Wajha
19-02-12, 09:37
Jako, że jestem nowym użytkownikiem to wpierw może się przywitam: Witam!
Na początek wpisze podstawowe dane o sobie, zapewne będzie łatwiej.
waga: 83,5
wzrost: 175cm
Zaznacze, że jestem raczej mezomorfikiem
Korzystając z tego (http://www.e-gym.pl/showthread.php?391-Uk%B3adamy-Diet%EA-Na-Mas%EA!!-temat-by-DonLeone) poradnika na ułożenie diety wyszło mi, że potrzebuje:
2919 Kcal ,a w tym: białko 126g, tłuszcz 151g, węgle 420g
W przyklejonych tematach znalazłem również dietę która mi najbardziej odpowiada, a mianowicie:
sniadanie
Platki owsiane 100g + 200ml mleka
Twarog chudy 150g
Oliwa z oliwek 10ml
sniadanie 2
Chleb zytni pelnoziarnisty 100g
Serek wiejski 250g
posilek 3
tunczyk-150
Szynka z indyka 25g
ryz-150gr
posilek 4
Kasza 100g
Piers z kurczaka
Oliwa z oliwek 15g
bezposrednio po treningu
80g Carbo
posilek po treningu
pieczwyo razowe-200gr
jajecznica-z 5 jaj
posilek przed snem
bialy chudy ser-150gr
oliwa-10g
I tu natrafiam na ścianę, nie wiem jak ja do siebie dostosować, ile czego jeść czy nawet o jakich porach (nigdy nie miałem styczności z dieta, przez rok na siłowni ćwiczyłem tylko na odzywkach + to co jest w domu aktualnie do jedzenia). Chciałbym tez ją tak zmodyfikować (jeżeli się oczywiście da), żeby w szkole (od +/-9 do 15 +/-) jeść "chlebek" i po siłowni nie łykać Carbo tylko jakieś bananki czy jabłuszka :P
Chciałbym również żeby dieta była w miarę tania, fundusze jakie mogę na nią przeznaczyć są strasznie ograniczone, wiec jeżeli da się ułożyć jeszcze tańsza dietę, to prosiłbym o jakieś rady.
Licze na wasza pomoc :)
Na początek wpisze podstawowe dane o sobie, zapewne będzie łatwiej.
waga: 83,5
wzrost: 175cm
Zaznacze, że jestem raczej mezomorfikiem
Korzystając z tego (http://www.e-gym.pl/showthread.php?391-Uk%B3adamy-Diet%EA-Na-Mas%EA!!-temat-by-DonLeone) poradnika na ułożenie diety wyszło mi, że potrzebuje:
2919 Kcal ,a w tym: białko 126g, tłuszcz 151g, węgle 420g
W przyklejonych tematach znalazłem również dietę która mi najbardziej odpowiada, a mianowicie:
sniadanie
Platki owsiane 100g + 200ml mleka
Twarog chudy 150g
Oliwa z oliwek 10ml
sniadanie 2
Chleb zytni pelnoziarnisty 100g
Serek wiejski 250g
posilek 3
tunczyk-150
Szynka z indyka 25g
ryz-150gr
posilek 4
Kasza 100g
Piers z kurczaka
Oliwa z oliwek 15g
bezposrednio po treningu
80g Carbo
posilek po treningu
pieczwyo razowe-200gr
jajecznica-z 5 jaj
posilek przed snem
bialy chudy ser-150gr
oliwa-10g
I tu natrafiam na ścianę, nie wiem jak ja do siebie dostosować, ile czego jeść czy nawet o jakich porach (nigdy nie miałem styczności z dieta, przez rok na siłowni ćwiczyłem tylko na odzywkach + to co jest w domu aktualnie do jedzenia). Chciałbym tez ją tak zmodyfikować (jeżeli się oczywiście da), żeby w szkole (od +/-9 do 15 +/-) jeść "chlebek" i po siłowni nie łykać Carbo tylko jakieś bananki czy jabłuszka :P
Chciałbym również żeby dieta była w miarę tania, fundusze jakie mogę na nią przeznaczyć są strasznie ograniczone, wiec jeżeli da się ułożyć jeszcze tańsza dietę, to prosiłbym o jakieś rady.
Licze na wasza pomoc :)