PDA

Zobacz pełną wersję : jak brac gainer

lukasz1812
09-02-12, 10:34
szukalem, czytalem, ale ciezko cokolwiek konkretnego znalezc (co na forum z dlugim stazem latwo zrozumiec, bo kiedy w wynikach wyszukiwania jest 50 stron latwo cos przeoczyc czy zmeczyc sie w polowie).

Mam gainer z Mass-Tech (firma Muscle-tech) i pytanie... Producent zaleca pic 2 razy dziennie, pomiedzy 1 i drugim posilkiem oraz przed snem. Osoby z ktorymi pisze, mowia mi, ze mam pic po treningu.... A jak jest najlepiej?? Lepiej sluchac producenta, ktory jakos to testowal, czy ludzi, ktorzy po prostu maja sylwetke?

Bo skoro producent uwaza, ze tak daje najlepsze efekty to chyba ma jakies podstawy, ze tak pisze. Chyba, ze siedzi tam, jak w redakcjach kiepskich gazet znudzone zyciem emerytki wymyslajace bulwersujace historie, paru nieudanych koksow i wymysla sobie co walnac na opakowaniu. No i na przeciwko podstaw producenta jest "metoda" prob i bledow* osob z sylwetka. Tak wiec pytanie niby proste i moze glupie ale mam nadzieje, ze dajace do myslenia i wcale nie tak latwo odpowiedziec.

(*"metoda" prob i bledow TO NIE METODA)

mlody1144
09-02-12, 10:37
Gainer to uzupełnienie diety(ktorej pewnie nie masz) Bierzesz go w ramach uzupelnienia braków w posiłkach...

lukasz1812
09-02-12, 10:52
akurat diete mam :) Nawet jedna kupilem i nie powiem, ze w sumie zaskoczylo mnie to, ze nie odbiega znacznie od mojej wlasnej ;)

kkicker
09-02-12, 12:04
w taki razie jeśli w diecie masz np 400g węgli dziennie i spożywając posiłek nie dostarczasz potrzebnej ilości , pijesz gainera

nowin
10-02-12, 07:33
Witam

Miło znów tu zagości, troche już lat minęło od mojej ostatniej wizyty tutaj, Dużo się pozmieniało na plus i na szczeście troche chłopaków ze "starej gwardii" zostało :)

a propo pytania ja obecnie biore
80g po śniadaniu
80 g między 3 a 4 (przed treningowym) posiłkiem
80 g po treningu

pozdrawiam

slim shady
10-02-12, 10:25
o Nowin żyje :D Witamy i mam nadzieje, że na dłużej

fallenursus
10-02-12, 11:44
Te inzynier a kosci ci sie zrosly ze sie za gainera bierzesz?
To moze byc za mcne na ciebie

Damianpfighter
10-02-12, 11:51
Wydaje mi się że 3 x po 80g to lekka przesada;)

KowalX
10-02-12, 12:00
Tego się dowie jak skończy pudło. :]

Pronutrition
16-02-12, 11:34
3X dziennie 80 g to za dużo. Może napisz jaka masz dietę i czego Ci w niej brakuje,wtedy łatwiej będzie doradzić. Na Twoim miejscu zrobiłbym to tak: w dniu treningowe miedzy posiłkami,czyli 2 razy po 50 g oraz po treningu 50g. W dniu wolne od treningu 2 razy dziennie między posiłkami po 50g. W zupełności wystarczy.

fallenursus
16-02-12, 11:47
Pronutrition zmieniam ci podpis bo mi sie nie podoba i nie widze cie na liscie sponsorow ani mi haracza nie placisz. Jeden spam na pw do kogokolwiek i lecisz na forum prof. Skaly. Rozumiemy sie?

opalinho
18-02-12, 16:45
3X dziennie 80 g to za dużo. Może napisz jaka masz dietę i czego Ci w niej brakuje,wtedy łatwiej będzie doradzić. Na Twoim miejscu zrobiłbym to tak: w dniu treningowe miedzy posiłkami,czyli 2 razy po 50 g oraz po treningu 50g. W dniu wolne od treningu 2 razy dziennie między posiłkami po 50g. W zupełności wystarczy.

Jak możesz twierdzić że x gram jest za dużo, 3 razy x gram juz bedzie dobrze nie znajac wagi,wzrostu oraz diety?!

fallenursus
18-02-12, 16:48
Bo on jest PRO

nowin
28-02-12, 07:24
to ile bierzemy odżywek w tym wypadku gainera zależy od masy ciała, stażu i celu. ja biore 240 g dziennie a moim celem jest masa mieśniowa i musze dodać że dieta pokrywa w całości zapotrzebowanie na kalorie białko i węglowodany więc gainer w moim wypadku nie służy jako uzupełnienie ale jako "nadwyżka - budulcowa" a znam osoby które biorą po 120 g x3 dziennie.

nowin
28-02-12, 07:26
to ile bierzemy odżywek w tym wypadku gainera zależy od masy ciała, stażu i celu. ja biore 240 g dziennie a moim celem jest masa mieśniowa i musze dodać że dieta pokrywa w całości zapotrzebowanie na kalorie białko i węglowodany więc gainer w moim wypadku nie służy jako uzupełnienie ale jako "nadwyżka - budulcowa" a znam osoby które biorą po 120 g x3 dziennie.

Micek185
28-02-12, 13:10
a znam osoby które biorą po 120 g x3 dziennie.

to znasz kretynów.

Damianpfighter
28-02-12, 13:16
Podpinam się do postu Micka. Tych co znasz chyba nie mają diety wogóle. 360 g gainera dziennie to 2 kg mają na 6 dni.