PDA

Zobacz pełną wersję : odblok przysadki - nolvadex czy clomid

muminn
13-02-12, 17:24
wioem ze sa takie tematy (clomid vs nolvadex) ale co polecacie
nie bylo zadnego cyklu tylko leczenie pregnylem w duzych dawkach + 100mg tescia/tydzien przez ostatnie 3 tygodnie. przysadka nie wytwarza teraz lh ;p wiec czym radzicie i w jakich dawkach? przysadka jest zablokowana od ok. 5 miesiecy jesli ma to jakies znaczenie.
oba srodki mam na recepte - nolvadex 20mg 30tabeletek tanszy (~20zł), clomid na receptre 3 paczuszki to 60zł. co polecacie?
i czy dodać do tego np. 2 tabletki undestoru/dzień (dla lepszego samopoczucia) ?
pytam tu, bo lekarz mimo ze mnie leczył nie jest obeznany i nie zna tych leków :) jak sie nie uda to trudno, nie mam nic do stracenia. IA niestety za drogie jak dla mnie:whistle: badania zamierzam robic 15 dni od rozpoczecia brania nolvadexu/clomidu (co by sprawdzic czy podwyzsza lh i testsoteron), tydzien po zaprzestaniu i potem miesiac po zaprzestaniu (czy wszystko zostało tak jak ma być )

muminn
13-02-12, 17:26
aha i rozumiem ze zaczac brac tydzien od ostatniego zastrzyku z pregnylu?

fallenursus
13-02-12, 17:38
Osobiscie vdybym tetaz sie odblokowywal to hmg+hcg i potem nolva 20mg cd przez piec tyg. I oczywiscie aromasin.

muminn
13-02-12, 22:09
na aromasin niestety nie ma szans:errf: a samym nolvadexem?
zaczac od 20mg i codziennie po 20mg?
zacząć go 6 dni po ostatnim zastrzyku z pregnylu? czy jakies suplementy typu zma(magnez+cynk) sie przydadzą? albo nawet tribulus bo jakis stary sie ostał jeszcze :lol:

muminn
13-02-12, 22:14
i czy dodać ten undestor? wyczytalem ze do 3 tabletek nie blokuje, jest lajtowy itd. ja bym bral tylko 2 tabletki przez ten okres, bo nie chce byc zas prawie impotentem jak odstawie ten pregnyl ;D

fallenursus
13-02-12, 22:26
Pojedz dwa tyg 500iu ed hcg nastepnie na drugi dzien po ostatnim zastrzyku hcg wchodzisz na nolvadex 20mg ed przez piec tygodni.
Proste.
A jakies tam tribulusy czy viagre mozesz sobie podjadac.

MAXIMUS 2
14-02-12, 08:24
i czy dodać ten undestor? wyczytalem ze do 3 tabletek nie blokuje, jest lajtowy itd. ja bym bral tylko 2 tabletki przez ten okres, bo nie chce byc zas prawie impotentem jak odstawie ten pregnyl ;D

No wiadomo aromasin w aptece bez recki koło 1000zł jakaś paranoja a na receptę nie wiem ale się dowiem :)

ana0609
14-02-12, 19:17
Na receptę tyle samo bo niestety nie wszedł na listę leków refundowanych i jest pełnopłatny .

fallenursus
14-02-12, 19:32
Chooyoofka
50*25mg exem=100*10mg mety
:p

Brian.
15-02-12, 15:43
Letro wychodzi taniej i lepiej w odbloku,z przejsciem na nolve.Przed rozpoczeciem PCT wybral bym sie na badania poziomu hormonow.by wiedziec jaki srodek dobrac,do odbloku.Zautopsji juz wole zamiast HCG-HMG mniej inwazyjne dla jader i ich pewnego funkcjonowania.Mam na mysli blokade komorek leidinga i sorteliego,jak je sobie zablokujemy to wasze jadra nie bede dlugo produkowalu testo,a spadki i ryzyko wystapienia gino po cyklu wzrasta i to mocno.

fallenursus
16-02-12, 13:54
Racja ale exem ladnie podnosi igf:) osobiscie bym polecial jesli by mialo.isc hmg i exem cos w ten desen np
1-2 hmg 75eod
3 nolva 40mg ed
4-8 nolva 20mg ed
6-11 exem 12.5mg eod.
Moze kiedys:)
Ps ocYwiscie badania przed w czasie i po.