 lata, oto moja dieta do oceny:

8:30

Omlet na oliwie z trzech jajek i 100g płatków owsianych
banan/ananas

11:30

Pieczywko pełnoziarniste ok150gr. / 2 kromki
Szynka z Indyka / palsterek na kromke
Tunczyk w oleju roslinnym / puszka

15:00 (obiad - posiłek przedtreningowy)

Pierś gotowana 100-150 gr
Ryzu brązowego/kasza 100gr
salatka ważywna 100g

17:00 - trening - siłownia (FBW)

19:00 Posiłek po treningowy

Twarog chudy/ cały
Pieczywko pełnoziarniste / kromka
szynka z indyka / plasterek

22:00
Pieczywko pełnoziarniste ok150gr. / 2 kromki
Szynka z Indyka / palsterek na kromke
Tunczyk w oleju roslinnym / puszka

do tego 2 razy w tygodniu aeroby + basen
z góry dzięki za pomoc i sory w razie jakich kolwiek błędów gdyż jestem tu nowy:)

fallenursus
20-02-12, 00:04
Podlicz makro i cal.
Jak juz ten cukier kupiles to bierz po tren imho zbedny wydatek.
Bcaa mozesz brac intra 10gr.

szycha
20-02-12, 00:38
Zamień kolejność posiłków 4 z 5, i wywal tuńczyka w oleju a bier na wodzie lub/i w sosie własnym. I pamiętaj o warzywach bo masz tylko w jednym pos.

okar91
20-02-12, 01:02
fallenursus (http://www.e-gym.pl/member.php?12885-fallenursus) czemu twierdzisz ze carbo kompletnie mi sie nie przyda? duzo ludzi wlasnie pisze ze jednak sie przydaje Az tak zbedne jest carbo na redukcji?
(szycha) dzieki za pomoc z warzywami mysle dorzucic do kanapek co ty na to? z góry dzięki panowie Pozdrawiam

Liger
20-02-12, 14:16
Straszna lipna dieta ...

1.Wywal owoce daj lepiej warzywa + orzechy
2.Na redukcje wywal chleb i wyroby mączne ,zapodaj sobie filet z kury lub rybke + ryż brązowy + warzywa ,bardzo dobra jest brukselka ,sporo błonnika
3.Przed tren -Ryż brązowy + ryba/krowa/kura/insyk + warzywa
4.Ok chodź z sałatki wywal wszelki majonez,oliwe i inne dodatki ,na surowo jedz
5.Kompletnie do wywalenia posiłek - Daj woła/rybe/Indyk/Kura + kasza gryczana + warzywa
6.Tłusta ryba

Nie wiem po co kupiłes ten cukier ...

Kiedy robisz aeroby ?

Damianpfighter
20-02-12, 15:19
Zamiast Carbo zapierdziel łyżkę miodu i po sprawie...
Jeśli chodzi o banany to po treningu kolego.

okar91
20-02-12, 18:11
Liger (http://www.e-gym.pl/member.php?22468-Liger) dzięki wielkie za pomoc Robie 1-szy raz redukcje także muszę sie jeszcze troszke nauczyć Areoby robie we wtorek i czwartek natomiast basen w soboty. Mam jeszcze jedno pytanie mam tendencje do tycia i czytalem wiele postów na temat carbo a redukcje i wiele osob poleca wlasnie carbo 30-35g po treningu gdyz uzupelnia glikogen i zreszta podobnie mi wciskał koleś ze sklepu No nic skoro twierdzicie ze to zbędne, a juz to mam więc chociaż pomóżcie kiedy i ile brać tego i BCAA

Damianpfighter
20-02-12, 19:40
Weź rano na czczo i przed treningiem. Styknie

dexterinio
20-02-12, 20:43
robie wlasnie 2 raz przemyslana redukcje i nie zgodze sie z poprzednikami,
Wyroby maczne sa git ale odpowiednie (maka razowa zytnia typ 2000 i chleb orkiszowy z pewnego źródła)
nie tylko bokuły ale wszystkie warzywa z mala iloscia wegli (odpada kukurydza, groszek, fasola)
carbo jak najbardziej w stosunku 1g/kg masy ciala. mozesz zastapic miodem (lyzka miodu po co lyzka? ilosc nieawiadomo skad) lub owocami w tym samym stosunku (organizm na redukcji ma wydajne treningi przy niskich kaloriach co skutkuje potrrzeba uzupelniania glikogenu)
BCAA przed aero i przed i po treningu w ilosci 1g/10kg mc
z orzechami ostroznie
co do reszty wegli w ciagu dnia to trzeba by bylo dokladnie poprzeliczac. ja przy 86 kg redukuje na 200g wegli dziennie + 50 g carbo i ladnie fat leci a miesnien wyrabia sie znakomicie. Ale 5 silowek mam z intensywnoscia max- do 30 repsow w serii + drop sety i łaczona a aero 6x tyg naczczo 50 minut

ht
20-02-12, 20:58
dieta do niczego. jesli juz laczysz welge z tluszczami na redukcji to chodziaz nei rob tego w jednym posilku. carbo oddaj wrogowi:)

bcaa okolotreningowo.
dorzuc bialka bo na pierwszy rzut oka to za malo.

okar91
20-02-12, 21:28
dlatego tez wolalem wrzucic do oceny robie to po raz 1-szy ale powoli zaczynym chyba kumac o co w tym chodzi