Zobacz pełną wersję : NITROBOLON 2 + BIAŁKO coś jeszcze?
Witam. Cwiczę już rok i myśle że jestem gotowy na nitrobolon 2. szukam jeszcze jakiegoś dobrego białka o rozsądnej cenie. I zastanawiam się czy jeszcze do tej suplementacji dołożyć? Dietę mam jako taką ułożaną myślę że nie najgorsza. Cwiczę na rzeźbę. Czekam na waszą pomoc!
dawaj diete gdzie trzeba
nitrobolon2 jest całkiem przyzwoity, ale też nie tani i jedna pucha mało jadłem 3 pod rząd miałem fajną wkrętke wtedy na siłownie ci całkiem to dało ładny efekt, ale ja to miałem w rozliczeniu za to że ziomek mi autko przyrysował XD
co do białka to niema co kombinować
http://allegro.pl/oryginal-bialko-wpc-80-ostrowia-18oog-tanio-szok-i2069185830.html
ja tam osobiscie nie pije tego typu środków tylko białko i węgle
po 3 latach cwiczeń stwierdzam ze to za drogie do mnie dam rade osiągnąć zamierzony cel dietą i samymi weglami z białkiem ;)
Damianpfighter
01-02-12, 14:32
Nie wiem czy opłacalne jest kupić Ostrowie czy nie lepiej białko za lepszą cenę gdzie mamy tego więcej. Dymatize elite whey naprzykład.
ale ma słabsze wartości odżywcze więc nie wiem czy wiecej a gorszej jakości się opłaca
ale ma słabsze wartości odżywcze więc nie wiem czy wiecej a gorszej jakości się opłaca
Przepraszam, Ostrowia ma lepsze wartości odżywcze / rozumiem, że chodziło Ci o lepszej jakości białko? :yawn: :rockon:
Poleć mu jeszcze sojowe białko produkcji *** (pewnego trzyliterowego forum).
Nie mówię tutaj do Dymatize'a, gdzie po rozmowie z Bodym dowiedziałem się, że w produkcji Europejskiej prawdopodobnie coś mieszają w składach, ale o np Fitmax 81+ - które polecam.
Po pierwsze zależy wszystko od tego kiedy Ci tego białka brakuje.
Różnicy nie odczujesz. Białko to i tak tylko dodatek. Na nitrobolon kasy szkoda. Większe efekty osiągniesz z połączenia kreatyny i BCAA.
dzięki o taką pomoc mi chodziło :) w takim razie będę próbował na krecie i BCAA i tu moja kolejna prośba, doradźcie jaką kretkę i jakie BCAA? brałem jabłuczan ale prócz siły za wiele mięsień nie urusł. poszedłem do sklepu z suplami to kolesiówa zaczęła mi tak nadawać o tych kretach że aż zgłupiałem, a wolę się opierać o wasze doświadczenia.
fallenursus
01-02-12, 22:01
Musi jakosciowo powalac......
dzięki o taką pomoc mi chodziło :) w takim razie będę próbował na krecie i BCAA i tu moja kolejna prośba, doradźcie jaką kretkę i jakie BCAA? brałem jabłuczan ale prócz siły za wiele mięsień nie urusł. poszedłem do sklepu z suplami to kolesiówa zaczęła mi tak nadawać o tych kretach że aż zgłupiałem, a wolę się opierać o wasze doświadczenia.
Denaturacje to i podczas mieszania można przeprowadzić. Widziałeś kiedyś odżywkę białkową z niedenaturowanym białkiem? PDCAAS jest metodą szacowania jakości białka w odniesieniu do zawartych w nim aminokwasów odnoszących się do organizmu człowieka. Ogólnie chodzi o strawność. Strawność serwatki wynosi 1.0, jest to najwyższy współczynnik. Przykładowo mleko ma strawność 1.0, wołowina 0.92, soja 0.91, orzechy ziemne 0.52, ryż 0.68
Znów zaczynasz mieszać 10 tematów i wszystko do jednego wora :)
Skoro uważasz że denaturacja białka jako całości O KTÓREJ NIC NIE PISAŁEM i denaturacja frakcji białkowych O KTÓRYCH PISAŁEM to to samo oraz że każda denaturacja białek (skoro wspomniałeś o mieszaniu w kontekście tego co pisałem) powoduje zmiany w tych samych strukturach rzędowych białek ...
Coś mieszasz ;) Frakcje to po prostu części danego białka. Np. kazeina składa się z 3 frakcji. Oczywiście ,ze rożne metody powodują denaturację w różnym stopniu. I poszczególne frakcje białek charakteryzują się określoną odpornością na różne czynniki więc by je rozłożyć stosuję się różne metody denaturacji. To podstawy technologi żywności. Wpływ obróbki na duży wpływ na różne rzeczy np. zatrzymania soli itd. Tylko o czym my teraz piszemy o denaturacji białek w ogóle i metodach czy wykorzystywanych w produkcji odżywek? Z tego co mi się zdaje to wypowiadasz się na temat właśnie tych preparatów. Dążysz do przedstawienia metody filtracji krzyżowej jak rozumiem zamiast wymiany jonowej. Wspomniałem dlatego o np. CFM.
....p.s. a serwatka w skali PDCAAS nie ma najwyższego wspólczynnika i co z tego wynika niby?
Wspomniałeś o współczynniku strawności iż niby każda serwatka WPC ma inny,a niestety jest taki sam dla każdej ;)
Więc nie rozumiem po co ma być podawana na nich. Co najwyżej informacyjnie. Dobrze pewnie też działa jako marketing. Chyba nie do końca wiesz o czym piszesz ;)
Koń z zaprzegiem dla tego kto by jeszcze taki wniosek wysnuł na podstawie tego co napisałem. Już chyba mnie nic nie zaskoczy, skąd Ty takie wnioski wyciągasz LOL
A jakie miałeś na myśli? :] Wnioski wyciągnąłem z tego iż to jedna z metod, która zapewnia wysoką dawkę peptydów ,a o nich wspominałeś ;)
Właśnie. Jak ostatnio czytałem polecanie przez Ciecie picia mleka by się lepiej dzięki laktozie witamina D3 wchłaniała to przestałem zwracać na to co piszesz i wyjaśniać cokolwiek :) .... Gdzie pisałem że każda serwatka WPC ma taki sam?
Przecież to Ciebie zbanowali za pisanie głupot na jednym z for ;) I to nie ja przedstawiłem PDCAAS w odniesieniu do WPC i ich przyswajalności. Zadajesz pytania czemu się nie chwalą. Na wszystkich białkach WPC byłby taki sam równy 1.0 ;) Jak nie rozumiesz w jaki sposób wchłania sie witamina D to już masz problem. Wyjaśnię Ci o co chodzi z mlekiem. Jest dobrym źródłem dobrze przyswajalnej witaminy D, jest też dobrym źródłem wapnia. Witamina D w suplementach połączona jest z wapniem. D3 wpływa na przyswajalność wapnia jak i laktoza. Aminokwasy również mają znaczenie. Natomiast sama witamina D przyswaja się w obecności tłuszczu jak wiesz który również występuje w mleku. Teraz już rozjaśniło się? :]
Aha, przecież Ty wrzucasz wszystko do jednego wora, WPC, WPI, kazeina przecież to wszystko to samo :)
Nie widzę powodu by wrzucać kazeinę do jednego wora z serwatką ;) Słyniesz chyba z dodawania własnych myśli innym ;)